Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem érdemes a klasszikus Fear Factory visszatérésére várni: „Akármennyi pénzről is beszélünk, nem lenne tartós”

Nyár elején, Aggression Continuum címmel új lemezzel jelentkezik a Fear Factory, ám a zenekarnak egyelőre nincs énekese. Dino Cazares szerint felesleges a klasszikus felállás visszatérésében reménykedni.

0514angstwerk

Meglehetősen skizofrén helyzetben érkezik öt év után, a Nuclear Blastnél a Fear Factory új albuma. Az Aggression Continuum lemezt már 2017-ben elkészítette a csapat, ám ezt követően Burton C. Bell énekes, illetve a Fear Factory klasszikus felállásának három hangszerese, Dino Cazares gitáros, Christian Olde Wolbers basszer – egy időben gitáros – és Raymond Herrera dobos hosszas jogi csatározásba bonyolódott, amely teljesen megbénította a csapat működését. A név végül Cazaresé lett, akinek a pereskedés közben Burtonnel is elmérgesedett a viszonya, így az énekes tavaly év végén távozott a fedélzetről. Dino eközben részben újravette, illetve újra is kevertette a lemezanyagot, és már keresi az új frontembert. A csapat leendő turnéfelállásának két másik tagja – jelen állás szerint – Tony Campos basszer és Mike Heller dobos. Az új énekest egyelőre keresik, de valószínűleg még jó ideig nem jelentik be a kilétét, hiszen szakmailag és emberileg egyaránt meg kell bizonyosodniuk róla, hogy a megfelelő embert választjál.

Dino a Scars And Guitars podcast adásában most arra a kérdésre is válaszolt, hogy a megfelelő összegért képes lenne-e ismét összeállni Bell-lel, Wolbersszel és Herrerával. „Igen, de ez nem jelenti azt, hogy sokáig tartana a dolog. Először is, négy olyan emberről van szó, akik nem szeretnek együtt lenni. Akármennyi pénzről is beszélünk, nem lenne tartós ez az egész. Lehet, hogy egyetlen turnét sem bírnánk ki együtt. Akkor meg minek vesződni vele? Túl sok sérelmet hurcolunk…” Cazares szerint a pereskedés végleg megrontotta a zenészek viszonyát. „Életek dőltek romba. Életek változtak meg. Egzisztenciák és karrierek forogtak kockán a perek meg a többi miatt. Szóval eleve kérdéses, hogy egyáltalán meg tudnánk-e bocsátani egymásnak egy ilyen ajánlat kedvéért. Ebben sem vagyok biztos. Nem hinném, hogy bármilyen pénz változtatna ezen. De kérdezem én: ha a pénzért bele is mennénk, korrekt lenne ez, miközben nincs a színpadon varázslat, és senki sem akar ott lenni? Fair lenne ez a rajongókkal szemben? Nem hinném. Sosem fogom azt mondani, hogy soha, mert nem tudhatod előre, mi fog történni. De most azt mondom: nem lenne fair összehozni négy embert, akik nem akarnak együtt lenni, nem akarnak egy színpadon állni.”

Dino hozzátette: pár éve, még a pereskedés előtt valóban folytak egyeztetések a nagy négyesfogat újonnani összehozatalára. „Konkrétan megpróbáltunk leülni és beszélni, hogy kíséreljük meg közvetítők segítségével rendezni a nézeteltéréseket, aztán megint összehozni a fearfactory_czenekart. Burtonnel felajánlottuk nekik, hogy jöjjenek vissza, de őrületesen hülye követelésekkel álltak elő. Annyi pénzt kértek, hogy senkinek sem érte volna meg. Szóval ezt az ötletet már 2015-ben, hat évvel ezelőtt félresöpörtük.”

A június 18-án megjelenő lemezre az alábbi szerzemények kerülnek fel:

01. Recode
02. Disruptor
03. Aggression Continuum
04. Purity
05. Fuel Injected Suicide Machine
06. Collapse
07. Manufactured Hope
08. Cognitive Dissonance
09. Monolith
10. End Of Line

A korhatáros, ezért csak lekorlátozva beágyazható videójú Disruptor és a Fuel Injected Suicide Machine már meghallgatható a lemezről.

 

Hozzászólások 

 
#2 Claudius Oltarimanus 2021-05-24 22:03
Talán nem kellett volna megtömni az ügyvédeik zsebét az idióta pereskedésekkel , és akkor talán nem lennének egzisztenciális válságban....Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tapasztalt zenészek akiknek illene reálisan felmérniük, hogy mennyi pénz hozható ki egy lemez/turné körből az ő szintjükön, hogy nem képesek peren kívül megegyezni egymással?! Amúgy Burton dolgozhatott volna még az énekdallamokon, mert elég gagyik! Főleg a Fuel Injected. Istenem, mint valami vidám szar Helloween paródia!
Idézet
 
 
#1 Chris92 2021-05-23 09:20
Nagy kár, mert azért ezek az új számok elég jól bizonyítják, hogy dalszerzés terén igenis jó dolgokat eredményez a Burton-Dino párosítás, csak hát az emberi tényezők...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.