Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mr. Big: totál old school

Régivágású, de modern megszólalású új albumot ígér a januárban visszatérő Mr. Big. A What If... album a tagokat leginkább az első két lemezükre emlékezteti, és az első friss klip, az Undertow is alátámasztani látszik Billy Sheehanék nyilatkozatait. A banda a dolgok jelenlegi állása szerint jövő nyár elején bukkan majd fel legközelebb Európában.

Január 21-én kerül a boltokba a Mr. Big régóta várt visszatérő albuma, mely a What If... címet kapta. Ez lesz a legvirtuózabb hajbanda első lemeze a 2001-es, akkoriban csak Ázsiában kiadott Actual Size óta. A Frontiers gondozásában megjelenő anyagon a klasszikus felállás zenél, tehát Eric Martin énekes, Billy Sheehan basszusgitáros és Pat Torpey dobos mellett ismét Paul Gilbert gitározik, aki utoljára az 1996-os Hey Man-en szerepelt együtt társaival.

A tagok szerint az album a klasszikus korszakot idézi vissza, azon belül is leginkább az 1989-es bemutatkozást és az 1991-es Lean Into It-et. Utóbbin szerepelt a Mr. Big áttörését és platinasikereit meghozó ballada, a To Be With You is. „Ez a lemez úgy készült, mint a régiek", nyilatkozta a What If... kapcsán Sheehan. „Akárcsak az első két lemeznél, egy szobában játszogattunk együtt, és így születtek meg a dalok."

A What If... producere Kevin Shirley (Iron Maiden, Dream Theater, Journey) volt, és az amerikai kiadást is a Frontiers gründolja majd. A Mr. Big részletes turnétervei egyelőre nem ismertek, de vélhetően ismét a Távol-Keletre és Európára helyezik majd a hangsúlyt: a csapat Japánban hatalmas arénákat töltött meg 2009-es visszatérő turnéján, de Magyarországon is teltházas koncertet adtak a Dieselben. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy márciusban Dél-Amerikában turnéznak majd, nyár elején pedig ismét Európában, de ez még változhat.

Kapcsolódó hír, hogy Eric Martin új szólólemeze, a Mr. Vocalist 3 novemberben jelent meg Japánban. Ez már a frontember harmadik – és a hírek szerint utolsó – albuma, melyen női előadók dalait dolgozza fel. Mint ebből is látszik, a Mr. Big újjáalakulása nem érinti a tagok egyéb érdekeltségeit. Paul Gilbert például épp a héten, november 29-én adott szólókoncertet a Dieselben.

És hogy ne csak a billentyűzetet koptassuk, íme a roppant ígéretes első friss Mr. Big videó is, ami a múlt héten debütált.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.