Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mondtuk Mike-nak, hogy ne lépjen ki a Dream Theaterből”

Mike Portnoy ma már két fullos időben pörgő zenekarban is érdekelt a tavalyi Avenged Sevenfold kontra Dream Theater kaland után, az A7X tagjai azonban már akkor sem helyeselték kilépését eredeti csapatából – mondták el egy friss interjúban a kaliforniai banda gitárosai.

„Szerintem Mike mindenképpen velünk akart maradni", mondta a Guitar Worldnek Synyster Gates. „És tök jó is lett volna, mert nagyszerű ember, nagyszerű dobos, akit családtagnak tekintünk. De valahogy... Szóval mégis ő Mike Portnoy. Bejáratott név, aki rengeteg pénzt csinál. Többet, mint amennyit mi ki tudunk csengetni, főleg manapság. Ráadásul úgy gondoltam, hogy Jimmy halála után jobb, ha egy fiatal kölyöknek adjuk meg az esélyt. Az lett volna az igazi megvalósult álom: új életet nyerni a halálból. És ez is a megfelelő helyzet. (Gates itt az Avenged Sevenfoldban jelenleg doboló Arin Ilejayre utal, aki korban hozzájuk passzol - a szerk.) Sajnos Mike meghozott pár döntést, amikkel nem tudom, manapság igazán boldog-e, de kétségtelen, hogy nem járultak éppen hozzá a jó közérzetéhez. Együtt persze nagyon jól éreztük magunkat, szerintem bejött neki a fiatalos energiánk. Mike amolyan igazi nyitott, rocksztár-típusú arc, szóval biztosan élvezte a partit, mert teljesen más itt az atmoszféra, mint a Dream Theaterben. Az ő dolgaik roppant intenzív odafigyelést kívánnak meg, nálunk más a lüktetés."

„Amikor Mike először felbukkant a Nightmare lemez kapcsán, teljesen őszintén segíteni akart nekünk Jimmy örökségének ápolásában, amiért örökké hálásak leszünk neki", tette hozzá Zacky Vengeance. „És őszintén szólva tényleg ő volt az egyetlen megfelelő ember a melóra... De szerintem ezzel együtt új dolgokat is keresett zeneileg. Azt például tényszerűen tudom, hogy egy kicsit elkezdett kopni a Dream Theater iránt érzett szerelme, már azelőtt, hogy egyáltalán ismert volna minket. Aztán megjelent a Nightmare, a listák első helyére került, hatalmas turnék következtek, és ezek Mike számára is izgalmasnak bizonyultak. Itt már egyértelműen az Avenged Sevenfold tagja akart lenni, mi azonban nem voltunk készek arra, hogy új tagot fogadjunk magunk közé. És őszintén szólva nem is ő erre a megfelelő választás. Semmiféle szavunk nem volt a Dream Theaterből való kilépését illetően: felnőtt ember, aki maga hozza meg a döntéseit. Mondtuk neki, hogy ne tegye, mert tudtuk, hogy nem vagyunk készek a csatlakozására. De ez az ő élete."

Mike Portnoy a Godsmack vendégeként augusztusban már ismét arénákban játszik Amerikában az Adrenaline Mob tagjaként, és épp most indította be másik zenekarát John Sykesszal közösen. A Mike Manginivel felálló Dream Theater augusztus 4-én Székesfehérváron, a Fezenen koncertezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.