Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mintha a saját apámmal zenéltem volna egy csapatban”

Egyelőre Last In Line néven fut az a formáció, amely a legklasszikusabb DIO felállás hangszereseit és a korábbi Hurricane és Lynch Mob énekes Andrew Freemant tömöríti. A banda tagjai az aktuális interjúkban leginkább Vivian Campbell szerepe miatt kénytelenek magyarázkodni. A gitáros gyakorlatilag Ronnie James Dio egyetlen olyan korábbi zenésztársa volt, aki életében rendszeresen negatív éllel nyilatkozott az énekesről.

„Az egész ellentét üzleti okokból fakadt", magyarázta Vinny Appice dobos a Stone Cold Crazynek. „Elég sok üzleti döntés született akkoriban, amik nem érintették éppen a legjobban a zenekar tagjait, ami Vivnek egyáltalán nem tetszett, és egyre ellenségesebben harcolt azért, amit kapni akart. Egyszerűen nem tudtak közös nevezőre jutni Ronnie-val, és ez csak egyre rosszabb és rosszabb lett, egészen addig, amíg Ronnie azt nem mondta, hogy megszabadul Vivtől, és kerít helyette valaki mást. Már akkor sem tartottam ezt jó döntésnek, mert Viv az akkori csapat és a varázslat része volt, óriási gitáros, de hát a zenekar Ronnie-é volt. Ő pedig nem zenei alapon határozott, hanem sokkal inkább üzleti okok miatt."

„Minden énekes erős egóval rendelkezik, és szükségük is van erre", mondta Vivian egy missouri rockrádiónak. „Ronnie-val személyes szinten kétségtelenül akadtak problémáink. Eleve elég sokáig az ő házában laktam abban az időszakban, ami különös volt, mivel nagy generációs űr tátongott közöttünk. Jóval öregebb volt nálam, és kicsit olyan érzésem volt, mintha a saját apámmal vagy mostohaapámmal zenélnék egy csapatban. Az üzleti részt tekintve pedig nem tudtunk közös nevezőre jutni. A felesége, Wendy szerintem nem volt igazán jó menedzser, és hozott pár olyan döntést, ami Ronnie karrierje szempontjából is szörnyű következményekkel járt. Ő viszont nem akart tengelyt akasztani Wendyvel, így ilyenkor meg kellett adnunk magunkat. Zenészként kizárólag az elismerés hangján tudok szólni Ronnie-ról, de ezt leszámítva mindkettőnk számára kemény időszak volt az. Állandóan harcoltunk egymással, de közben állati jó muzsikákat írtunk közösen, ezt senki sem tagadhatja."

A Last In Line-ban Campbell és Appice mellett Jimmy Bain basszer és Claude Schnell billentyűs zenél, az énekes pedig Andrew Freeman (Hurricane, Lynch Mob). A zenekar hamarosan élőben is bemutatkozik, a programban pedig kizárólag a Campbell közreműködésével készült, vagyis legsikeresebb és legjobb három DIO album, a Holy Diver, a The Last In Line és a Sacred Heart dalai szerepelnek majd.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Palinkas Vince 2012-07-05 13:47
Ez alapvetően még érthető is, csak kicsit késő már.

De pl. Schnell mit csinált mostanáig? Bainnel pedig Ronnie is többször újrakezdte, de a piálás mindig közbeszólt. Összeszedte volna magát?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.