Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: hogyan lesz ebből 2015-ben lemez?

0730metallicaRobert Trujillo egy friss interjújának fényében legalábbis kétségesnek tűnik, hogy a Metallica képes lesz tartani a több halasztás után fellőtt 2015-ös lemezmegjelenést. A basszusgitáros szerint nagyon sok ötletük van, de alapvetően még mindig csak a tervezési fázisban járnak.

„Még csak tervezgetjük a dolgokat”, mondta a Rock Cellar Magazine-nek Trujillo. „Rengeteg ötletünk van, rengeteg dal alapjai megszülettek, szóval keresztül kell menni velük minden fázison. Nekem személy szerint nagyon tetszik, amit eddig összeraktunk. Jósolni nem szeretek, de én egyelőre roppant elégedett vagyok mindazzal, ami instrumentálisan összeállt. Innentől pedig majd meglátjuk, mivé fejlődik ez az egész… Egy Metallica-dalt megírni egyfajta utazás, egy folyamat, ami időbe telik. Szeretjük dédelgetni a számokat, szeretünk molyolgatni a hangszerelésen…”

Trujillo szerint ugyanakkor szó sincs kiégésről, ami egyébként rendkívül gyakran merül fel a Metallicával kapcsolatban. „Zenészként Lars, James és Kirk tényleg élvezi a zenélést és a koncertezést. Amint kézbe veszik a hangszereiket, sok tekintetben ismét tinédzserré válnak. Ha elkezdünk csak úgy jammelni, legyen az King Diamond- vagy Mercyful Fate-téma, Diamond Head vagy Black Sabbath, mindig teljesen beindulnak, és ez az izgatottság a saját szerzeményekbe is átszűrődik.”

„Meggyőződésem, hogy a lemez anyagának 90 százalékát már megírtuk, egyszerűen csak még nem hámoztuk ki az eddig összegyűjtött riffek közül”, magyarázta a témáról Lars Ulrich még nyáron a Metal Zone-nak. „Mikor dalokat írunk, nem igazán úgy csináljuk, hogy egyszerre egyet rakunk össze. Sokkal inkább több ötlettel is foglalkozunk egyidejűleg. Egyszerre fejlesztünk, mit tudom én, tíz ötletet, amikhez aztán később visszakanyarodunk, és kiszínezzük őket. Igen, azt hiszem, ez a helyes kifejezés… Az ritka, hogy megírunk egy dalt, majd utána egy másodikat is. Van egyszerre tíz labda a levegőben, vagy akár húsz is, és ezeket passzolgatjuk ide-oda, részeket pakolunk át, díszítünk: mondjuk úgy, hogy szedjük ki innen ezt az intrót, és tegyük át ide… De mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy a nyersanyag már létezik, csak össze kell kötnünk a pontokat. Már folyamodtunk a 28 órás napokért, de egyelőre senki sem reagált a felvetésre, pedig az a négy extra óra biztosan felgyorsítaná a következő album munkálatait… Így viszont sajnos maradnak a 24 órás napok, amiből legalább hatot alvással kell tölteni, aztán el kell vinni a kölyköket suliba, meg ilyenek… A fennmaradó időt megpróbáljuk olyan okosan kihasználni az említett pontok összekötésére, amennyire csak lehetséges. És haladunk is, csak talán nem olyan gyorsan, ahogy szeretnénk, és biztosan nem olyan gyorsan, ahogy a rajongóink szeretnék. De ennek nem az az oka, hogy direkt így akarjuk…”

Mivel a Metallica a fesztiválszezonban és nyár végén is turnézni fog, nekünk egyelőre sejtelmünk sincs, hogyan terveznek emellett, ilyen szinten álló anyagból még jövőre lemezt készíteni… Mindenesetre június 4-én, a bécsi Rock In Vienna fesztiválon már biztosan el lehet csípni őket élőben.

 

Hozzászólások 

 
+1 #24 LiliMiciPanniSári 2014-12-13 05:16
A fekete album óta nem született olyan lemezük amit eszembe jutna egyszer is elővenni (nem mintha meglennének)...de ezt nyugodtan leszarhatják a HAAAAATALMASNAG Y rajongók..én már rég nem vagyok az...ez már csak színház....a 800-nál is több riff gazdájának izenem innen vidékrü, hogy van egy nagy igazság ami úgy hangzik, hogy - nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség..
Idézet
 
 
#23 mjrf 2014-12-12 22:37
Idézet - tama1975:
Javaslatok kihagyhatatlan projektekre melyekre hivatkozva el le még tolni az új lemezt:...


remek lista, a 9-esen hangosan felröhögtem :)
Idézet
 
 
-5 #22 Venomádi 2014-12-12 11:35
Azt mondja már meg valaki csak most tűnik fel, hogy az amerikaiknak csak kölykük van? Gyerekük vagy ilyesmi? :D
Idézet
 
 
+18 #21 tama1975 2014-12-12 10:14
Javaslatok kihagyhatatlan projektekre melyekre hivatkozva el le még tolni az új lemezt:
1. Újrakeverik a St. Angert és Kirk szólókat játszik fel rá.
2. A basszus feltekerése a Justice lemezen.
3. Koncert a Holdon (de legalábbis a világűrben).
4. James benevez a Nascar 2015-ös szezonjára.
5. Robert mariacci lemezt készít Dino Caserez-zel
6. Lars közös bátor tábort szervez Dave Mustaine-nel a Metclub és a Cyber Army kiskorú rajongói számára.
7. Kirk megrendezi a Holló remeaket és részt vesz az ú Star Trek filmben.
8. Lars megtanul dobolni.
9. Kirk szólóleckéket vesz Lovrek Krisztiántól.
10. James visszaszokik az alkoholra.
11. A teljes tallica életmű remasterizált újra kiadása 90 perces magnókazettákon bónusz koncert felvételekkel megspékelve (főként Creep, Master, Bell Tollz és Sad But True)
+1 (és ez tényleg érdekelne)
A négy szülinapi buli megjelentetése DVD-n!
Idézet
 
 
-5 #20 fos-talicska 2014-12-11 22:45
én kurvára megnézném a fejüket, ha senki nem venné már meg a lemezüket...de sajnos ilyen nem lesz, mert még sokan várják a nagy metlikától a nagy durranást...nem lesz már itt semmilyen nagy durranás , csak fingás..olyan mint a LULU is.tényleg már csak az elmúlt 20-25 év nosztalgiázásáb ól élnek. tényleg mikor jelennek már meg vagy már megjelentek a 27 db vagy mennyi koncert cd-k? azokat lehet majd egyáltalán valahol kapni?
Idézet
 
 
-3 #19 fos-talicska 2014-12-11 22:37
egy kis statisztika:
csak a stúdió albumokat nézve: az 1980-as években megjelent 4 lemezük, majd 1990-es években már 3 db, majd 2000 - 2010 között 2 db cd ...és 2010 után. 1 db-nak kellene jönnie, de vajon ?????
Idézet
 
 
-2 #18 hetfield 2014-12-11 22:35
Én már nem várok semmi meglepetést a DM is egy unalmas lapos lemez lett mint az elődje, próbálnak dühös kölkök lenni de ez már nagyon nem megy, ahogy lejjebb irta valaki a multjukból élnek, elfogytak Cliff ötletei (sajnos). A lord of summer is csak ötlettelen ismételgetésekb ől áll ha jobban megnézitek, sajnos abbol már nem merítenek amit anno hangoztattak, hogy milyen jó volt amikor egy mercyful fate számban várták mikor bukkan fel megin az a jó riff. Sad but true :(
Idézet
 
 
#17 Adam 2014-12-11 18:38
Bar igazabol tenyleg azt csinalnak amit akarnak es nem igazan kerhetunk szamon rajtuk semmit, ez a nyilatkozat tenyleg eleg szanalmas, inkabb maradjanak csendben es majd annal nagyobbat szol a lemez ha vegre lesz. Persze nem biztos, hogy zeneileg, csak uzletileg.
Idézet
 
 
-1 #16 P 2014-12-11 18:27
Elég Tool-os lesz ez a lemez szerintem. :)
Idézet
 
 
-1 #15 Sárvári Gábor 2014-12-11 18:14
Elolvasom mindig (Mert nekem is ők voltak a belépő zenekarom, és nagyban meghatározták a zenei ízlésem ebben a közegben. Én sok jót nem várok tőlük album szinten, de pár jó számra még lehet tőlük számítani. Albumonként 3 maximum 4! Amikor elkapják a fonalat. Szerintem!) de most már ez a téma . . . . . uncsiii! És nem úgy hogy: uncsi. Hanem TÉNYLEG. Tényleg unalmas már harmadik éve azt olvasni hogy miért nincs idejük albumot felvenni. A Mastodon meg a Machine Head egyenként is kiadtak ennyi idő alatt két-két albumot. Pedig Machine Head-éknak a Through Ashes . . időkből csak 200 riff maradt, és abból már az Unto the Locust időkben is használtak fel.
2012-ben Robert azt nyilatkozta hogy még abban az évben szeretnének egy albumot, mert nem szeretnék hogy 5 év teljen el a két album között megint. Ehhez képest az érdemi munkát idén kezdték el. Jött a duma hogy pár számot elpróbáltak és hogy azok mennyire jók. És a Death Megnetic folytatásának tűnik. Meg mennyire klassz minden. Aztán rá pár hónapra meg valamelyikük azt nyilatkozza hogy igazából nem is igen van zenéjük, meg nem is igazán foglalkoztak ezzel. Meg különben is, sehogy sem állnak.
Bennünk meg felmerülhet a kérdés: Most akkor melyik? Van vázlat és dolgoznak az albumon? Vagy nincs semmi? Mert ez lényeges különbség . . . Nem mintha olyan nagyon fontos lenne, csak zenekartól ennyi mellébeszélést én még nem hallottam.
Idézet
 
 
+6 #14 iLane 2014-12-11 11:17
Kocsi CD tárban van Death Magnetic, néha megpörgetem és teljesen rendben van. Szerintem jó lemez lett. Nem zavar ha később lesz új lemez, annyi jó zene van a világon manapság, miért izgulnék pont egy Metallica miatt? Az új Tool viszont már tényleg jöhetne... :)
Idézet
 
 
+19 #13 tama1975 2014-12-11 10:50
Basszus a DM annyira régen jelent már meg hogy előbb jut eszembe róla az üzletlánc mint maga a lemez....
Idézet
 
 
+5 #12 Árpi 2014-12-11 10:41
És különben is, Lars nem tud dobolni!
Idézet
 
 
+4 #11 tama1975 2014-12-11 10:15
A Lulut is összerakták egy hónap alatt és ott alapvetően nem a zenei alap volt szar. Ha Lou Reed kántálása helyett James nyomta volna fel az énektémákat még egy spontán, egész kis korrekt tallica lemez lett volna. A Lords of Summer meg a Dio feldolgozás is teljesen rendben volt, ugyhogy igazából továbbra is érthetetlen ez a pöcsörészés. Lassan érdemes lenne egymás mellé tenni ezeket a nyilatkozatokat valamelyik Guns tagéval, hogy Axelnek hány lemezre való új anyaga van már (ld James 800 valahány riffje) aztán jól nem hallunk egyikből se semmit...na nem baj, majd amire már a rajongók is csak járókerettel tudnak elmenni a koncertjükre a Dél-Budai Nyugdíjas Klubba, biztos meg fog jelenni!
Idézet
 
 
+5 #10 BSND 2014-12-11 10:13
Egy olyan rutinlemezt, mint a Death Magnetic két-három évente illene kihozni (mint Megadeth). Márpedig nem hiszem, hogy olyan fene nagy színvonalbeli elmozdulás lenne majd az új albumon a DM-hez képest.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.