Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metal Allegiance: rengeteg vendéggel érkezik ősszel Portnoy, Ellefson és Skolnick közös lemeze

0512maMetal Allegiance néven fut az a szupergroup, amely az elmúlt hónapokban Mike Portnoy, David Ellefson és Alex Skolnick projektjeként híresült el a suttogó propaganda következtében. A helyzet ennél kicsit összetettebb, de az első lemez mindenesetre ősszel jelenik meg a Nuclear Blastnél.

Valójában nem Mike Portnoy, David Ellefson és Alex Skolnick, hanem egy bizonyos Mark Menghi volt az atyja annak a Metal Allegiance nevű, változó felállású projektnek, amely a tavalyi Motörboat hajófesztiválon debütált, majd az idei NAMM-on és a Shiprockedon is játszott élőben. Menghi nem számít főállású zenésznek (bár azelőtt basszusgitározott itt-ott), de ennek ellenére vele négyesben hozta össze a fenti trió a projekt saját anyagát, amely kilenc dalból áll. Az ezeket tartalmazó lemez előreláthatólag ősszel jön ki a Nuclear Blast gondozásában – és természetesen tele lesz vendégekkel, gyakorlatilag dalonként változó énekesekkel, vendéggitárosokkal. „Talán az a legjobb ebben az egészben, hogy a hasonló projektekkel szemben, amelyek egyedül a stúdióban működtek, a Metal Allegiance először koncerteket adott, és utána teljesen természetesen fejlődött stúdióbandává, amely albumokat is készít”, mondja Ellefson, aki szerint már csak önmagukban a lemezen hallható szólók kiütik majd a hallgatókat.

A vendégek listáját sajnos még nem tették közzé, de a Metal Allegiance a szervezés révén szerves folytatása a Metal Masters gáláknak, ahol élőben eddig olyan figurák játszottak, mint Phil Anselmo, Rex Brown, Joey Belladonna, Frank Bello, Charlie Benante, Scott Ian, Gary Holt, Kerry King, Dave Lombardo, Chuck Billy, Troy Sanders, Andreas Kisser, Geezer Butler, Phil Campbell, Mikkey Dee, Steve Vai és Billy Sheehan, vagyis ezek alapján lehet reménykedni, hogy illusztris közreműködőket nyertek meg az anyaghoz Portnoyék. És hogy milyen lesz maga a zene? „Itt alkalmam nyílt végig azt a kétlábdob-aprító dobolást nyújtani, amit a Dream Theaterben, az Avenged Sevenfoldban vagy az Adrenaline Mobban csak nyomokban produkáltam, szóval ez az egész most egy teljes lemezen át megy”, mondta korábban Mike. „De maga az anyag nem thrash, hanem a metal teljes történelmét felvonultatja. Vannak rajta korai metalt idéző elemek, sabbathos dolgok, aztán egy csomó olyasmi, ami totálisan a '80-as évek közepének thrash metalja: Exodus, Slayer, korai, Kill 'Em All-korabeli Metallica, ilyesmi. És olyan pillanatok is akadnak, amik inkább a '90-es évek Alice In Chains-féle megoldásait idézik. Alig várom, hogy az emberek végre hallják a lemezt!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.