Shock!

december 18.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Megtalálta a zenekarnevet Portnoy, Sheehan és Kotzen

0323winerydThe Winery Dogs néven jelenteti meg első nagylemezét Mike Portnoy, Billy Sheehan és Richie Kotzen új projektje. Az már biztos, hogy Japánban májusban jön ki az album a Victor Entertainment kiadónál, a világ többi részén egyelőre még nincs hivatalos megjelenési dátum, de ami késik, nem múlik.

Mint tudott, a formációban eredetileg John Sykes énekelt és gitározott volna, ám Portnoy és Sheehan végül megelégelte a gitáros állandó halogatását, és inkább Kotzen mellett döntöttek. A felvételek egy korábbi rövid sessiont követően augusztusban kezdődtek meg, és Mike hangsúlyozta: a munkához amolyan bonhames alapkonfigurációra egyszerűsítette le a dobfelszerelését, hogy ezen a téren is a zene megkívánta old school szellemiséget kövesse. „Zeneileg klasszikus rockról van szó. Gondoljatok a Led Zeppelinre, a Creamre, Jimi Hendrixre, a Grand Funk Railroadra, a Deep Purple-re olyan modernebb ízekkel, mint amik a Soundgardenre, az Alice In Chainsre, Lenny Kravitzre vagy a Black Crowesra jellemzőek", írta akkor a Facebookon Portnoy.

A The Winery Dogs debütöt Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther, Adrenaline Mob) keverte. „Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel", mondta a felvételek befejeztével Sheehan. „Richie széténekelte a seggét és fantasztikus, csak rá jellemző dolgokat játszott, és persze Mike is pusztított a dobokon. Egy nagyon erős, egyedi album született."

A dalok közül egyelőre csak a Move On címe ismert.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.