Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta a zenekarnevet Portnoy, Sheehan és Kotzen

0323winerydThe Winery Dogs néven jelenteti meg első nagylemezét Mike Portnoy, Billy Sheehan és Richie Kotzen új projektje. Az már biztos, hogy Japánban májusban jön ki az album a Victor Entertainment kiadónál, a világ többi részén egyelőre még nincs hivatalos megjelenési dátum, de ami késik, nem múlik.

Mint tudott, a formációban eredetileg John Sykes énekelt és gitározott volna, ám Portnoy és Sheehan végül megelégelte a gitáros állandó halogatását, és inkább Kotzen mellett döntöttek. A felvételek egy korábbi rövid sessiont követően augusztusban kezdődtek meg, és Mike hangsúlyozta: a munkához amolyan bonhames alapkonfigurációra egyszerűsítette le a dobfelszerelését, hogy ezen a téren is a zene megkívánta old school szellemiséget kövesse. „Zeneileg klasszikus rockról van szó. Gondoljatok a Led Zeppelinre, a Creamre, Jimi Hendrixre, a Grand Funk Railroadra, a Deep Purple-re olyan modernebb ízekkel, mint amik a Soundgardenre, az Alice In Chainsre, Lenny Kravitzre vagy a Black Crowesra jellemzőek", írta akkor a Facebookon Portnoy.

A The Winery Dogs debütöt Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther, Adrenaline Mob) keverte. „Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel", mondta a felvételek befejeztével Sheehan. „Richie széténekelte a seggét és fantasztikus, csak rá jellemző dolgokat játszott, és persze Mike is pusztított a dobokon. Egy nagyon erős, egyedi album született."

A dalok közül egyelőre csak a Move On címe ismert.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.