Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megszakadt a szívem, amikor Grammyre jelölték a Dream Theatert”

Mike Portnoy még mindig nem döbbent rá, hogy csak a baj van abból, ha a Dream Theaterről nyilatkozik, a média pedig ki is használja a dobos szószátyárságát. Egy rádióműsorban most éppen korábbi társainak idei Grammy-jelöléséről kérdezték Portnoyt.

„Kemény volt a dolog", mondta Portnoy a WBAB rádióállomásnak. „Nagyon sokat dolgoztam éveken át azért, hogy a zenekar széleskörű elismertséget és ismertséget szerezzen. Mindig nagyon jól elvoltunk magunkban eközben, a saját tempókban másztunk fel a létrára, saját erőből töltöttük meg a New York-i Radio City Music Hallt... És eközben reménykedtünk abban, hogy egyszer a mainstream közönség is megismeri és elismeri majd azt, amit csinálunk. Így aztán amikor végignéztem, amint egy évvel a távozásomat követően végre összejön a dolog, az bizony eléggé összetörte a szívemet személyes szinten. Professzionális szinten pedig örülök neki, hogy végre összejöttek a dolgok a zenekarnak. Izgalmas, hogy végre rádöbbent a világ a Dream Theaterre, csak furcsa, hogy mikor történt mindez... De tudod mit? Jobb később, mint soha. Nem akarok keserűnek tűnni amúgy: amikor a bandában zenéltem, úgy álltam az egészhez, hogy leszarom a Grammyt. Sosem vettem komolyan ezt az egészet, sosem tulajdonítottam neki különösebb értéket vagy súlyt. Vagyis nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha most azon keseregnék, hogy jelölték őket. És őszintén szólva úgy gondolom, ez a jelölés inkább a Dream Theater egész karrierjének szólt, nem pedig az új albumnak és az On The Backs Of Angels dalnak, és ha ez a helyzet, abszolút megérdemelt a dolog. Akár ott vagyok, akár nem, a zenekar nyomot hagyott a zenei világon, és megérdemli, hogy elismerjék."

Mike márciusban két zenekarával is lemezt ad ki: mind az Adrenaline Mob, mind a Flying Colors bemutatkozik a nagyközönség előtt. Az Adrenaline Mob június 15-én Budapesten is fellép. A Dream Theater februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+6 #6 badalac 2012-03-07 17:24
A legviccesebb az egészben az, hogy ebben a rádióműsorban ugyanakkor azt is elmondta, hogy megtanulta a leckét: Szerinte az a legjobb, ha nem mond senkinek semmit, minthogy aztán mindenféle írások jelenjenek meg a médiában meg az interneten, hogy mit gondol erről az egészről. Jóllehet ezt az interjút egy rádiós jóbarátjának adta, én nem értem az alapvető különbséget (bár azt azért tegyük hozzá, hogy eléggé nehéz kitérni egy ennyire konkrétan neki szegezett kérdés elől). Mindenesetre, abba kéne hagynia a témát, mert akarva-akaratlanul is csak saját magát degradálja ezzel.

Amúgy én meg tudom érteni, hogy nem könnyű a helyzete, mert a média szereti a témával cukkolni őt, de talán Kevin Moore példáját kéne követnie: pl tőle manapság már senki nem kérdez semmit a DT-vel kapcsolatos éveiről, mert nem hajlandó rájuk válaszolni. :)
Idézet
 
 
+5 #5 mrataxi 2012-03-07 16:25
mondjuk legalább őszinte, nem mondja azt, hogy "de, tök örülök, hogy akkor jelölték a bandát, amikor már nem voltam tag" :)
Idézet
 
 
#4 Zoli 2012-03-07 16:04
inkább ne csináljon semmit. csak az a baj hogy még akkor is olvasnánk róla minden héten...
Idézet
 
 
#3 mrataxi 2012-03-07 15:17
szegény, ilyeneket tényleg nem kéne mondania :S
Idézet
 
 
-1 #2 Mr. Cool 2012-03-07 14:41
Ez egy fasz!
Lehet dislikeolni...
Idézet
 
 
-3 #1 Venomádi 2012-03-07 12:04
Unalmas ez a fazon, csinálhatna már egy jó bandát, vagy túlélhetné a dolgot..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.