Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Meglep, hogy az emberek hisznek Maxnek"

A klasszikus Sepultura esetleges újjáalakulása valószínűleg a rocksajtó örök gumicsontjainak egyike marad, amíg Andreas Kisser úgy nem dönt, hogy beadja a derekát, és enged a reuniont régóta sürgető Max Cavalerának. Ez az időpont azonban még mindig nem érkezett el.

„Igen, mert tudatában kell lenned annak, mi zajlik körülötted, és a Sepulturát sokan kritizálják", válaszolta Andreas Kisser a Decibel magazin azon kérdésére, amely azt firtatta, sokat olvassa-e a bandával foglalkozó netes fórumokat. „De nem mi vagyunk az egyetlen banda, ahol tagcserékre került sor: a Metallicával, az Anthrax-szel, a Megadeth-tel, a Slayerrel, a Black Sabbath-tal egyaránt megtörtént a dolog. Ennek sok különböző oka lehet, de a zene tovább él. Sok rajongónk van, aki felállástól függetlenül hisz a Sepultura zenéjében és szellemiségében, de nem mindenki. Ez kissé igazságtalannak tűnik nekem, mert úgy érezzük, mi vagyunk az egyetlen zenekar, amelyik nem élhet normális életet a tagcseréi után. De bizonyos értelemben már hozzászoktunk ehhez, és azt is tudjuk, hogy a dolog soha nem is változik majd – így lenne ez akár Maxszel, akár Igorral, bármit is hoz a jövő. De ettől még minden lemezrünkről játszunk dalokat, és nem foglalkozunk azzal, épp ki volt akkor a bandában, vagy épp ki írta az adott kibaszott riffet..."

Természetesen most is szóba kerültek Max Cavalerának a klasszikus felállás újjáalakulását sürgető nyilatkozatai. „Meglepőnek tartom, hogy az embereket érdekli, miket mond Max, és tényleg el is hiszik neki ezeket...", árulta el Kisser. „Ha elolvasod az interjúit, mind ellentmondásosak. Egyszer kettő meg kettő négy, máskor meg öt nála. Sosem tudod, épp mi következik majd. Az volt igazából ijesztő, amikor a promoterek is elkezdtek hinni neki, pedig semmi köze a mi ügyeinkhez. Hosszú évek óta nincs a Sepulturában, és ez egyedül az ő döntése volt. 1996-ban hagyta ott a zenekart, szóval kicsit idegesítő, hogy még mindig velünk foglalkozik. Azt persze megértem, hogy ha megjelenik valami új tőle, akkor rólunk is beszélnie kell, mert így tudja magára irányítani a figyelmet, de az azért kicsit sok, hogy egy koncertszervező bevegye, amit mond... Max nem tagja a Sepulturának, vagyis nem is beszélhet a Sepultura nevében. Nem fogom fel, miért hisznek neki mégis egy csomóan."

Andreast a Cavalera Conspiracyről is megkérdezték. „Nem hallom benne Igor dolgait. Mármint arra gondolok, hogy ő manapság elsősorban DJ, aki dobol a Cavalera Conspiracyben, de nem ír dalokat. Egyszerűen csak egy dobos, aki történetesen éppen Max tesója... És eközben mindent Max ír. Együtt vannak, de olyan, mintha mégsem lennének együtt. Nem érzem a két testvér közötti kölcsönhatást. Közben játsszák a Sepultura dalokat is, ami rendben van, de közben mi is itt vagyunk, és soha nem álltunk le."

„Max és én, a kibaszott menedzserek és a többi ember nélkül, csak a zenekarral a próbateremben – na, az csodálatos volt. Attól lett a Sepultura azzá, amivé lett. Emlékszem, amikor a stúdióban rögzítettük az Arise lemezt, és közben simán közöltük Monte Connerrel (a Roadrunner A&R főnöke), hogy hozzá ne merjen nyúlni a kibaszott keverőpulthoz... Szükségünk volt némi szabadságra ahhoz, hogy megvalósíthassuk az elképzeléseinket. Akkoriban is erről szólt a Sepultura, és ma is erről szól", fogalmazott a gitáros.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Nűnű 2011-08-04 09:31
Annyiból nem értek egyet Andreas Kisserrel, hogy Max Cavalera kilépése nem egy egyszerű tagcsere. Olyan, mintha James Hetfield vagy Lemmy lépne ki a bandájából.

Reunionnak én nem sok értelmét látom. Ha Max tudna és akarna, akkor ma is írhatna jó oldschool Sepultura dalokat. Az ő hangja, az ő stílusa. De mégsem teszi. Vagy nem tud, vagy nem akar.
Akkor meg minek reunion?
Idézet
 
 
#4 M 2011-08-01 17:17
főleg h nem is használja már pár éve a hátizsákot :)
rizzo egy jó gitáros, pont ő menti meg a soulfly-t. a derrick-es sepu-t 1x én is láttam, még 2006-ban, korrekt volt, de semmi több. sztem amennyit kattognak ezen, előbb-utóbb összeállnak egy időre, vagy nem
Idézet
 
 
+1 #3 mrataxi 2011-08-01 15:11
legalább a hátizsák vicces :)
derrickkel egyszer láttam a bandát, szerintem tök jó volt.
Idézet
 
 
+1 #2 matheusthemaggot 2011-08-01 13:19
Olyan sokan akarják ezt a reuniont, csak aztán sírás lenne a vége. Nem hiszem, hogy 15 év után még tudnának olyan lemezeket készíteni az eredeti felállással, mint a Chaos A.D. vagy az Arise. Derrick már régóta tagja a csapatnak, kijár neki a tisztelet, hogy így tűri az old-school Sepultura rajongók szánalmas fröcskölődését! És ha végigtekintjük az "új korszak" lemezeit, itt is akadnak legalább olyan jók, mint az előbb említettek. Pl.: Roorback, A-Lex, Dante XII.
Idézet
 
 
+6 #1 Dani 2011-08-01 12:17
ennek az embernek van gerince, nagyon tisztelem a hozzáállását, és szerintem a derrick green-éra lemezei sem rosszak, sőt egyre jobbak.

max-szel kapcsolatban viszont valahogy mindig úgy érzem, hogy a felesége - azaz a menedzsmentje - szabja meg, hogy mit csináljon, vagy hogy épp hogyan viszonyuljon a sepulturás arcokhoz. (annak idején a szakítást is ez idézte elő, ha valaki még emlékszik.)

mikor a múltkor előállt azzal a sztorival, hogy paulo xisto nem játszott a régi lemezeken, mert mindig lekeverték a sávját, nálam betelt a pohár... még ha igaz is lenne, mekkora genyaság ezzel előállni ennyi év után... micsoda faszfej!

A lemezei szerintem semmivel sem jobbak, hiszen dalszöveg ürügyén évek óta ugyanazt a tíz, időközben elsajátított angol szót dörmögi, miközben a szerencsétlen hátizsákos fazon kevés sikerrel próbálja menteni a helyzetet az idegesítő és kényszeres szólózásával.

persze mindenki azt hallgat, amit akar ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.