Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghallgatható egy 11 perces dal Ivar Bjørnson ambient projektjétől

Bardspec névre hallgat az az ambient irányultságú projekt, amelyet az Enslaved gitárosa, Ivar Bjørnson hozott össze. A debütáló lemez Hydrogen címmel jelenik meg június 23-án, és máris meghallgatható róla az első dal.

0411ivar

A Norse kiadó hozza ki nyár elején Ivar Bjørnson Bardspec nevű projektjének első lemezét. A formációban Steve Austin gitáros/programozóval zenél együtt az Enslaved gitárosa, élőben pedig David Hall teszi teljessé a képet, aki a muzsika vizuális körítéséért felel majd. A most bemutatott Fire Tongue dal videóját szintén ő készítette. A zene nem az Enslaved vonalán halad, sokkal inkább atmoszférikus, avantgarde jelleget ölt, olyan hatásokkal, mint a Tangerine Dream, a Godflesh, a Biosphere vagy a When.

bardspec_c„Emlékszem, egyszer Richard Burmer 1984-es Mosaic lemezét hallgattam", mondja a projektről Ivar. „Azt hittem, alszom, de igazából csak félálomban voltam, amelyben továbbra is érzékeltem a zenét, de mást nem nagyon. Az A oldal végén aztán bejött egy robbanás, annyira erőszakos és extrém, hogy egyből fél métert ugrottam a levegőbe, és totálisan lesokkolt. A legfurcsább, hogy előzetesen nem is emlékeztem ilyesmire az albumon. Aztán mikor megint meghallgattam, rájöttem, hogy csupán egy kis hang van ott. Egyszerűen csak olyan mély transzba vitt a zene, hogy ez a kis eltérés az előző fél óra mintáitól, hullámhosszától, monotóniájától teljesen lesokkolt. Imádtam!"

A dallista az alábbi:

01. Intro - Deposition
02. Bone
03. Fire Tongue
04. Gamma
05. Salt
06. Teeth (bónusz)

A lemezt először április 21-én, a Roadburn fesztiválon lehet majd meghallgatni, méghozzá a csapat tagjaival együtt, de ez még nem hagyományos koncert lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.