Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megérkezett a Bálnalovas első teljes albuma

0417balnalovasSzerdán debütált a Bálnalovas első nagylemeze, amely a Holdraforgó címet kapta. A formáció központi figurája Polonkai Tamás gitáros, az igen szépemlékű Polly Is Dead egykori dalszerzője, aki eredetileg sajátos projektként indította a csapatot, ami azonban azóta hagyományos zenekarrá fejlődött.

A Bálnalovas tavaly állt össze. Az új formáció a Polly Is Deadre is jellemző grunge-os, a '90-es években fogant hangzásvilágban alkot, és többek között azzal keltettek feltűnést, hogy minden dalukban más énekelt: a Pont mint énben az Óriásból és az Isten Háta Mögöttből ismert Egyedi Péter, a Spiritual Clone-ban Áron András (Neck Sprain, Apey And The Peas), a Szabó Lőrinc egyik versét megzenésítő Semmiért egészenben maga Polonkai Tamás ragadta magához a mikrofont, az Ébredésben pedig a Dereng frontembere, Máris Viktor, azaz Nárcisz kapta meg azt. A néhány hete a Shock!-on debütáló Árnyékfejtőben Sohajda Péter (Shapat Terror, ex-Polly Is Dead), illetve szintén Nárcisz vendégeskedett.

A banda első teljes albuma szerdán debütált a Lángoló Gitárokon, és készítése közben a csapat rájött, hogy Nárcisz jelenti a tartós megoldást, így a dalokban már ő játssza a főszerepet, de természetesen nem nyúltak hozzá az Egyedi Péterrel és az Apey-vel készített felvételekhez sem, azok a már ismert formában kerültek fel a Holdraforgóra. A stabil felállás további tagjai Mészáros-Komáromy Dénes basszer, Kleinheincz Zoltán szólógitáros és Apró Antal dobos.

A lemezbemutató koncert május 3-án lesz a Dürer Kertben, ahol a Polly Is Dead is fellép két szám erejéig a közelgő húszéves jubileum alkalmából.

Bálnalovas - Holdraforgó by Bálnalovas

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.