Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Még az utóbbi években is teljes lelki nyugalommal mondtam, hogy nem lesz új lemez”

0222fnmJelenleg már az ausztráliai Soundwave fesztiválturné egyik főattrakciójaként nyomul a Faith No More, és nyilvánvaló, hogy a zenekarról rengeteget fogunk hallani idén. Mike Bordin dobos szerint a május 19-én megjelenő új album, a Sol Invictus mindent egyesít, amitől a zenekar legendás lett.

„Én a magam részéről totálisan kizártam a lehetőséget", mondta a Faith No More évtizedes tétlenségéről, illetve egy új album lehetőségéről Bordin a Music Feedsnek. „Még az utóbbi években is mindig azt válaszoltam, amikor az emberek egy új lemezről faggattak, hogy soha nem csináljuk meg, biztosan nem, nincs az az isten. És teljes lelki nyugalommal mondtam nekik ezt. Aztán valahogy mégis megcsináltuk... De a rajongóinknak elég jó humorérzéke van, egy bizonyos pont után nagyon jól tudták: vagy lesz új album, vagy teljesen leállunk. Talán hetvenöt koncertet adhattunk az újjaáalakuló turnén, és ennek során nyilvánvalóvá vált, hogy jó érzés megint együtt játszani. Ezután elkezdtük átgondolni, mit lehetne kihozni ebből."

Puffy szerint az új album ennek ellenére sem bizonyult könnyű szülésnek. „Mi sosem számokban mértük egy-egy új lemez elkészítését, mindig is komoly elkötelezettséget, kemény munkát követelt meg egy album. Először is meg kellett találnunk, kik voltunk, hogy legyen némi elképzelésünk arról, merre tartunk. És miután mindannyian ismét egy nyelvet beszéltünk, képesek voltunk együtt továbbmenni. De a zeneszerzés ebben a csapatban mindig is nagyon különböző hatások összeillesztését jelentette. Ez minden egyes Faith No More-lemez esetében így ment. Mind zenefanatikusok vagyunk, és mindenki rengeteg különböző zenei hatással, értékkel rendelkezik. A zenekar akkor van igazán elemében, ha ezek mind összeállnak egységes egésszé. Amikor minden felvonul a végeredményben, számomra az a Faith No More. Vegyünk például egy olyan dalt, mint a The Real Thing címadója: nagyon hosszú, van benne szupernyugis rész, az intróban még némi filmzenés hangulat is rejlik, de ugyanakkor tele van gitárokkal... Szóval rengeteg különböző helyre eljuttat. Számomra ilyen ez a zenekar a legjobb formájában. Mindenhová el kell jutnunk egy dallal. Nem tartózkodhatunk minden egyes alkalommal ugyanazon a pályán, azok nem mi lennénk. A rajongóink is unnák, és őszintétlen is lenne."

Mondani sem kell, Bordin szerint a Sol Invictus mindent egyesít, amiről a zenekar híressé vált. „Ezen az albumon minden felvonul, ami a Faith No More lényege volt. Ott van Mike a maga szerteágazó tehetségével, rengeteg különböző képességével. Billy hihetetlen tehetség az atmoszférateremtésben, a produkciós munkában, a hangszerelésben. Mindenki hozzátette a maga ötleteit ehhez a lemezhez: megfelelő mértékben van benne rock, zúzda, dallam és sötétség. Tényleg minden alkotóelem összeállt."

A banda áprilisban Vancouverben kezdi meg az amerikai turnézást, de jönnek Európába is: július elején, a Rock In Vienna fesztiválon már biztosan ott lesznek Bécsben.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 norbonc 2015-02-22 10:16
Nagyon várom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.