Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max Cavalera: „Szeretnék Sepultura újjáalakulást”

Max Cavalera az év vége előtt még egyszer akcióba lendült: egy aktuális interjúban megint kifejtette, hogy mindenképpen szeretne klasszikus Sepultura reuniont, de csak és kizárólag a rajongók kedvéért, és természetesen Paulo Jr. basszusgitáros ekézése sem maradhatott el.

„Állandóan mindenki a reunionről kérdez. Számtalanszor elmondtam már korábban, hogy szeretném, ha megtörténne, de nem arról van szó, hogy muszáj lenne megcsinálnom", szögezte le a MetalSickness.comnak adott interjújában a Soulfly főnök. „A Cavalera Conspiracy és a Soulfly egyaránt remekül teljesítenek, tehát magam miatt biztosan nincs feltétlenül szükségem Sepultura újjáalakulásra. A rajongók miatt viszont szeretném megcsinálni, mert nagyon vágynak rá, és állandóan erről faggatnak. De azt hiszem, igazából Paulo az, akit igazából faggatniuk kellene, mert ő mondja állandóan mindenkinek azt, hogy a dolog nem fog megtörténni."

Max ismét megismételte azt az állítását, amit a jelenlegi Sepultura többször is határozottan cáfolt, jelesül, hogy Paulo XistoPinto Jr. basszusgitáros kivételével már a klasszikus tagság minden tagja rábólintott az újjáalakulásra, így Igor Cavalera dobos és Andreas Kisser gitáros is. „Igor benne van, aztán beszéltem Andreasszal, aki szintén pozitívan állt hozzá, és azt mondta, csináljuk meg. És ezen a ponton vált problémává Paulo. Ez kissé nevetséges, mert... Érted, abban a bandában jelenleg senki sem eredeti tag. A zenekart én alapítottam, én neveztem el, én kezdtem el az egészet, amikor még suliba jártunk Igorral. És a mostani arcok közül akkor még senki sem volt a képben. Ezek után elég furcsa, hogy úgy viselik a nevet, mintha mindig is az övék lett volna, és úgy viselkednek, mintha az ő bandájukról lenne szó. Pedig nem ez az ábra, a Sepultura az elején Igor és az én csapatom volt."

Max az utóbbi hetekben valóságos offenzívát indított régi társai ellen a sajtóban, többek között azt is kifejtve, hogy Paulo Jr. egészen az 1996-os Rootsig egyetlen Sepultura albumon sem játszott. A jelenleg Roy Z. producerrel demózó Sepultura mostani felállása a lehető leghatározottabban visszautasította kijelentéseit, de azoknak a pletykáknak még így sem tudnak gátat vetni, melyek szerint a jövő szeptemberi Rock In Rio fesztiválon talán mégis sor kerülhet a nagy összeborulásra. Mindez még csak nem is feltétlenül jelentené a mostani Sepultura felállás végét, hiszen Max a Shock!-nak adott interjújában tavaly például azt mondta, hogy alapvetően olyan reunion turnéban gondolkodik, amiben mindenki részt vesz, aki csak valaha is tagja volt a csapatnak.

Csak annyi a szerencsénk, hogy Max a sajtóbeli üzengetés mellett azért zenélget is, így akit nem érdekel a kavarás, az örüljön inkább a márciusban érkező kettes Cavalera Conspiracy albumnak, a Blunt Force Traumának.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2010-12-31 00:07
Sokkal emészthetőbb lenne valóban a mostani Sepu, hanem Sepu lenne a nevük. Ilyen hagyatékkal nem érdemes bevállalni, annak fényében főleg, ahogy említésre kerül, egy őstagja sincs ott jelenleg. Az, hogy a sajtóban egymást keresztező kijelentések hagyják el a szájukat, minden csak nem nagyon összeborulás. De könnyen meglehet, hogy ez a terv része.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.