Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max: „A késői '80-as évek death metal hangulatát akartam életre kelteni"

A héten került a boltokba a Soulfly új, Enslaved című nagylemeze, amely a korábbiaknál death metalosabb hangzásával garantáltan megosztja majd Max Cavaleráék rajongótáborát. A főnök egy interjúban elmondta: arról, hogy az anyag ilyen lett, javarészt a rá nehezedő nyomás és a szigorú határidők tehetnek.

„Valami miatt nyomás alatt jobban teljesít az ember”, mondta Max Cavalera egy friss kiadói interjúban. „Két hetünk volt az Enslaved megírására – az összes riffet ki kellett agyalnom ennyi idő alatt, és rendesen bele is őrültem! Reggelig fent voltam és a gitártémákon dolgoztam, megpróbáltam előállni a lehető legjobb riffekkel, és jól is ment a munka… Nyilván nem így terveztem eredetileg: amikor Gloria közölte, hogy két hetem van, kis híján szívrohamot kaptam! Meg is mondtam neki, hogy képtelen vagyok megírni egy teljes lemezt két hét alatt, de ő csak annyit válaszolt: nos, kénytelen leszel, mert Zeusst, a producert és a stúdióidőt egyaránt lekötöttük, és nem mondható le a dolog… Ezzel túl sokat nem tudtam vitatkozni, haladnom kellett az árral… Megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, és úgy gondolom, a nyomás miatt lett végül ennyire jó az anyag. Állati erőteljes riffek jöttek ki belőlem, ezek miatt lett ilyen death metalos a lemez megszólalása. Rengeteg death metalt hallgattam közben: régi Morbid Angel, Death, Massacre, Dark Angel és Possessed cuccokat, ilyen jó zenéket, ez jelentette a fő inspirációt. Ilyen gyilkos régi death metalon nőttem fel, és ezt a szellemiséget próbáltam életre kelteni az albumon: a késői ’80-as, korai ’90-es évek hangulatát.”

A Chris „Zeuss" Harris producerrel felvett Enslaved anyag Max főhadiszállásán, Phoenixben került rögzítésre. A banda legutóbbi anyagához, a 2010-es Omenhez képest a felállás két poszton is változott: Joe Nunez dobost David Kinkade (Borknagar, Arsis, Malevolent Creation) váltotta, Bobby Burns basszusgitáros helyén pedig Tony Campos pengeti a négyhúrost. A Max – Marc Rizzo kreatív mag ugyanakkor változatlan.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel (a bónuszok a digitális kiadáson kapnak helyet):

01. Resistance
02. World Scum
03. Intervention
04. Gladiator
05. Legions
06. American Steel
07. Redemption of Man By God
08. Treachery
09. Plata O Plomo
10. Chains
11. Revengeance
12. Slave (bónusz)
13. Bastard (bónusz)
14. Soulfly VIII (bónusz)

A lemezen olyan vendégek bukkannak majd fel, mint a Devildriver frontember Dez Fafara és a Cattle Decapitation énekes Travis Ryan, de egy hegedűs is színesíti majd a hangzást az egyik dalban. Érdekesség, hogy a Max mostohafiáról, az 1996-ban meggyilkolt Dana Wellsről szóló Revengeance dalban a főnök két vér szerinti fia, Igor és Zyon is felbukkannak, az előbbi vokálozik, utóbbi dobol. Max másik mostohafia, Richie szintén hallatja hangját a dalban.

 

Hozzászólások 

 
+4 #4 conquer 2012-03-14 19:43
Én nagyon szeretem az Oment, mindig is egy szimpatikus arc volt J. Nunez, de amit itt Kinkade hozzá tett a lemezhez az egyszerűen hihetetlen! December óta vártam már ezt a lemezt, első hallásra nem nyújtott sokat (világzenei motívumok hiánya zavart), de pár hallgatás után kezdtek beérni a dalok, egyszerűen finom kis zúzda alakult ki a dologból. A deathes hatások számomra kompenzálják a világzenei hiányosságokat..:)
Idézet
 
 
+7 #3 Vox 2012-03-14 16:09
Iszonyatosan jó anyagot dobtak össze az már biztos. J. Nunez és B. Burns nagyon jól teljesítettek, de valljuk be, ez a vérfrissítés valami mocskosul megdobta az egész zenekar hangzását és stílusát. Eddig az év lemeze...de hol van még a vége...:)
Idézet
 
 
+6 #2 Venomádi 2012-03-14 12:52
Eddig 3 számot hallgattam, hát szerintem ez van annyira bivaly mint az Omen. Vagy még jobb.
Idézet
 
 
+6 #1 conquer 2012-03-14 11:39
és össze is jött Neki..
Már csak a lemezkritikát várjuk!:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.