Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Matt Cameron nélkül turnézik jövőre a Soundgarden

Noha pár hete még úgy tűnt, hogy a Soundgarden 2014-ben nem nagyon mozog majd, mára kiderült, hogy a zenekar mégsem tervez teljes inaktivitást a jövő évre. Matt Cameron dobos azonban a Pearl Jam elfoglaltságai miatt nem lesz ott a koncerteken.

„2014-ben nem leszek ott a Soundgarden koncertjein, hogy korábbi kötelezettségeimnek tegyek eleget a Lightning Bolt album promóciója kapcsán a Pearl Jamben, illetve több időt szeretnék otthon is tölteni a családommal”, áll Cameron nyilatkozatában. „Megpróbálom kiegyensúlyozni a nagyszerű zenei karrierem különböző ágait. Mindez csupán időleges, továbbra is a Soundgarden aktív tagja vagyok.” Matt mindehhez azt is hozzátette: segíteni is fogja zenésztársait abban, hogy megtalálják a megfelelő beugró dobost a Soundgarden jövő évi fellépéseihez.

A Soundgarden egyelőre néhány tavaszi dél-amerikai és pár júniusi német fellépést kötött le 2014-re. A csapat visszatérő lemeze, a King Animal tavaly ősszel jelent meg. Tizenhat év óta ez volt az első album, amelyen új dalokat lehetett hallani a seattle-i grunge robbanás egyik vezető bandájától, és 83 ezer első heti eladott példánnyal a Billboard ötödik helyén kezdett (szemben a Pearl Jam aktuális Lightning Bolt lemezével, amely 166 ezerrel a csúcson debütált pár héttel ezelőtt). Hamarosan egy ritkaságokat tartalmazó speciális kiadvány is várható tőlük.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.