Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mars playbackeléssel vádolja a Mötley Crüe-t, társai szerint ő nyújtott minősíthetetlen teljesítményt

Meglehetősen csúnyán egymásnak esett a Mötley Crüe és a partvonalra került gitáros, Mick Mars: a felek kölcsönösen pocsék teljesítménnyel vádolják egymást, Mars pedig beperelte társait, amiért a nélküle zajló koncertekért szerinte kevés részesedés üti a markát.

0407mick

Idén már John 5-val koncertezik a Mötley Crüe, miután a tavalyi The Stadium Tour után Mick Mars visszavonult az aktív koncertezéstől. A tavasszal már 72. születésnapját ünneplő gitáros évtizedek óta küzd a Bechterew-kórral, a gerincízületek erős mozgáskorlátozottságot eredményező, idült gyulladásos megbetegedésével. Ugyanakkor hivatalosan továbbra is a Mötley Crüe tagja maradt – bár utóbbi státusza most hosszabb távon is kétségessé válhat, mivel beperelte társait.

25 százalék helyett 5

A kereset részleteit először taglaló Variety szerint Mars korábbi, erre utaló közlései után hivatalosan októberben jelentette be társainak, hogy folyamatos fájdalmai miatt nem vállal több turnét, mire a zenekar egy rögtönzött üzleti megbeszélés keretében partvonalra szorította őt, és lecsökkentették jövőbeli részedesését is a nélküle zajló turnék után. Mick szerint ezután, egy teljes zenekari megbeszélésen mindezt megerősítették, majd Mars megkérdezése nélkül, kész tényként a nyilvánosság elé tárták. „Noha Mick már jelezte, hogy a tizenkét amerikai stadionkoncert jelenti majd az utolsó fellépéseit a zenekarral, végül harminchat koncertre került sor, amelyeket végig is játszott, méghozzá folyamatos fájdalmak közepette – idézi a lap Mars ügyvédjeit. – Nikki Sixx érzelmi manipulációi annak tudatában hágtak a tetőfokukra, hogy Mars egyre fájdalmasabb és korlátozóbb betegsége miatt közölte: ez az utolsó turnéja. A jelek szerint Sixx eleve azt tervezte, hogy kiszorítja Micket a csapatból, és ráteszi a kezét a részesedésére, ezért mondogatta Marsnak folyamatosan, hogy rossz akkordokat játszik, és a rajongók is panaszkodnak a játékára. Mindezt úgy, hogy az egész amerikai turnén egyetlen hangot sem játszott a basszusgitáron, basszustémái ironikus módon százszázalékban előre rögzített felvételek voltak. Többször is lehetett látni, amint az öklét rázza a levegőben, miközben továbbra is hallatszik a basszusgitár. Ami azt illeti, Neil énekének jelentős részét szintén előre felvették, és még Lee egyes dobtémái is felvételről mentek. Néhány rajongó ki is szúrta, hogy még csak a dobcucca felé sétál, de már kezdődik a dobtéma. Mars valóban több koncerten is rossz akkordokat pengetett, de ennek nem kognitív diszfunkció jelentette az okát. Mick élőben gitározott, de a fülmonitora folyamatosan rosszul működött, és nem hallotta a saját hangszerét.”

Mars állítása szerint korábbi 25 százalékos részesedését mindössze 5 százalékra vágták volna vissza a már nélküle zajló koncertek után, amit elfogadhatatlannak talál, és a banda pénzügyeit áttekintve új feltételeket szeretne letárgyalni magának.

Rossz tanácsadók?

Mindezt természetesen a Mötley sem hagyhatta szó nélkül. „Mick keresete szerencsétlen és teljesen alaptalan. 2008-ban aláírtunk egy megállapodást, amelyben a zenekar többi tagjához hasonlóan ő is beleegyezett: egyetlen kilépő részvényes sem lesz semmilyen körülmények között jogosult az élő előadásokhoz, tehát a turnékhoz kapcsolódó pénzösszegek kifizetésére. A legutóbbi turné után ehhez képest Mick nyilvánosan visszavonult a Mötley Crüe-től. Noha a zenekar semmivel sem tartozik neki – ellentétben vele, aki dollármilliókkal lóg nekünk a felvett és vissza nem fizetett előlegekért –, nagyvonalú kompenzációs csomagot ajánlottunk fel számára, cserébe a zenekarban töltött pályafutásáért. Mick azonban menedzsere és ügyvédje manipulációinak hatására elutasította ezt az ajánlatot, és inkább ezt az ízléstelen, nyilvános pert választotta. A zenekar élő teljesítményéről tett állításai ugyanilyen szerencsétlenek. A Mötley Crüe mindig élőben játszik, de az utolsó turnén Mick csupán nehezen tudta felidézni az akkordokat, rossz dalokba kezdett bele, és folyamatos hibákat vétett – ez vezetett végül a csapatból történt távozásához. Mindezt a stáb számos tagjának nyilatkozatai is alátámasztják. A zenekar mindent megtett Mick védelmében, és örökségének tiszteletben tartása miatt nem kívántunk nyilvánosan belemenni a témába. Mick azonban perelt, és szidalmazni kezdte a zenekart. Együttérzünk vele, minden jót kívánunk neki, és reméljük, hogy kapzsiságtól vezérelt tanácsadói a jövőben jobb iránymutatással látják majd el.”

A Mötley emellett közzétette hét turnéstábtag nyilatkozatait, amelyekben a munkatársak egyként állítják, hogy Mars pocsék teljesítményt nyújtott a 2022-es turnén.

A Mötley Crüe május 29-én az MVM Dome-ban koncertezik a Def Leppard társaságában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#18 dzsud 2023-04-09 09:19
Idézet - ztskyline:
A hírt olvasva mit gondolhat az átlagtahó? "Ujujujj, menjünk nézzük meg, hogy tényleg playbackel-e a Mötley Crüe!"


Ez például pont elég életszerűtlen. Sokkal valószínűbb reakció ilyenkor, hogy sokan, akik eddig hezitáltak a jegyvásárlással , most inkább úgy döntenek, hogy ennyi pénzt ez valószínűleg nem ér.
Idézet
 
 
#17 Goodbye 2023-04-08 23:22
A 3+2 a maga műfajában egy tök fasza kis együttes. Több olyan zenész kéne az országba, mint Bugyi bácsi.
Idézet
 
 
#16 Eugen 2023-04-08 19:22
Idézet - hároméves férfi:
Idézet - Eugen:
Nekem az új gitáros is gyanús, mert ilyen gitárfogással legfeljebb lakodalmas zenét lehet játszani.


hülyének azért nem muszáj lenni.


Ezt mondom én is: ilyen hülyén a Bugyi bácsi fogta a gitárt a 3+2 együttesben.
Idézet
 
 
#15 Goodbye 2023-04-08 19:11
Tény, hogy sosem a tagok emberi minőségéért kellett szeretni ezt a zenekart.
Idézet
 
 
#14 ztskyline 2023-04-08 17:19
Undorító, szánamlas, gusztustalan és levakarhatatlan tetű ez a Mötley Crüe. Amikor annak idején teátrálisan, mindenféle röhejes nyilatkozatokat aláírva visszavonultak örömömben én majdnem utcabált rendeztem habár tudtam, hogy az is csak a magasabb nézőszám, ergo több pénz miatt volt. Azt viszont álmomban sem gondoltam, hogy van pofájuk ezt még több pénzért tovább fokozni. Nyakamhoz a rozsdás bökőt, de az európai kör előtt ez megint egy nézőcsalogató szarházi húzás tőlük. Nincs ott semmi baj Mars és a többiek között, meg lett ez szervezve szépen. A hírt olvasva mit gondolhat az átlagtahó? "Ujujujj, menjünk nézzük meg, hogy tényleg playbackel-e a Mötley Crüe!" Onnantól kezdve pedig már teljesen lényegtelen, hogy mi a valóság a koncerten, a pénz ki lett fizetve. Amíg a Mötley Crüe létezik és mutatja, hogy hova lehet lealjasodni a több pénz miatt és szemen köpni a rajongóit, addig nincs remény, nincs fény az alagút végén.
Idézet
 
 
#13 hároméves férfi 2023-04-08 10:01
Idézet - Eugen:
Nekem az új gitáros is gyanús, mert ilyen gitárfogással legfeljebb lakodalmas zenét lehet játszani.


hülyének azért nem muszáj lenni.
Idézet
 
 
#12 Eugen 2023-04-08 08:29
Nekem az új gitáros is gyanús, mert ilyen gitárfogással legfeljebb lakodalmas zenét lehet játszani.
Idézet
 
 
#11 cápaidomár 2023-04-08 01:48
De hát mindig is pocsék teljesítménye volt ezeknek a szánalmas pojácáknak. Mi van, most jöttek csak rá? :-D
Idézet
 
 
#10 Venom.ádi 2023-04-07 21:28
Megmondták neki, hogy mars innen.
Idézet
 
 
#9 queensryche999 2023-04-07 20:38
Kellemetlen, de őszintén, kit lep meg? A mankósávok dolog egy ideje már kering, többek közt a 'minden zenész a haverom' Eddie Trunk is beszélt róla (nem csak a Mötley kapcsán), de Stephen Pearcy is említette a maga kissé zavaros, fésületlen módján. Még Carmine Appice is beszélt róla. Anno Mick kurtán-furcsán való elmaradása is kérdéseket vetett fel annak tekintetében, mi lehetett pontosan a háttérben - a kiszállás ténye Mick egészségi állapota miatt nyilván nem meglepő, inkább a sajtóban megjelent nyilatkozat vetett fel kérdéseket.

Őszintén, engem most már inkább az érdekelne, megjelenik-e (és ha igen, mikor) Mick régóta emlegetett szólólemeze.
Idézet
 
 
#8 nikfisz 2023-04-07 20:29
Nézzetek rá a youtube-on a WASP madridi koncertjére! Az ének full playback.Szánalmas.....
Idézet
 
 
#7 nikfisz 2023-04-07 12:54
Muszály valami segítség",mert az élő teljesítmény kritikán aluli.Vincel az élen. (nem is megyek a koncertre,pedig imádtam őket régen. Gunsra megyek.Bár ők sem a régiek már,de ott vállalható a story)
Idézet
 
 
#6 kornel 2023-04-07 12:25
Tipikus Mötley-civakodás,ami a Dirt ismeretében nem meglepő.Vmikor szeretik egymást,vmikor nem.Vmikor visszavonulnak, vmikor nem.De végülis elég őszinték,mindig a nyilvánosság előtt teregetik a szennyest.Nem azt játsszák,hogy zenekari egység,szerelem ,hanem éppen ami van.
Idézet
 
 
#5 Goodbye 2023-04-07 12:06
Szomorú, de esélyes, hogy itt mindkét félnek van igazsága. Mick rendes tag, de ő sem lesz már fiatalabb, és lehet, hogy már nehezen idézi fel a régi számokat. Ugyanakkor a többiekből meg simán kinézem, hogy playbackelnek. Mindenesetre a felvételek alapján Mick és Tommy váratlanul magas teljesítményt nyújt. Sosem gondoltam, hogy egyszer ilyet fogok írni, de példát vehetnének a Gunsról, mert ők már 7 éve működnek szappanoperába való drámák nélkül, változatlan felállásban.
Idézet
 
 
#4 Bólogató kutya 2023-04-07 11:36
Az idézett nyilatkozatok alapján ez a meccs eddig Mötley > Mars.
Mars kezdett szarhajigálásba , reakcióra kényszerítve a másik oldalt. A zenei teljesítményeke t boncolgató részek a leggázosabbak. A pénzügyi rész kerekebb a zenekar oldaláról nézve, de várom a folytatást.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.