Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Március 15-én koncert DVD-vel jelentkezik a Mastodon

Március 15-én DVD-t és CD-t egyaránt rejtő koncertanyaggal jelentkezik az atlantai Mastodon. A Live At The Aragon című kiadványon látható és hallható felvételeket 2009. október 17-én rögzítették a chicagói Aragon Ballroomban. Brann Dailorék ezzel párhuzamosan már nagyban dolgoznak következő stúdiólemezükön is.

A Live At The Aragon a Mastodon első hagyományos koncertlemeze és -videója lesz, hiszen a 2006-os The Workhorse Chronicles inkább a gyűjteményes anyagok közé sorolható. A chicagói bulin a következő dalok hangzottak el:

01. Oblivion
02. Divinations
03. Quintessence
04. The Czar
05. Ghost Of Karelia
06. Crack The Skye
07. The Last Baron
08. Circle Of Cysquatch
09. Aqua Dementia
10. Where Strides The Behemoth
11. Mother Puncher
12. The Bit (Melvins feldolgozás)

A modern metal forradalmárai emellett már nagyban dolgozik következő stúdiólemezén is, ami akár még ebben az évben megjelenhet. „Már benne vagyunk a dalírási folyamatban, egy rakás riff összegyűlt!", írták januárban a facebookon a zenekar tagjai, akik 2009-ben adták ki legutolsó stúdiólemezüket, a Crack The Skye-t. A korábbiaknál dallamosabb lemez megjelenésekor a Billboard-lista tizenegyedik helyén kezdett, és azóta több mint 200 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban, amivel a Mastodon legsikeresebb albumává vált. A Crack The Skye utódjának egyelőre sem címe, sem megjelenési dátuma nincs, és gyakorlatilag biztos, hogy nem jön ki a Mastodon idén nyári fesztiválfellépéseire. A csapat több európai Sonisphere-en is ott lesz, amivel a tavaly elmaradt koncerteket pótolják be: a Mastodon a fesztiválsorozat több állomásán is fellépett volna, de végül Bill Kelliher gitáros egészségügyi problémái miatt lemondani kényszerültek a bulikat.

A Mastodon tavaly egy speciális EP-ben működött közre, mely a Jonah Hex: Revenge Gets Ugly című film soundtrackjeként szolgált. A csapatot maga Jimmy Hayward rendező választotta ki a munkálatokhoz, Troy Sandersék pedig a neves filmzeneszerzővel, Marco Beltramival közösen öntötték végső formába a zenét.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.