Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Marcel Jacob emlékére ismét újjáéled a Talisman

Különleges koncerttel állít emléket Marcel Jacobnak a Talisman. A néhai basszer idén lett volna 60 éves, egykori társai pedig ismét színpadra állnak az idei Sweden Rock fesztiválon.

0422talisman

1989-ben alapította meg a Talismant Marcel Jacob, miután John Norummal, Yngwie Malmsteennel és a korai Europe-pal is zenélt. A dallamos rockszíntéren kultikus albumok sorát készítő banda több ízben is leállt, hogy aztán újjáéledjen, ám 2009-ben végleg befejeződött a történetük, Jacob ugyanis az év nyarán önkezével vetett véget életének. A zenekar ezután természetesen leállt, ám Save Our Love címmel, Marcel 60. születésnapja alkalmából még január legvégén új számot mutattak be, hogy emléket állítsanak tizenöt éve halott basszerüknek.

Most kiderült, hogy az idei aktivitások nem merülnek ki ennyiben: a Talisman színpadra is áll a június 5-8. között megrendezendő, sölvesborgi Sweden Rock fesztiválon. A koncerten Jeff Scott Soto énekes, Fredrik Åkesson gitáros és Jamie Borger dobos is részt vesz majd, Marcel egykori posztján pedig az Evergrey basszusgitárosa, Johan Niemann áll majd. Utóbbi egyébként a Save Our Love-ban is szerepelt JSS, Borger, Pontus Norgren gitáros és a Europe billentyűse, Mic Michaeli mellett.

A koncert Talisman – A Tribute To Marcel Jacob néven fut, és egyelőre nincs róla szó, hogy bárhol másütt is fellépnének.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.