Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már tavasszal megkezdi az új album munkálatait a Metallica

Meglepő kijelentést tett Lars Ulrich egy dán lapnak: a Metallica dobosa szerint a sok vihart túlélt zenekarban jelenleg olyan kicsattanóan jó a hangulat, hogy már márciusban vagy áprilisban stúdióba vonulhatnak. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a következő lemez már itt van a kanyarban, hiszen a Metallica tempója elég lassú szokott lenni, de talán nem is kell rá további hosszú éveket várni.

„Jelenleg nagyon jó a rezgés a zenekaron belül", nyilatkozta Lars a dán Ekstra Bladetnek. „A múltban mind torkig lettünk volna a Metallicával egy gigantikus világ körüli turnéról hazaérve, most azonban más a helyzet. Éppen ezért nem is várunk annyit a munka megkezdésével az új albumon. Azt hiszem, talán már márciusban vagy áprilisban belecsapunk a dolog kreatív részébe, és stúdióba vonulunk. Tényleg gyorsan vissza akarunk térni a Metallica dolgaihoz, mert annyira élvezzük a dolgot."

A dobos szerint a zenekaron belüli jó hangulathoz az is nagyban hozzájárul, hogy a tagok családtagjai, gyerekei is remekül kijönnek egymással. „Tényleg kurvára szeretjük egymást manapság. Volt néhány év, amikor rosszul haladtak a dolgok: nem beszéltük meg a problémákat, nem osztottuk meg egymással az érzéseinket, hanem inkább felmartunk egy üveg vodkát és elmentünk csajozni. Manapság rengeteget beszélgetünk a gyerekeinkről, a családunkról, és az a tény, hogy más közös témánk is van, mint az aznap esti setlist vagy az, hogy ki mit rontott el a tegnapi koncerten, óriási változásokat eredményezett. Az utolsó öt-hat évben felmértük a határainkat, és életbe léptettünk néhány szabályt a Metallica érdekében. Mindez azért volt szükséges, hogy ne omoljon össze az egész dolog... Például van egy olyan szabály, ami szerint egyhuzamban két hétnél tovább nem lehetünk úton az iskolaév folyamán. Ezután két hetet mindig otthon töltünk, mielőtt folytatnánk a koncertezést. Ez megvéd minket attól, hogy kiégjünk, és beleessünk azokba a csapdákba, amikbe az ember hajlamos beleesni, ha fáradt és megviselt."

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a banda nyugdíjastempóra kapcsolt, hiszen a Death Magnetic lemez turnéján összesen 215 koncertet játszottak a világ 45 országában. „Természetesen nehéz ilyen sok bulit adni, de minél idősebb vagy, annál kevésbé veszed magától értetődőnek a sikert", mondta Lars. „Számunkra is elkezdett derengeni, hogy amit közösen elértünk, az valami egészen különleges, és nem fogunk örökké élni. Hihetetlen, hogy egy csapatnyi hozzánk hasonló félaggastyán fing még mindig körbe-körbe utazgat a világban, és ezt az élményt emberek ezrei akarják velünk megosztani."

Ulrich James Hetfielddel való, idén már három évtizedes kapcsolatáról is roppant lelkesen beszélt. „Ha visszanézek az elmúlt harminc évre, arra vagyok a legbüszkébb, hogy túléltük, hogy nagyjából sértetlenül vészeltük át ezt a harminc évet, és ma is képesek vagyunk egységként működni emberként és apaként egyaránt. Megtaláltuk a megoldásokat a problémáinkra ahelyett, hogy a belső civakodások elpusztították volna a zenekart, mint például ahogy az a barátainkkal is történt a Guns N' Rosesban..."

A Metallica eddig négy koncertet kötött le 2011-re: április 23-án a kaliforniai Indióban, július 8-án az angliai Knebworthben, július 9-én pedig a franciaországi Amneville-ben játszanak a Big Four részeként, azaz a Slayer, a Megadeth és az Anthrax társaságában. Szeptemberben a brazíliai Rock In Rio fesztiválon koncerteznek.

A zenekar tavalyi budapesti bulijáról itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.