Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Letarolta az európai lemezpiacot az új Sabaton

0530jbA várakozásoknak megfelelően brutálisan jól kezdett az európai eladási listákon a svéd Sabaton új nagylemeze, a Heroes. Joakim Brodénék otthon megcsípték az első helyet az albummal, ám a német piacon besöpört harmadik helyezés alighanem még ennél is komolyabb eredmény.

Eddig sem volt titok, hogy a svéd Sabaton mára simán ott van Európa legnépszerűbb heavy metal csapatai között, de a frissen megjelent Heroes lemez eredményei már tényleg a legnotóriusabb kétkedőket is meggyőzhetik e tényről. Az persze nem meglepő, hogy a Heroes helyből a svéd listák élén kezdett, hiszen odahaza a banda már a legutóbbi Carolus Rexért is platinalemezt kapott, miután több mint 40 ezer példányt passzoltak el belőle. Az Egyesült Államok és Japán után a világ harmadik legnagyobb lemezpiacának számító Németországban megcsípett harmadik helyezés azonban mindenképpen óriási eredmény egy metal csapattól. A Heroes emellett negyedik lett Csehországban, hatodik Lengyelországban és hetedik Svájcban, de Top 20-ba került Ausztriában (11.), Norvégiában (13.) és Magyarországon (20.) is.

A Sabaton idén júniusban a pécsi Rockmaratonon is ott lesz a Sepultura, az Arch Enemy, a The Exploited és számos más zenekar társaságában. Par Sundström basszerrel a Heroes kapcsán készített interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Thorstein 2014-06-01 16:46
A Sabaton koncerten jó! Ott lehet rá bulizni. Amúgy meg mindig ugyanaz téma, ugyanaz a zene... szerintem nagyon unalmas!
Idézet
 
 
+14 #2 Sanctus 2014-05-30 23:34
Szomorú, hogy ilyen huszadrangú zenekar tarol...
Idézet
 
 
+3 #1 kmaker 2014-05-30 19:54
Napokkal ezelőtt hallgattam. Az igaz, hogy ma már nincs se metal, se rockzene, de azért egy szintet hozhatnának a bandák, főleg az ilyenek, akik lemezeladási listákban jeleskednek. Ez a sabaton lemez lazán a jól bevált, sablonos, igazi klisés power metal elemekkel operál, amiket legalább 3 tucat banda elsütött már. Ennélfogva egyszer meghallgatod, aztán 1 nap múlva meg nem emlékszel belőle egy dalra se, és el is tűnik a lemez a süllyesztőbe. A lemez igen, de sajnos a banda nem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.