Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lehet, hogy vissza kell vonulnia Tony Martinnak

Az utóbbi hónapokban több fórumon is felvetődött annak ötlete, hogy Ronnie James Dio halála után esetleg egy másik Black Sabbath veteránnal, Tony Martinnal folytathatná tovább a Heaven And Hell három muzsikusa, ő maga azonban semmiképpen sem menne vissza a csapatba. A Critical Massnek adott interjújában Martin ugyanakkor elismerte, hogy nehezen tud manapság érvényesülni.

„Semmi problémám nincs velük, de nem mennék vissza", fogalmazott Tony Martin. „Azt például el tudnám képzelni, hogy ismét Tony Iommival dolgozzak – talán. De nem akarnám megint ugyanazt csinálni, amit régen: Ozzy dalait, Dio dalait énekelni, meg a többit, miközben az én zenémet a partvonalra szorítják."

Martin az interjú egyéb részeiben egyértelműen utalt rá, hogy nem mennek jól a dolgai manapság, és többek között ezért sem indul mostanában komolyabb turnékra. „A munkám a zene, hiszen harminc-negyven évvel ezelőtt nagyon kis képzettséggel hagytam ott az iskolát. Nem vagyok ostoba ember, de ahhoz nincsenek meg a megfelelő papírjaim, hogy elhelyezkedjek egy rendes állásban, szóval maradok a zenénél, de abból nagyon nehéz megélni. Még az én múltammal is, pedig a Black Sabbath egykori tagjaként azt gondolná az ember, hogy nem kezdek éppen rossz pozícióból... De egyre nehezebb és nehezebb túlélni. Fogalmam sincs, mi lesz a következő lépés. Akár az is lehet, hogy be kell fejeznem ezt az egészet. Ez nagyon szomorú, de az én szintemen egyszerűen lehetetlen manapság megélni a zenélésből, mert az ipar nem támogatja zenészként a zenészeket. Kiegészítő meló után kell nézned... Jelenleg igyekszem új dolgokat beindítani: szeretnék bejutni színházakba vagy esetleg színpad-menedzseléssel foglalkozni. De pontos választ nem tudok adni arra, mit fogok csinálni."

Martin és a Heaven And Hell kollaborációjának ötletét egyébként Tony Iommi, Geezer Butler és Vinny Appice sem támogatja, legutóbb egy interjúban Appice például azt mondta, az nem is lenne rossz ötlet, de alapvetően másban gondolkodnak. „Tony volt már tagja a bandának, dolgozott velük, de azóta sok idő telt el... Én inkább olyasvalakit szeretnék, mint Rob Halford. Játszott már velünk azelőtt, és szó is volt arról, hogy csinálunk valamit együtt. Az biztosan működne. Rob egy legenda, Tony Martin pedig Tony Martin. Megcselekedte, amit megcselekedett, de nem akkora formátumú énekes, mint Rob Halford, nem rendelkezik olyan előtörténettel."

Tony Martin az 1987-es The Eternal Idol albumon debütált a Black Sabbath énekeseként, csatlakozásával hosszas krízisből sikerült kilábalnia a csapatnak. A vele készített 1989-es Headless Cross Európában hatalmas sikert aratott, és az 1990-es Tyrrel együtt sokak szerint a banda harmadik csúcskorszakát hozta el. Az Egyesült Államokban ugyanakkor Martinnal a Sabbath sosem tudott igazán nagy sikereket elérni, és ez is közrejátszott abban, hogy 1991-ben végül kikerült a zenekarból Ronnie James Dio visszahozatala miatt. Dio újonnani távozását követően Martin még két anyagot énekelt fel a bandában, de az 1994-es Cross Purposes kedvező fogadtatása után az 1995-ös Forbiddent már minden idők legkevésbé erős Sabbath lemezeként hordta le a rocksajtó.

Martin utoljára 2005-ben adott ki szólóalbumot Scream címmel, melynek turnéján Magyarországon is fellépett. Évek óta készülő következő lemeze, a The Book Of Shadows megjelenéséről egyelőre nincsenek új hírek, viszont az egyelőre név nélküli formáció hivatalos megerősítést is kapott, melyben Tony olyan nevekkel dolgozik együtt, mint Andy LaRocque (King Diamond gitáros), Magnus Rosén (ex-Hammerfall basszusgitáros) és Danny "Dante" Needham (jelenleg Venom dobos). A debütáló lemez dalait folyamatosan írják és rögzítik különböző stúdiókban.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Guest 2011-03-07 17:49
Igaza van és szánalmas, hogy jött-ment pöcskalapok milliós szerződéseket kötnek, tehetségtelen nulla senkiháziakkal. Meg lehet nézni az összes mai pop-előadót. Akibe szorult abból a kevés tehetségből még az is csak sereghajtó. Nyomorék egy világ ez. Az ilyenek hívják magukat embernek akik pénzért átgázolnak mindenen. Rá lehet aztán csodálkozni, hogy milyen kevés EMBER él a földön..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.