Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lehet, hogy Axl a Guns N’ Roses nyugdíjazásán gondolkodik?

0303guns3dTöbb fórumon is felreppentek pletykák arról, hogy hamarosan örökre befejezné a turnézást W. Axl Rose és a Guns N’ Roses. A kiszámíthatatlanságáról híres énekes most cáfolta ezeket a híreszteléseket, de nem zörög a haraszt…

Több amerikai médiaorgánum is úgy értesült, hogy akár a Guns N’ Roses utolsó élő jelenései is lehetnek a héten kezdődött, június 7-éig tartó Las Vegas-i rezidenciakoncertek. A RadarOnline nevű portál egy zenekarhoz közeli forrásra hivatkozva azt írta: Axl közölte zenésztársaival, hogy a vegasi bulik után visszavonul, a zenekarnak pedig vége. Az oldal szerint a banda tagjai – soroljuk fel őket, úgyis mindenki csak a régi névsort fújja betéve: Bumblefoot, DJ Ashba és Richard Fortus gitárosok, Tommy Stinson basszer, Dizzy Reed és Chris Pitman billentyűsök, illetve Frank Ferrer dobos – megdöbbenéssel fogadták az énekes bejelentését, és most mindannyian aktívan keresik maguknak a jövőbeli elfoglaltságokat.

Pár órával a hír megjelenése után a Guns N’ Roses közzétett egy fotót Axlről a következő üzenettel: „Sehová sem megyek. A GN’R rajongók bizonyára képesek felismerni a baromságokat. Szeretünk titeket!” A helyzet azonban nem tűnik ennyire egyszerűnek: az általában igen jól értesültnek számító The Pulse Of Radio szintén a zenekarhoz közeli forrásokból úgy tudja, Axl korábban valóban bejelentette társainak, hogy elege van a turnézásból, aztán végül meggondolta magát, és mégis koncertdátumokat kötött le. Az oldalnak sikerült megszólítania Dizzy Reedet, a régi Guns felállás egyetlen Axl melletti túlélőjét a mai bandából, aki elismerte: valóban nem nagyon lehet előre tervezni a zenekarban. „A kiszámíthatatlanság valóban része a játéknak, főleg nekem, hiszen én már nagyon sok mindent láttam”, mondta a billentyűs. „Ez az egész folyamatosan éberen tartja az embert, ez kétségtelen. Én személy szerint minden este a lehető legfelkészültebben állok ki a színpadra, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, de a többi nem rajtam múlik. És igazából módszer sincs arra, hogy az ember kezelni tudja ezeket a helyzeteket.”

A Guns turnéi az Axlt érő folyamatos bírálatok ellenére is kiemelkedően jó nézőszámokkal mennek világszerte: az aktuális tizenkét dél-amerikai bulin például, amelyeken Duff McKagan állt helyettesként Tommy Stinson helyén, mintegy 135 ezren nézték meg a csapatot. Az énekes tehát aligha a vegasi bulik reklámozása miatt lengette be a visszavonulás hírét – az ő esetében tényleg minden benne van a pakliban.

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 trollmagnet 2014-05-24 02:59
1. nem huinném, hogy viszavonulnam, a turnézgatás elég jó pénz mindenkinek
2. Jövőre lesz 30 éves a zenekarnév, nem hinném, hogy kihagyják ezt a lehetőséget, hogy megfejjék az évfordulót :D
3. Tény viszont, hogy Axl hanga 2011 óta nagyon rossz állapotban van (mint ahpgy ő maga is elég rosszul néz ki)
4. Fórumokon olyan pletykák mennek, miszerint Bumblefoot ki fog lépni a zenekarból még idén... meglátjuk mi lesz belőle. BBF nagyon sokszor adott hangot annak, hogy őt egyáltalán nem vonják be semmibe, ami a zenekar ügyeit illet, még annyira se, mint a többi tagot (pedig ők se tudnak túl sokat :D ) plusz nagyon nem úgy nézki, hogy bármikor is új album jönne ki, arról nem is beszélve, hogy a további dalok jó része már több mint egy évtizede ott pihen valahol de az újabb tagok nem sok jogdíjat kaphatnak, mivel nem (társ)szerzők
Szóval én úgy gondolom, hogy a gitáros tényleg léphet a zenekarból előbb-utóbb
Idézet
 
 
+6 #8 Draveczki-Ury Ádám 2014-05-23 15:31
Idézet - queensryche999:
Úgy hagyhatná abba (függetlenül a teljesítményétő l), hogy MINIMUM a fél világ elismerően nyilatkozna róla.

A másik fele meg köpködne, hogy dögöljön meg, mert eladta magát, és régen mennyivel jobb volt, és különben is minek kellett összeállni. :)
Idézet
 
 
+3 #7 Zsolti 2014-05-23 15:12
Szerintem új lemez nélkül a vég nélküli turnézásnak sincs értelme. Ha az elmúlt 20 évben legalább 4-5 évente kiadott volna egy új albumot, sokkal inkább el tudta volna fogadtatni, hogy továbbvitte a nevet, mint így az egy szem lemezzel.
Kiváló dalszerző, miért tékozolja el a tehetségét?
Idézet
 
 
-2 #6 Mádi Norbert 2014-05-23 12:16
135 ezren nézték meg ???
Nem inkább bulinként annyian, totál csatakra telitöltött focistadionokba n?
A latinok is imádják a rokkot, ott konstans teltházas minden kultikus buli...
Idézet
 
 
#5 queensryche999 2014-05-23 10:00
Idézet - bpeter:
Így is dollármilliomos , meg úgy is. Neki tényleg teljesen mindegy.


Végül is igaz. Egy dolgot nem értek csak és lehet, hogy én látom rosszul: Axl azért alapvetően egy egoista ember, aki biztos vagyok benne, hogy nagyon is élvezi azt a kultikus státuszt, amibe került - mert teljesítmény ide, vagy oda, ő egy kultikus alakja a hard rocknak. Na most ha valaha meglépnék, hogy összeállnak akár csak egyetlen bulira, az tetszik, nem tetszik egy igazi rocktörténelmi pillanat lenne, Axl respektje pedig ha mondhatom így isteni magasságokba emelkedni a gesztus miatt. Mert pontosan tudjuk, mekkora súlya lenne a dolognak. Majdnem akkora durranás lenne, mint egy Led Zep koncert az élő tagokkal + Jason Bonham. Úgy hagyhatná abba (függetlenül a teljesítményétő l), hogy MINIMUM a fél világ elismerően nyilatkozna róla.
Idézet
 
 
#4 Simon Zoltán 2014-05-23 09:43
Idézet - Csabi:
Az lenne durva,hogy Slash és a többiek vinnék tovább a Guns N' Roses-t új énekessel ,Axl nyugdíjba menetele után :DD


Minek vinnék tovább? Slash-nek kurva jól megy a szólókarriere, hülye lenne otthagyni a végre stabil alapot. Inkább tényleg vonuljon vissza Axl, és kezdjék el kiadni a régi felállásból a temérdek régi koncerteket, ritkaságokat, amik a fiókban porosodnak...
Idézet
 
 
+7 #3 Csabi 2014-05-23 09:19
Az lenne durva,hogy Slash és a többiek vinnék tovább a Guns N' Roses-t új énekessel ,Axl nyugdíjba menetele után :DD
Idézet
 
 
+2 #2 bpeter 2014-05-23 09:03
Így is dollármilliomos , meg úgy is. Neki tényleg teljesen mindegy.
Idézet
 
 
+4 #1 queensryche999 2014-05-23 08:24
Azért Dizzy Reed mekkora koponya lehet, hogy végigcsinálta Rózsival ezt az őrületet (értsd: gánzenrózisz), okosan alkalmazkodott a hülye főnökéhez és egész jól megél a klimpírozásból. Ma már ő az, akit szinte mindenhol megemlítenek, mint nagy túlélőt. Egyébként Axl nyugdíjba mehetne simán. Elég lenne egy utolsó észak-amerikai turné is, amiből félretehetne öreg napjaira. Ja, hát igen: a régi felállással. Mehetne a merch is, meg eladni a közvetítési jogokat. Nem tudná hová tenni a pénzt, vazzeg. De nem, mert ő nem akar a Szlessel közösködni. Értjük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.