Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Led Zeppelin: Page szerint nem lesz több koncert

Jimmy Page szerint felesleges további Led Zeppelin koncertekben reménykedni a jövőben: a gitáros a Rolling Stone magazinnak egyértelműen amellett foglalt állást egy friss interjúban, hogy nem lesz már folytatás. A zenekar novemberben érkező Celebration Day DVD-je így alighanem hattyúdalnak tekinthető.

„Azt hiszem, ha lennének koncertek a közeljövőben, akkor már beszélnénk róluk”, mondta Page a magazinnak. „Szóval én nem látom, hogy ez megtörténne. A Celebration Day egyfajta testamentuma annak, amit 2007-ben csináltunk, tessék, ott van.”

Page, Robert Plant énekes és John Paul Jones basszer, illetve Jason Bonham dobos a jelenlegi állás szerint utoljára állt színpadon Londonban 2007. december 10-én, az O2 Arenában. A hivatalosan Ahmet Ertegun, az Atlantic Records néhai alapítója, a Zeppelin egyik felfedezője tiszteletére rendezett koncertre az interneten keresztül lehetett jegyekhez jutni sorsolás útján: a 18 ezer belépőért több mint 20 millióan jelentkeztek. Plant egy interjúban az 1975 óta adott legjobb Led Zeppelin koncertként értékelte a 2007-es bulit, de ennek ellenére sem akar folytatást. „Tudom, hogy egy rakás zenekar játszik esténként 20 ezer embernek, miközben tíz éve nem adtak ki lemezt, de ez nem cél nálunk", mondta.

A november 19-én megjelenő Celebration Day dallistája az alábbi:

01. Good Times Bad Times
02. Ramble On
03. Black Dog
04. In My Time Of Dying
05. For Your Life
06. Trampled Under Foot
07. Nobody's Fault But Mine
08. No Quarter
09. Since I've Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll

A Led Zeppelin december 2-án rangos The Kennedy Center Honors kitüntetést vesz majd át Washingtonban. E díjat az amerikai Kennedy Központ adományozza azoknak, akik sokat tesznek az amerikai kulturális életért.

A Zeppelin 2003-as, archív felvételeket tartalmazó koncert DVD-je nemrég tizenháromszoros platina lett az Egyesült Államokban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.