Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Led Zeppelin: nem ér véget a pörgés a DVD-vel

Hamarosan új muzsikákkal rukkolhat elő Jimmy Page, aki utoljára 1998-ban jelentkezett friss, saját szerzeményekkel. A Led Zeppelin gitárosa emellett egykori csapatának összes albumát átmaszterelte, vagyis a banda körüli pörgés a novemberi Celebration Day DVD megjelenése után sem áll majd le.

Új zenéken dolgozik Jimmy Page, és a munka végeredménye akár még idén napvilágot láthat, bár a Led Zeppelin egykori gitárosának tempóját ismerve erre azért nem vennénk mérget. „Alig várom, hogy meglepjem az embereket", mondta Page a BBC rádiónak. „Nem arról lesz szó, hogy összeállok egy csomó nagynevű emberrel. Van egy ötletem, amit már jó ideje dédelgetek, és most elérkezett az idő, hogy megvalósítsam. Vannak más típusú ötleteim, amik már jó régóta keringenek a fejemben. Azt hiszem, arról van szó, hogy ugyanazt a képet adom majd egy másik keretben – és ez a keret néha igen radikális."

Page utoljára 1998-ban jelentkezett új dalokkal a Robert Planttel közös Walking Into Clarksdale lemezen, amelynek megjelenése előtt nem sokkal a duó Budapesten is fellépett. Az album a Billboard-lista nyolcadik helyén kezdett, aranylemez lett az Egyesült Államokban, a Most High dal pedig Grammy-díjat kapott a legjobb hard rock előadás kategóriájában.

A gitáros egyébként nem egyedül új dalokkal foglalatoskodik mostanában: Page már csaknem teljesen befejezte a teljes Led Zeppelin katalógus újramaszterelését. Peter Mensch menedzser szerint a gitáros igazi 21. századi produkciókat faragott minden idők legsikeresebb hard rock bandájának halhatatlan albumaiból. Egyelőre még nem tudni, pontosan mikor és milyen formában jöhetnek majd ki ezek az átgenerálozott változatok, de a céldátum minden bizonnyal 2013-ra esik. Addig is be kell érnünk a Celebration Day DVD-vel novemberben...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.