Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

L.A. Guns: Tracii Gunsé és Phil Lewisé a név, Steve Riley módosítani kényszerült

Részben megszűnt az L.A. Guns megkettőződése: a nevet innentől Phil Lewis és Tracii Guns viszi tovább, Steve Riley változata a Riley’s L.A. Guns néven fut tovább.

0124laguns

Semmiképpen sem volt újdonság az utóbbi pár évben, hogy egyszerre két verzió is létezett az L.A. Gunsból, hiszen a 2000-es években már megéltünk egyszer egy ilyen állapotot. 2018 végétől ismét két inkarnációja működött a legendás hollywoodi sleaze rock’n’rollereknek. Mint ismeretes, a bandában Steve Riley dobos tulajdonképpen egyedül maradt, miután Phil Lewis énekes lelécelt mellőle, hogy ismét Tracii Guns gitárossal zenéljen: utóbbi banda egy ideig használta ugyan toldatként kettejük nevét, de aztán elhagyták ezt, és a 2017-es The Missing Peace album már simán csak L.A. Gunsként jött ki. A nevet azonban Riley is használhatta, és élt is a lehetőséggel: összerakott egy zenekart, és tavaly év végén ők is kihozták első albumukat Renegades címmel.

Mivel ez az állapot igazából senkinek sem volt jó, a felek természetesen bíróság előtt próbálták meg tisztázni a helyzetet, és április 23-án megszületett a döntés: innentől fogva kizárólag Guns és Lewis bandája fut L.A. Gunsként, Riley zenekara pedig Riley’s L.A. Guns néven zenél tovább, új logóval. A régi dalokat természetesen mindkét formáció játszhatja, a stream-felületeken pedig továbbra is együtt jelennek majd meg.

Traciiék új albuma már idén ősszel kijön, címe előreláthatólag Checkered Past lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.