Shock!

július 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kísértet járja be Amerikát - a Metallica legnagyobb örömére

Ősszel első amerikai turnéjára indul a svéd Ghost, az utóbbi időszak egyik leglátványosabb imázsával kiálló bandája, akik misztikus, okkult heavy rock zenéjükkel komoly szakmai sikert arattak a tavalyi Opus Eponymous bemutatkozás révén. A zenekarnak egy amerikai rajongója már biztosan van: az illetőt James Hetfieldnek hívják.

„Nagy rajongójuk vagyok", mondta a Ghost pólót viselő Metallica frontember egy svéd televíziónak a július 3-ai göteborgi Big Four koncert előtt. „Fogalmam sem volt, hogy néznek ki, amíg nem láttam róluk videót, a zenét hallottam először, és rögtön nagyszerűnek találtam. Nagyon egyedi, nagyon dallamos, és egy kis friss levegőt hoz a metalba. Kicsit a '70-es évek rockzenéjére emlékeztet, amit szintén nagyon szerettem annak idején. Szóval bírom őket!"

A Ghost tavaly bukkant fel az egyre erősödő okkult rock színtéren: az arcukat elfedő, ismeretlen identitású tagok erősen Mercyful Fate hatású, sátánista szövegekkel operáló metalja igen komoly nyilvánosságot kapott a sajtóban, és a bandára a közönség is kezdi felkapni a fejét. A zenekar az idei Maryland Deathfesten debütált az amerikai kontinensen, és New Yorkban is volt már egy fellépésük. Szeptember 23-tól a Ghost az Enslaved és az Alcest társaságában három hetes amerikai körútra indul. A legfrissebb információk szerint a The Ghoul With No Name-ként emlegetett frontember maszkja Tobias Forgét rejti, aki a Repugnantben és a Subvisionben is érdekelt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.