Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kirk Hammett is fellépett az Exodusszal a Baloff emlékbulin

Az alapító Kirk Hammett, az ex-gitáros Rick Hunolt és az első basszusgitáros Jeff Andrews is csatlakoztak az Exodushoz február 4-én, a tíz évvel ezelőtt elhunyt Paul Baloff emlékére rendezett különleges oaklandi koncerten. A jeles eseményen a Possessed, a Forbidden és a Heathen is fellépett.

Paul Baloff, az Exodus első énekese, akinek nevéhez a banda korszakalkotó 1985-ös debütje, a Bonded By Blood feléneklése is fűződik, 2002. január 31-én agyvérzést kapott, kómába esett, majd miután beállt nála az agyhalál, február 2-án lekapcsolták a gépekről. Baloff mindössze 42 éves volt, és korábban nem küzdött egészségügyi problémákkal, így stroke-ja mindenkit meglepetésként ért a környezetében.

Halálának tizedik évfordulója tiszteletére egykori kollégái nagyszabású emlékkoncertet rendeztek február 4-én Oaklandben, a Metro Operahouse-ban. A Bay Area színtér legendái közül az Exodus mellett a Possessed, a Forbidden és a Heathen is fellépett a bulin, de felállítottak egy kisebb színpadot is relatíve ismeretlen bandákkal.

Az Exodus műsorának fő különlegességét ezúttal az illusztris vendégek jelentették, akik közül egyértelműen a csapat alapítója, Kirk Hammett (a képen Rob Dukesszal, a banda énekesével látható) volt a legrangosabb jövevény. A Metallica gitárosával, az egykori hathúros Rick Hunolttal (jobboldalt fehér atlétában a banda mostani gitárosszekciójával) és az eredeti basszerrel, Jeff Andrews-zal kiegészült Exodus olyan demós régiségeket porolt le a koncertre, mint a Whipping Queen vagy az Impaler, amely később az 1997-es Another Lesson In Violence koncertlemezre és a 2004-es Tempo Of The Damned albumra is felkerült.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.