Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King szerint Araya egy ideje már bizonytalan volt Lombardóval kapcsolatban

Noha döntés még nem született, Kerry King friss nyilatkozatai tükrében egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy a Slayer Dave Lombardóval folytassa a munkát. A gitáros egy interjúban elárulta: a viharoknak voltak bizonyos előjelei, és Tom Araya egy ideje várakozó álláspontot foglalt el a dobossal kapcsolatban. Az új Slayer album valamikor ősszel jelenhet meg, de még maga King sem tudja, ki dobolja majd fel.

Kerry King a Soundwave TV-nek elárulta: eddig roppant elégedettek a Dave Lombardo helyére beugrott Jon Dette teljesítményével, aki a koncertsorozat előtt mindössze három alkalommal próbált a Slayerrel a rohamtempóban levezényelt váltás miatt. „Nagyon jól teljesít. Ha nem mondanánk semmit és senki sem figyelne oda, nem is tűnne fel, ami azt jelenti, nagyszerű, amit csinál. Óriási. Mondta nekem, hogy egy ideig abszolút nem dobolt, és ezek után állati nagy teljesítmény ilyen szinten zenélni, ahogy most nyomja."

A gitáros egyelőre nem tudja, mi lesz Dave Lombardo további sorsa. „Ez az egész mindössze egy hete, tíz napja történt, szóval tényleg nem tudom... Szerencsétlen, hogy Dave nem lehet itt velünk, és egészen az elutazásunk előtti hétfőig úgy terveztük, hogy itt lesz. Aztán vihar támadt a paradicsomban, és mivel ezeket a döntéseket én hozom meg a zenekarban, azt mondtam: oké, akkor van egy B-tervem ilyen esetekre. Mert utáltam volna, ha le kell mondanunk az ausztrál bulikat. Így aztán azt tettem, amit a legjobbnak láttam."

King szerint a Lombardóval támadt újabb konfliktusnak voltak előjelei, ezeket azonban nem ő ismerte fel a megfelelő időben, hanem Tom Araya basszer/énekes. „Tom egy ideje már várakozó álláspontra helyezkedett Dave-vel kapcsolatban, és inkább én voltam az, aki azt mondta, hogy nem akarok Dave nélkül továbblépni. Aztán az egész dolog hirtelen az arcunkba csapott, és én léptem."

A gitáros elmondta: eddig tizenegy dalt írt a következő Slayer albumra, de sem azt nem tudja még, ki fogja azokat feldobolni, sem azt, ki lesz a producer. „Azt hiszem, a Metallica lefoglalta Greg Fidelmant, csak februárban ért volna rá. Reménykedtem benne, hogy talán ebben a hónapban sikerül valamit összehoznunk, de aztán túlzsúfolt lett a mi programunk is februárra. Nem tudom... Ha akad ideje máskor is, jó lenne összejönni vele Ausztrália és a júniusi európai koncertek között, annak baromira örülnék. Megcsinálnánk, miközben turnézunk, elkészülhetne a keverés, és ki is jöhetne az album szeptemberben vagy októberben. Egy tökéletes világban így nézne ki a dolog, szóval meglátjuk... Két új nóta teljesen kész, ezeket felvettük tavaly Fidelmannel. Tényleg elkészültek: fent vannak az énektémák, a szólók. Eredetileg a tavalyi amerikai Mayhem turné előtt akartuk kihozni őket, de ebből végül nem lett semmi, így azt mondtam: miért vesztegetnénk el őket egy EP-re? Hagyjuk csak meg ezeket a dalokat a lemezre. Szóval ez a kettő kész van, a kilenc másikat pedig be kell tanítanom annak, aki játszani fog bennük, akárki is legyen az, és meglesznek. Nagyon sokat dolgoztam az új anyagon, és nagyon sokat dolgoztam rajta Dave-vel. Még nem döntöttem – ha Dave nélkül megyünk tovább, még nem tudom, az lesz-e, hogy megmutatom az új arcnak, mit csináltunk, vagy pedig simán csak a gitárrészeket játszom le neki, és megkérdezem, milyen ötletei vannak. Én tudom, mit akarok hallani, és megmondhatom neki, ha rossz az irány. De ezen egyelőre még nem gondolkodtam."

Akármit is süt ki addig King, az biztos, hogy a Slayer június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon játszik.

 

Hozzászólások 

 
-1 #6 Sárvári Gábor 2013-03-05 03:03
Mert Gene Hoglan sokáig szokott egy zenekarban játszani. Paul Bostaph-Gene Hoglan/Krumpli-Burgonya.
Idézet
 
 
+4 #5 Bukor Béla 2013-03-02 20:14
Gene Hoglan-t ide! Dobolja szét a Slayer-t! Ha-ha!
Idézet
 
 
+2 #4 Sárvári Gábor 2013-03-02 16:22
Legyen Szabó Gergő, a Replika volt dobosa. :)
Idézet
 
 
+4 #3 cs9 2013-03-02 14:28
Akkor legyen Bostaph...vagy a fene tudja h ki legyen.....de Bostaphot is csak részmegoldásnak érzem mert Bostaphnak eleve lét elem hogy kilép mindehonnan...az az ember nem tud egy helyben maradni.
Idézet
 
 
+5 #2 Chris92 2013-03-02 13:50
Na mehet a telefon Bostaph-nak.
Idézet
 
 
+9 #1 vova666 2013-03-02 11:50
Hát, szerintem Lombardo -nak búcsút inthetünk...bárki is lesz helyette, el kell fogadni, nem útálkozni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.