Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kim Thayil semmi rendkívülit nem látott Chris Cornellen a Soundgarden utolsó koncertjén

1027sgElső nagyinterjúját adta Chris Cornell tavalyi öngyilkossága óta Kim Thayil. A Soundgarden gitárosa még mindig nem tért teljesen magához a történtekből.

Hamarosan Budapesten is fellép az MC50 jubileumi turnén Kim Thayil. A Soundgarden gitárosa a Billboardnak is elsősorban ennek kapcsán nyilatkozott, ám a beszélgetés során természetesen felmerült Chris Cornell tavalyi öngyilkossága is. Thayil elárulta: a tragédia óta egyfajta érzelmi hullámvasúton ül, a mai napig nem tért teljesen magához a sokkból. „Napról napra javul a helyzet, de még mindig ott vannak az érzelmi árnyékok és kísértetek”, mondta. „De mint minden más, az idő itt is gyógyítja azért a sebeket.”

A gitáros szerint Cornellen semmi rendkívüli nem látszott az öngyilkosságot megelőző detroiti koncerten tavaly május 17-én. „Szerintem jó koncert volt. Emlékszem, Chris közvetlenül előtte érkezett a városba, kicsit fáradt volt, a hangja meg kissé nyers, de úgy nagyjából a negyedik-ötödik dalnál minden a helyére került, és onnantól fantasztikusan mentek a dolgok. Csodálatosan, tisztán, erőteljesen énekelt, és már akkor is tudatosult bennem, hogy különösen érzelemgazdagon is. Egy ponton le kellett mennie a színpadról, mert nem az adott dalhoz hangolt gitár volt nála, és a helyettesítő hangszerrel még nem készültek el, de csak odaszólt, hogy folytassuk, kezdjünk bele nélküle. Bennel jammeltünk valamit, aztán belecsaptunk a dalba, amikor Chris is készen állt. Az emberek persze találgatnak, és próbálják utólag megindokolni a történteket, ami természetes. Ki akarjuk tölteni a hézagokat, hogy megmagyarázzunk egy rejtélyt: történt valami szörnyűség, tehát kellett lennie valami problémának, vajon mi lehetett az? És innen eljutnak odáig, hogy hát, igazából már az a bizonyos koncert is rossz volt…”

A Soundgarden három élő tagja ma is tartja a kapcsolatot. „Rendszeresen beszélünk, üzeneteket váltunk, hívjuk egymást”, mondta Thayil. „Szerintem csinálunk még majd közösen további dolgokat. Matt például további MC50-bulikon is vendégeskedik majd, és biztos vagyok benne, hogy Bennel is dolgozom még együtt a jövőben. És persze beszélgetünk a rocktörténelemről, arról, hogy mit csináltak más zenekarok hasonló helyzetben. Nem tervezünk semmit, egyszerűen csak beszélgetünk róla, mely zenekarok tudták méltóságteljesen, ízlésesen intézni a jövőbeli zenei tevékenységüket, és kik voltak azok, akik talán esetlenül, érzéketlenül álltak ehhez az egészhez. Szóval gondolkodunk ezeken a dolgokon, de próbálunk nem túl mélyen belemenni a témába. Ám pár sör után azért mindig előjön…”

Thayil tehát az MC50 jubileumi turné keretében november 24-én Budapesten, az A38 Hajón játszik Wayne Kramer, Billy Gould, Brendan Canty és Marcus Durant társaságában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Equinox 2018-09-08 10:29
Idézet - Codename333:
Még mindig felfoghatatlan h Chris elment. Pedigde bakancs-listás volt egy audioslave vagy egy soundgarden buli...

Nekem is főleg most, hogy lassan 10 éve ismerem az életművét. Egész más így látni pl koncerten, nem pl abban az évben, amikor habzsolod a számodra újat, és mindent végignyomsz 50x, de aztán mégsem válik rendszeresen hallgatott kedvenccé

A Soundgarden, de az első Audioslave is inkább olyan hosszútávú kedvenc lett
Idézet
 
 
#2 Fésüs Norbert 2018-09-06 14:34
Idézet - Codename333:
Még mindig felfoghatatlan h Chris elment. Pedigde bakancs-listás volt egy audioslave vagy egy soundgarden buli...

Nekem is.....
Szólóban egyszer majdnem láttam Szigeten...de akkor betegségre hivatkozva elmaradt...:(
Idézet
 
 
#1 Codename333 2018-09-06 11:58
Még mindig felfoghatatlan h Chris elment. Pedigde bakancs-listás volt egy audioslave vagy egy soundgarden buli...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.