Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kelet Underground: megindult a jelentkezés

Elindult a II. Kelet Underground Tehetségkutató rockzenei versenyre a zenekari jelentkezés. A változatlan minimális nevezési feltételek mellett, a tavalyihoz képest több elődöntős helyszínen mutatkozhatnak majd be a zenekarok. Szokás szerint a tavaszi finálén és a téli elődöntőkön szakmai zsűri fogja értékelni a fellépőket. Természetesen a hasznos és értékes nyeremények sem fognak elmaradni.

Az alábbiakban a tavalyi nyertesek mondják el, hogy miért is érdemes vagy nem érdemes erre a megmérettetésre benevezni.

I. helyezett – Death Warrant / death-thrash metal / Balmazújváros
KeZoo: "Elsősorban azért, mert végre a sok rossz tapasztalat után van egy olyan Tehetségkutató, ahol tényleg a zenekarokról szól ez a fajta rendezvény, és a zsűri szakmai szemmel nézi és értékeli a csapatokat. Ezen felül pedig a nyeremények tényleg olyan kaliberűek, amik jól kihasználva piszkosul nagy kezdőlökést jelentenek a kitörni vágyóknak, nem is beszélve az építő jellegű kritikákról. Másodsorban pedig veszett jó buli! Sok érdeklődő, nagyközönség, nagy színpad, kibebaszott jó hangulat!!"
Suba: „A mi történetünk pontosan jellemzi milyen jó tehetségkutató a Kelet Underground, ugyanis még nem hallottam olyan tehetségkutatóról, ahol a közönség és a zsűri egyetértett. Ez két módon lehetséges: a zenekarnak annyi haverja van, hogy a tehetségkutató közönségének kb. 60 százalékát kiteszi, vagy a zenekar lefizette a zsűrit. Nos, ha logikusan gondolkodunk, akkor nálunk vagy mind a kettő teljesült, vagy egyik sem... Ki kell próbálni!!!"
www.myspace.com/warrantmetal

II. helyezett – SuperEgo3 / alternatív rock / Kőkút
Hornyák István: „Mi már voltunk számos helyen, ahol tehetségeket kutatnak. Itt valóban szakmai megmérettetés folyik. Ami kritikaként elhangzott, legyen szó rólunk, vagy másról egytől egyig igaznak, megfontolandónak éreztük. A szervezés profi volt, a lebonyolítás szintén. Mi nagyon jó lehetőségeket kaptunk a Kelet-Undergroundnak köszönhetően, sokan megismerhették a csapatot ezen keresztül. Általánosan meg azt tanácsoljuk, gyakoroljanak és zenéljenek minél többet. Fejlesszék magukat és a zenekart is. Ne csak a meglévő, megszokott panelekben gondolkodjanak, hanem próbáljanak valami újat is belevinni a zenébe, szövegbe egyaránt. Keressék a közös hangot a közönséggel, mert egy zenekar mégiscsak a közönségnek próbál előadni valamit."
www.myspace.com/superego3

III. helyezett – Hatred Solution / jazz-hardcore-metal / Debrecen
Egri Mátyás: „Az egyik fontos dolog szerintem az, hogy koncertkörülmények között nagy közönség előtt mutathatják meg tudásukat, megtapasztalhatják az igazi koncertlégkört és bizonyos szintű rutint szerezhetnek a fellépéseik alatt, ami egy feltörekvő, ill. kezdő zenekarnak elengedhetetlen. Mert az, hogy jó számokat csinál valaki, az csak egy része a dolgoknak, nem mindegy, hogy azt hogy adja elő, milyen gördülékeny és látványos az előadásmódja, stb. Nem beszélve arról, hogy mivel nagy létszámú tömeg előtt lép fel a saját közönségének a számát is növelheti, ha sikerül megérintenie egy-két embert. Végül, de nem utolsósorban a nyeremények nagy segítséget jelenthetnek egy zenekar számára mindegy, hogy feltörekvő vagy nem. Úgyhogy megéri jelentkezni... Szerintem senkinek sincs semmilyen veszíteni valója...Csak ne felejtsük el, hogy a kritikát viszont bírni kell."
www.myspace.com/hatredsolution

A teljes beszélgetéseket a fent említett zenekarokkal a honlapon és a Kelet Underground Fanzine-ban elolvashatjátok!

A tehetségkutató jelentkezési feltételei és regisztrációt a Kelet-Underground honlapján lehet megtalálni, akárcsak a fent említett zenekarokkal készített teljes beszélgetéseket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.