Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jimmy Page lehet az első hard rocker, akit lovaggá ütnek

Jimmy Page lovaggá ütéséért lobbizik egy konzervatív brit képviselőnő. Louise Menschre persze biztosan nem lehet azt mondani, hogy semmi köze a rockzenéhez, hiszen férje Peter Mensch, a Q Prime menedzsment feje, amely többek között a Metallica és a Red Hot Chili Peppers ügyeit is intézi.

Louise Mensch a Twitteren indította el kampányát a Led Zeppelin gitárosának lovaggá ütése érdekében, ám tagadja, hogy ennek bármi köze lenne férje és Page kapcsolatához. A Q Prime annak idején ugyanis Jimmy pályáját is egyengette. „Senki sem érdemli meg jobban a lovagi címet, mint Jimmy Page, és boldogan mondhatom: az összes jelentős nagy-britanniai lemezkiadó támogatását megszereztem a kezdeményezéshez", állítja a Konzervatív Párt képviselőnője.

Amennyiben Page-et lovaggá üti a királynő, a gitáros számos kiváltsággal egyetemben a Sir előnév viselésére is jogosulttá válik. Ebben az esetben egyébként ő lenne az első hard rock muzsikus, aki hasonló elismerésben részesül. A rockzenészek között például a Beatles tagjai, Mick Jagger és Elton John dicsekedhetnek ilyen kiváltsággal. A gitáros természetesen időről időre kap különböző címeket és díjakat, 2008 nyarán például a Surrey-i Egyetem díszdoktorává választották, tavaly pedig korábbi zenekara alapján lepidocephalichthys zeppelini néven törzskönyveztek egy újonnan felfedezett halfajt, mivel annak úszója a felfedező tudóst Page kétnyakú gitárjára emlékeztette.

Page jövő januárban ünnepli majd 68. születésnapját, és legutóbb annak kapcsán adott interjúkat, hogy idén júliusban végre beindult első hivatalos honlapja. Arra azonban a legutóbbi hírek szerint kevés esély mutatkozik, hogy valaha is megint összeálljon a Led Zeppelin életben lévő tagjaival.

 

Hozzászólások 

 
#3 Gérnyi Tamás 2011-12-20 11:18
Nagyon várjuk! :)

Amúgy szintén 40 éves apropóból elférne pl. egy The Doors - L.A. Woman is.. uff. :)
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-11-24 11:42
Idézet - Gérnyi Tamás:
Tisztelt Szerkesztőség, remélem nem felejtettétek el! :)

Nyitott kapukat döngetsz, az lesz a következő a rovatban. ;) Vagy legalábbis az egyik következő, még idén.
Idézet
 
 
+2 #1 Gérnyi Tamás 2011-11-24 11:27
Ha már sorban íródnak a szép megemlékezések (Metallica, Kiss, Queen..stb.), követelem a Led Zeppelin - IV. "klasszikshock" írást, már csak azért is, mert november 8-án volt ennek a remekmű megjelenésének a 40(!!!) évfordulója!
Tisztelt Szerkesztőség, remélem nem felejtettétek el! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.