Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Jelentősen legallyazott zenei és szövegi eszközökkel szerettük volna értelmezhetőbbé tenni az albumot”

Napköszörű címmel új dalt mutatott be a Watch My Dying. A zenekar új albuma Egyenes kerülő címmel jelenik meg szeptemberben.

0504wmd

Több mint öt év várakozás, a legutóbbi életjelnek tekinthető kislemez után új dallal és videóval jelentkezett a hazai extrémmetál-színtér veteránjának számító Watch My Dying. A Napköszörű a zenekar alakulásának huszönötödik évfordulóját megünneplő új, Egyenes kerülő című album előfutára is egyben, ami szeptember 5-én jelenik meg.

watchmydying_c„Az ősszel megjelenő albumról elöljáróban annyit, hogy ezúttal igyekeztem magamhoz képest minél egyértelműbben és egyszerűbben fogalmazni, nem használtam idegen szavakat, hogy minden a lehető legvilágosabb legyen – mondja Veres Gábor énekes. – A WMD a kezdetek óta a generált káoszról, identitásvesztésről és az érthetetlen jövőről szólt. Ez időközben megvalósult, a bőrünkön érezhetjük minden nap. A Szterotip, a Duplikált Predesztinatív Kooperáció, vagy az Elválasztás kora mind szó szerint váltak realitássá. Ezt az irányt nem lehet és nem is kell tovább a falig tolni, így ezt az albumot jelentősen legallyazott zenei és szövegi eszközökkel szerettük volna értelmezhetőbbé tenni. A letisztult mondanivalóhoz letisztult hangzást kerestünk, amit Bőcze Zsolt úrnál találtuk meg. Nehéz feladata volt, de a hagyományos WMD-megszólalást úgy tudta újrafogalmazni, ahogyan még mi magunk sem. Egy gyógypedagógus türelmével és egy Lidl-pénztáros gyorsaságával dolgozik, nem tudunk elég hálásak lenni neki ezért. Zenei szempontból talán az is érdekes, hogy több demó készült el, mint ahány dalt kiválasztottunk a lemezre tematika és hangulat alapján, így néhány kiadatlan dologgal együtt egy következő EP is belátható közelségbe került.”

Az első videót a No Total Films készítette. Bori Sándor gitáros/dalszerző festményei adták a díszletet a helyszínen, a központi motívum pedig a nagylemez borítóján lesz majd látható. A Napköszörű egy olyan személy történetét meséli el, aki kimerülve a környezete irreális mennyiségű elvárásától, azt a bizarr megoldást választja, hogy felszeleteli és felszolgálja magát. További részletek hamarosan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.