Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jeff Waters, Roxette és Bananarama a készülő Children Of Bodom lemezen

Máris kőkeményen dolgozik új nagylemezén a Children Of Bodom, akik Helsinki egy meg nem nevezett stúdiójában láttak neki a munkának. Az albumra tíz friss dal kerül fel, és Jeff Waters is felbukkan majd rajta vendégként, ha minden a tervek szerint alakul.

A Bodom ezúttal már a stúdió kiválasztásában is máshogy járt el, mint általában. „Jó váltást jelent ez az általános munkamódszerünkhöz képest, amikor rendszerint magunkra zárjuk az ajtót egy stúdióban, ami az erdő közepén van, jellemzően az év legsötétebb időszakában”, magyarázta Laiho a Soundi magazinnak. „Dobtémákat ugyanakkor rögzítettünk a már jól bevált Petrax stúdióban is Hollolában, szóval ezen a téren kitartottunk a munkamódszereink mellett De a gitárokhoz és a basszushoz nem feltétlenül szükségeltetik egy hatalmas létesítmény valahol vidéken, szóval úgy döntöttünk, ezúttal közelebb maradunk az otthonainkhoz ezek felvételeihez.”

Magukkal a dalokkal és a szövegekkel február elejére teljes egészében végez a zenekar, ekkor csatlakozik majd hozzájuk Peter Tägtgren, aki az ének- és billentyűtémák felvételeit felügyeli majd. A friss témák között olyanok lesznek, mint az All Twisted és a Slowdance On Nails, de pár további munkacím is ismert: ilyen a Moto GP, az FC Pettymys, a Kananmuisti-ilmiö és a Trondheim. Ezek természetesen aligha így kerülnek fel a végső lemezre…

Egy tavalyi interjúban a csapat másik gitárosa, Roope Latvala azt mondta: szeretne jobban belefolyni az új Bodom album hangszerelési munkálataiba, mert sok gitárrész sokkal izgalmasabb és kiegyensúlyozottabb lehetne bizonyos apró változtatásokkal. „Roope gyakrabban hangot adott a véleményének, mint korábban”, mondta a téma kapcsán Laiho. „És talán a többiek is. A szabály most is a szokásos: minden jó ötletet megfontolunk.” A lemezen valószínűleg az Annihilator főnök Jeff Waters is játszik majd egy-két vendégszólót, és természetesen a megszokott feldolgozások sem maradhatnak ki a sorból: egy Roxette és egy Bananarama dalt már biztosan rögzítenek, de egy harmadik darabnak is nekifutnak, amit a japán Burrn! magazin olvasói választhatnak ki. Ezek a témák a különböző kiadások bónuszaiként szolgálnak majd.

Az album megjelenése még nyár előtt várható, a kiadvány Japánt leszámítva a Nuclear Blastnél jön majd ki, az azonban már szinte biztosnak tűnik, hogy a bandát jövőre nélkülözni kell majd az európai fesztiválokról. Alexi Laihóék eredetileg ott lettek volna a június 28-30. közötti finnországi Tuskán, ám novemberben lemondták a rendezvényt, hogy egy még meg nem nevezett „nagy turné” részesei lehessenek az Egyesült Államokban. Nyilván hamarosan kiderül majd, pontosan miről is van szó…

A Bodom legutóbbi anyaga, a Relentless Reckless Forever 2011-ben jelent meg. A zenekar a tavalyi VOLT Fesztiválon is fellépett.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Neondreamer 2013-01-29 06:02
Képtelenek/nem akarnak fejlődni, tovább lépni, a lé meg a bulik így is megvannak, minek változtatni?
Idézet
 
 
+3 #4 Chris92 2013-01-24 19:46
Az első négy Bodom lemez kurva jó, de az Are You Dead Yet és a Blooddrunk között valami nagyon félrecsúszott náluk dalszerzés terén.
Idézet
 
 
+3 #3 tschaby 2013-01-24 18:32
Elég gáz, ha egy még készülő lemezt már ilyenkor azzal kell promózni, hogy milyen feldolgozások lesznek rajta... A Follow The Reaper után valami elcsúszott Bodoméknál.
Idézet
 
 
#2 nemtulkritikus 2013-01-24 14:00
Hu, remelem, a Bananaramatol a Cruel Summer-t dolgozzak fel, azt nagyon csipem. A Roxette-tol meg mondjuk a The Look-ot vagy a Sleeping In My Car-t szeretnem. :)

( evek ota nem kovetem a Children of Bodom munkassagat, de a feldolgozasok miatt mindenkeppen bele fogok fulelni az uj albumba )
Idézet
 
 
-4 #1 the raven 2013-01-24 12:52
Szeretném kérni a Las Ketchup-tól a Ketchup Song című remekművet........bohócok gyülekezete volt mindig ez a banda....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.