Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

James Hetfield már több mint hétszáz új riffet írt

Egyre szaporodnak a nyilatkozatok a következő Metallica nagylemezt illetően, a jelek szerint a csapat tagjai égnek a vágytól, hogy végre nekikezdjenek az új daloknak. Most éppen Lars Ulrich dobos elemezte, mi mindenből válogathatnak a munka startja előtt. Az már biztos, hogy a zenekar ismét Rick Rubin producerrel dolgozik majd.

„Ausztráliában James azt mondta nekem, hogy több mint hétszáz új riffje van", nyilatkozta a formálódó új Metallica dalokról Lars Ulrich a brit Metal Hammernek. „Egyszerűen elsöprő volt... Amikor tegnap beszéltem vele, azt mondta, az utolsó pár hétben megint rengeteget gitározott. És tudni kell, hogy James kezei alól már akkor is legalább három-öt használható riff hullik ki, amikor behangol. Tényleg rémisztő, amit művel! Már nem is engedjük neki, hogy anélkül játsszon, hogy rögzítené, és ezt most vedd szó szerint. Aztán emellett van még sok órányi jammelésünk és bulik előtt felvett ricsajozásunk. Nemsokára leülünk és átnézzük az elmúlt két és fél év riff- és jamtermését. Remélhetőleg sok mag kihajt majd ezek közül a következő Metallica anyagon. Amikor idézőjeles írás helyett csak jammelsz, a dolgok sokkal természetesebben áradnak. A maradék riffet meg felhasználhatjuk csengőhangnak, vagy mit tudom én... Például elindíthatunk egy weboldalt SpareRiffs.com néven!"

Robert Trujillo a múlt héten egy amerikai rockrádiónak kijelentette: a banda mindenképpen Rick Rubin producerrel készíti majd el az új lemezt. „Szeretek Rickkel dolgozni", mondta a basszusgitáros. „Olyan számomra, mint valami zen guru, és a Metallicának most éppen erre van szüksége. Nem mintha nem jönnénk ki egymással tökéletesen, csak éppen totálisan lázban égünk, hogy végre megint új zenéket írjunk. Nincs hiány riffekből... És azt hiszem, ez csak egyre jobb lesz!"

A Metallica akár már az év második felében nekiállhat az új lemeznek, azonban emellett – a tervek szerint – már májusban is stúdióba vonulnak, de egyelőre még nem tudni pontosan, mit akarnak felvenni. „Nem nagyon akarom részletezni, mi is ez pontosan, de nem egy száz százalékos Metallica anyag", nyilatkozta Kirk Hammett gitáros a Rolling Stone-nak. „Maradjunk annyiban, hogy egy felvételi projekt. Anélkül, hogy túl mélyen belemennék, sokkal inkább egy felvételi projekt ez, mintsem egy komoly Metallica album. Akárhogy is, majd elválik, fel tudjuk-e venni két hét alatt vagy sem..."

A Metallica idén eddig egy koncertet adott a Big Four részeként, azaz a Slayer, a Megadeth és az Anthrax társaságában a kaliforniai Indióban, további menetrendjük jelenleg így néz ki:

Július 02. Gelsenkirchen, Veltins Arena (Big Four)
Július 03. Göteborg, Ullevi Stadion (Big Four)
Július 06. Milánó, Fiera Open Air Arena (Big Four)
Július 08. Knebworth, Sonisphere UK Fesztivál (Big Four)
Július 09. Amneville, Sonisphere France Fesztivál (Big Four)
Július 16. Quebec City, Festival D'Ete
Szeptember 14. New York, Yankee Stadion (Big Four)
Szeptember 25. Rio De Janeiro, Rock In Rio Fesztivál

 

Hozzászólások 

 
#3 Soo23 2011-05-25 00:10
Így van! Igazad van Öreg! Itt már minden csak a lóvéról szól! Bár Heatfield papáról elhiszem hogy legyárt 700 riffet! Az a pali még most is egy állat! A death magnetic-en is kurva jó riffjei vannak, az énekdallamai is profik, de Lars lehúzza az egészet a -minek nevezzem amit csinál, mert ez nem dobolás- szarakodásával! Az a faszi már nem dobos. Egy ületember, producer, manager, gyüjtő, de nem dobos! Kirk is már inkább blues-t játszana, nem metal-t! De azért kiváncsian várom mit hoznak össze. Mindig azt mondom ennél gagyibbak már nem lehetnek, de erre sajnos mindig rácáfolnak! Mindegy hogy a koncert teljesítményükr ők van szó, vagy a lemezes teljesítményükr ől! Egyik szarabb mint a másik! Sajnos! Csak az a szomorú, hogy ennél többet tudnának, és ez kevés rajongónak tűnik fel. Elég nekik ez is. Ami most van. Elég a látszat!
Idézet
 
 
+1 #2 Equinox 2011-05-02 22:47
A Dark Angel Time Does Not Healen 246 riff volt, ami szintén hajmeresztően sok. Ebből egy thrash metal diszkográfiát lehet írni ha 700 jó riffjük van. Nem kell ezt komolyan venni, erős túlzás ezerintem
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2011-05-02 11:30
700 riffből az év lemezét kéne megcsinálniuk!! ! Ha nem így lesz (amiben szinte biztos vagyok), elég nagy égés. Amúgy nem a jammelésekkel és a próbatermi felvételekkel kéne Lars-nak dicsekednie, hanem 20 év után végre egy olyan albumot letenni az asztalra, amire még az 1980-as évek ősrajongói is azt mondják, hogy a k. anyját!!! Amíg ez nincs így, addig csak nagy mellény meg duma van. Na és a bankszámla hízik, mint a 7 milliós DM után. Végül is nekik ez a lényeg, mi meg hallgathatunk mást.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.