Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét összeállt a Temple Of The Dog

Szeptember 3-án, a wisconsini East Troyban speciális vendégszereplésnek lehettek tanúi azok, akik ellátogattak a Pearl Jam fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő fesztivál első napjára: a csapathoz a Soundgarden frontembere, Chris Cornell is felment a színpadra, hogy együtt játsszanak el három Temple Of The Dog és egy Mother Love Bone dalt.

Az East Troy-i Alpine Valley Music Theater a Pearl Jam egyik kedvenc koncerthelyszíne az Egyesült Államokban, így ezt választották a kétnapos speciális évfordulós fesztivál színhelyéül. A szeptember 3-ai koncerten a második ráadásában különleges vendég emelte az egyébként is rangos esemény fényét Chris Cornell személyében, akivel Eddie Vedderék három Temple Of The Dog témát (Hunger Strike, Say Hello 2 Heaven, Reach Down) és a Mother Love Bone Stardog Championját vezették elő közösen.

A Temple Of The Dog nevű speciális emlékprojekt 1991 áprilisában jelentette meg egyetlen nagylemezét a heroin-túladagolásban elhunyt Andy Wood emlékére. Wood a Pearl Jam elődjének számító Mother Love Bone énekese volt: a '90-es évek egyik leghatalmasabb ígéretének tartott banda mindössze egy lemezt adott ki Apple címmel, mielőtt a frontember 24 évesen elhunyt volna. Barátai és zenésztársai ezután írták meg és adták ki a szóban forgó anyagot: Cornell mellett a csapatban három Pearl Jam tag is részt vett Stone Gossard, Jeff Ament és Mike McCready személyében, előbbi kettő a Mother Love Bone-nak is tagja volt. A dobok mögött ülő Matt Cameron ma mind a Soundgardenben, mind a Pearl Jamben érdekelt. Az albumon vendégként ugyanakkor Eddie Vedder is felbukkant.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.