Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Mike Portnoy a Dream Theater dobosa

1025dtCsaknem másfél évtized kihagyás után ismét Mike Portnoy a Dream Theater dobosa. A csapat hamarosan máris nekiáll vele a következő lemeznek.

Hivatalosan bejelentette a Dream Theater Mike Portnoy dobos visszatérését. A zenekar alapító ütőse 2010-ben hagyta ott a New York-i progresszív metálosokat, helyére Mike Mangini került, akivel több sikeres lemezt is készített a zenekar. A csapat jövőre máris nekifog egy új stúdióalbum munkálatainak, és természetesen turné is lesz majd.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy hazatérhetek és ismét együtt lehetek a testvéreimmel! – így Portnoy. – Nagyon komoly közös történelmünk van, rengeteg emlékkel, rengeteg zenével... Elég csak belegondolni: hamarosan negyven éve, hogy elkezdődött az utazás! Roppant izgalmas már csak a gondolat is, hogy ismét új zenéket alkothatunk együtt. Azt pedig alig várom, hogy ismét útra keljünk, és élőben játszhassunk egy komplett új generációnak, aki sosem láthatta élőben ezt a felállást. Mindenhol jó, de legjobb otthon!" „Megértem a Dream Theater döntését, hogy most visszaveszik Mike Portnoyt – mondja a történtekről Mangini, aki köszöni a rajongóknak a fogadtatást, és minden jót kíván a csapatnak a jövőre nézve. – Az első naptól kezdve nem az volt a szerepem, hogy magamra öltsem Mike kabátját, hanem a folytatásban kellett segítenem a zenekart. Intenzív élmény volt minden este kellően feszes mederben tartani a színpadi show-nkat, és nagyon sokat kaptam tőle. Hála az égnek, megadatott együtt zenélnem ezekkel az ikonikus muzsikusokkal, mint ahogy sok vidám időt is megéltünk közösen. Szerettem együtt lenni a stábbal is, nem is beszélve az elképesztő örömöt okozó Grammy-győzelemről."

A zenekar négy tagja, John Petrucci gitáros, James LaBrie énekes, Jordan Rudess billentyűs és John Myung basszer nyilatkozataikban köszönetet mondanak Mike Mangininek az elmúlt tizenhárom évben nyújtott szolgálataiért. „Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy ismét a Dream Theaterben köszönthetjük Mike Portnoyt – mondja Petrucci. – Alapító tagként, régi barátként, elképesztően tehetséges és kreatív dobosként tudom, hogy a visszatérése megújult szellemiséget, szenvedélyt és energiát hoz majd a Dream Theaterbe, és ennek mindenki nagyon örül, beleértve ebbe a rajongókat is!" „Nagyszerű visszatérni az igazi csúcsformánkhoz az eredeti dobosunkkal, Mike Portnoyjal. Csaknem negyven éve kezdtünk kozösen zenélni a Majestyben, és roppant izgatottan várom, mit tartogat a Dream Theater következő fázisa a jövőre nézve." „Mike Portnoy visszatérése révén minden a helyére kerül – véli LaBrie. – Bezárult a kör, és jelen esetben tényleg van értelme ennek a dolognak. Igazán izgatottan várom, micsoda perspektívákat nyit meg e klasszikus felállás újraegyesülése. Teljes biztonsággal állíthatom: ez lesz a Dream Theater legutolsó inkarnációja, és még számos fejezetet kell megírnunk közösen a jövőben." „Nagyon izgalmas ismét újraegyesíteni a Dream Theater család magját – teszi hozzá Rudess. – Létezik egyfajta szavakkal le nem írható, egyedi szellemiség és vízió a Mike Portnoyjal ápolt kapcsolatunk mélyén. A színpadon és azon kívül sincs értelme tagadni: együtt varázslatos dolgokra vagyunk képesek!"

Portnoy október 28-án Budapesten koncertezik a The Winery Dogsszal. Mangini hamarosan szólóalbummal jelentkezik.

 

Hozzászólások 

 
#28 nikfisz 2023-10-26 22:47
Örülök a hírnek,de szerintem ez a zenekar(is) kimaxolta magát réges-rég. Mehetnek a nosztalgia turnék.
Idézet
 
 
#27 Acélfotel 2023-10-26 19:31
Tempus omnium explorator.
Idézet
 
 
#26 szpeter03 2023-10-26 17:18
Jól tette, hogy visszament. Jöhetne egy Scenes from a memory prt.3. :D

Amúgy viccet félretéve a dalszerzői képességén felül nekem hiányoztak Portnoy háttérvokáljai is, amik nagyon finom kis kiegészítői voltak jó pár dalnak.
Idézet
 
 
#25 Vitya121 2023-10-26 12:15
Portnoy a Sevenfoldból hiányzik dobosként , innen viszont dalszerzőként...jövőre Dickinson szólólemezét vártam legjobban ,de ha a DT kijön az érdekes lesz
Idézet
 
 
#24 Gábor 2023-10-26 10:30
Idézet - Rcooley:
Egy 20 éves Train of Thought klasszikushock cikkel méltóképpen meg lehetne ezt ünnepelni, nem?



Hát igen, az utolsó klasszikusnak nevezhető albumuk.
Kb az Octavarium utáni lemezek már egyáltalán nem tudnak érdekelni.
Idézet
 
 
#23 Equinox 2023-10-26 10:24
Mike Mangini szerintem pontosan tudta, mit vállal, mikor belépett ide. Van neki egy rakás zenekara, nem hiszem, hogy nagyon megüti, hogy a köztudott beugró melója 13 évet tartott. Jó ez így mindenkinek.
Idézet
 
 
#22 Légyölő Gabóca 2023-10-26 09:45
Ez amúgy simán mehetett volna napi főhírnek.
Idézet
 
 
#21 Rcooley 2023-10-26 09:18
Egy 20 éves Train of Thought klasszikushock cikkel méltóképpen meg lehetne ezt ünnepelni, nem?
Idézet
 
 
#20 Légyölő Gabóca 2023-10-26 08:18
Mi a manó?!? Na ez a hír most Shockolt így kora reggel! :D

Akkor ezért tűnt el Portnoy Neal Morse csapatából! Így már érthető. Ahogy Mangini szólólemeze is.

Szépen kirakták szegényt, pedig keményen odatette magát. Néhány témáját Portnoy talán teljesen át kell írja, mert nagyon speckó technikája van a csávónak. Persze az is igaz, hogy Portnoy stílusa a DT maga.

Amúgy még őt nézném meg a DT-ben:
https://www.youtube.com/watch?v=22-gbE-tjr0
Idézet
 
 
#19 Adam 2023-10-26 07:25
Sajnálom Mike Manginit. Azt hiszem az utóbbi évek egyre gyakoribb összeborulásai Portnoy és Petrucci között már Mangini számára is előrejelezték sorsát, így talán nem érte váratlanul,hogy Portnoy visszatért.
Habár Mangini technikailag jobb mint Portnoy, Portnoy dobtémái az egyszeri hallgató számára mégis jóval érdekesebbek. Rendben, akkor úgy mondom, számomra érdekesebbek. Ezzel együtt félve várom vissza MP-t. De sok sikert mindkét félnek!
Idézet
 
 
#18 debali 2023-10-26 07:23
Akkor biztos emiatt beszéltek a napikban múlt időben s Sons of Apollo-ról..
Idézet
 
 
#17 Bogáti Péter 2023-10-26 07:07
Idézet - JohnnyR.:
Szuper! Nem lehetne hogy mondjuk BZ helyettesítse LaBriet? :D

Miért nem egy jó énekes akkor már?
Idézet
 
 
#16 Bólogató kutya 2023-10-25 23:34
Mike Mangini, köszönjük!

A vele készített lemezek is nagyon jók, vele láttam kétszer is a DT-t, Portnoyt szintén rengeteget adott minden formációban, ahol megfordult. Itt minden szereplő sokat nyert szerintem a szétváláskor biztosan, most pedig meglátjuk, mit hoz az újabb dramatic turn.
A Mangini kiválasztásáról készített doku-casting-reality-bármi méltó lezárása és nyitása volt a régi és az új fejezeteknek, előttem van, ahogy a video call-ban James elcsukló hangon mondja az "új" Mike-nak, hogy "Welcome to the family!"
Bírom ezt a két Mike-ot, a bandáiktól mindig értékes zenét kaptam.
Win-Win-Win.
Idézet
 
 
#15 JohnnyR. 2023-10-25 23:28
Szuper! Nem lehetne hogy mondjuk BZ helyettesítse LaBriet? :D
Idézet
 
 
#14 kornel 2023-10-25 23:21
Mike csont nélkül került vissza vagy meg kellett küzdenie a posztért,mint anno Mangini-nak?Biztos ami biztos.Remélhetőleg már megmarad,mert 13 éve dolgozza fel a szakítást,erre megint itt van.Érdemes lenne pár régi nyilatkozatot visszaolvasni most.Figyelembe véve ezeket a szuperlatívuszo kat.De nem akarok gonosz lenni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.