Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét egy színpadon álltak a Nirvana egykori tagjai

December 21-én tizenhárom év óta először ismét közös színpadra állt a Nirvana In Utero turnéfelállásának három élő tagja, méghozzá a Foo Fighters egyik kaliforniai titkosított klubbuliján. Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear egy Marigold című dalt adott elő.

A Foo Fighters a kaliforniai Tarzanában, a Paladino's klubban rendezett szűk körű koncertet, itt került sor a nagy eseményre. Dave Grohl, a basszusgitáros Krist Novoselic és a turnégitáros Pat Smear a Marigold dalt játszotta el: ezt Grohl írta, és először egy Pocketwatch című kazettaalbumon jelent meg 1992-ben. A dalt később a Nirvana is lemezre vette a Heart-Shaped Box maxi B-oldalaként, de koncertverziója a Foo Fighters 2006-os Skin And Bones kiadványán is szerepelt: ez az egyetlen dal a világon tehát, ami mindkét banda neve alatt megjelent.

A mostani koncertnek kézzelfogható folytatása is lesz, hiszen Krist Novoselic már rögzítette is vendégszereplését a jövő évben esedékes új Foo Fighters lemez I Should Have Known című dalában. Grohl és a basszer ezt megelőzően utoljára 1993-an dolgoztak közösen a stúdióban a You Know You're Right dalon, ami aztán a 2002-es Nirvana című válogatáson látott napvilágot. Pat Smear a Foo Fighters kezdeti felállásában is érdekelt volt, hosszú évek szünete után 2007-ben tért vissza hivatalosan is a fedélzetre.

Az egyelőre cím nélküli friss Grohl Művek anyag producere a legendás Butch Vig lesz, és Dave szerint a banda eddigi legsúlyosabb munkájának ígérkezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.