Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maiden: nézd meg a Speed Of Light videóklipjét!

Speed Of Light címmel bemutatta első új dalát az Iron Maiden. A szám nagyon régóta az első közös Dickinson/Smith-szerzemény, amely helyet kap a zenekar egy sorlemezén: utóbbi szeptember 4-én jelenik meg The Book Of Souls címmel, és mint azt már bizonyára mindenki tudja, dupla lesz.

0618maidenb

Öt éve nem hallottunk friss dalt az Iron Maidentől, a várakozásnak azonban vége: a zenekar közzétette a The Book Of Souls lemez első single-jét, a Speed Of Lightot, amely Bruce Dickinson és Adrian Smith első kettesben írt Maiden-szerzeménye az 1984-es Powerslave 2 Minutes To Midnight és Back In The Village dalai óta. Az utóbbi négy albumon a szerzőpáros mindig kiegészült Steve Harrisszel is, ha közösen dalt írtak, igaz, két-két duóban jegyzett számuk a Powerslave után is született, csak éppen ezek nem a zenekarban, hanem Bruce 1997-es Accident Of Birth, illetve 1998-as The Chemical Wedding szólólemezein jelentek meg.

Az Iron Maiden legutóbbi stúdióalbuma 2010 nyarán jött ki The Final Frontier címmel, amely huszonnyolc országban került fel a listák első helyére. A zenekar 2014 nyarának végén kezdte meg a munkát a folytatáson a párizsi Guillame Tell stúdióban, ahol annak idején a 2000-es Brave New World is készült. A The Book Of Souls összjátékideje 92 perces lett, a dalok teljes listája az alábbi:

0618maidenElső lemez:

01. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
02. Speed Of Light (Smith/Dickinson) 5:01
03. The Great Unknown (Smith/Harris) 6:37
04. The Red And The Black (Harris) 13:33
05. When The River Runs Deep (Smith/Harris) 5:52
06. The Book Of Souls (Gers/Harris) 10:27

Második lemez:

07. Death Or Glory (Smith/Dickinson) 5:13
08. Shadows Of The Valley (Gers/Harris) 7:32
09. Tears Of A Clown (Smith/Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

A lemez többféle dupla CD-n, tripla bakeliten és többféle digitális formátumban is kijön, a borítót Mark Wilkinson készítette. A zenekar Bruce Dickinson lábadozása miatt csak jövőre kezd turnézni: a 2016 elején startoló körút dátumait elvileg augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra.

 

Hozzászólások 

 
#49 samu 2015-08-30 11:55
hoppá, a linket elfelejtettem (-:
http://speedoflight.ironmaiden.com/
Idézet
 
 
#48 samu 2015-08-30 11:53
Idézet - samu:
látom, Maidenéket is elkapta ez a nagy retró hullám. (-: mármint a klipre értem. basszus, ez a klip kurvajó! az egyik legjobb tőlük, ha nem a legjobb! a zene is jó szerintem.

a videó végéről meg egyből az idei Kung Fury című film jutott az eszembe. (főleg egy konkrét jelenet, aki látta, tudja, melyikre gondolok.) hatalmas nagy királyság, mindenkinek ajánlom, aki még nem látta! https://www.youtube.com/watch?v=-yRX_fHZb2A (youtube-on fönt van a teljes film, angol és magyar felirattal is.) gyakorlatilag fél óra folyamatos röhögés.

és én tényleg őszintén bírnám, ha kijönne valami Maiden videójáték is commodore 64-re. (-: tutira megvenném! (-: valami ilyesmire gondolnék, mint ami a Kung Furyhoz készült, csak természetesen Maiden vonatkozásban: https://www.youtube.com/watch?v=8AKmRbJFJLM ((-: meg persze olyasmira, mint ami a Speed of Light videóban látható. az irtóra nagy volna!! az Ed Hunter játék amúgy is régen volt, és egyszer valahol azt olvastam, hogy már a megjelenése idejében ('99) is elég bénának számított. én még nem játszottam vele, és sohasem voltam egy nagy player, de egy ilyen, direkt őskorinak kinéző Maiden játékot biztosan nem hagynék ki én sem. (-:

visszatérve, várom én is már nagyon szeptember 4-ét!! még húszat kell aludni addig.

na, már itt van a játék is!!! ez az, amire mindig is vágytam! (-: legalábbis azóta, hogy láttam a klipet.
és nekem nagyon tetszik, hogy a zenét is megcsinálták ilyen számítógépes játékos "gagyira".
Idézet
 
 
#47 samu 2015-08-30 11:23
Idézet - samu:
és erről egyébként hogyhogy nincs még hír itt a Shock! hasábjain???!!! mi lehet ennél is fontosabb???!! (-:

WE'RE GOING JUMBO FOR A HUGE 2016 WORLD TOUR!
http://ironmaiden.com/iron-maiden-and-the-book-of-souls-go-jumbo-on-massive-2016-world-tour.html

egy ilyen hírnek a címlapon lenne a helye!! (-:


ez most miért lett lejjebb pontozva?? amikor ezt a hozzászólásomat írtam, akkor még nem volt kint a Shock! honlapon ez a hír, csak a hozzászólásom másnapján került ki. meg lehet nézni a dátumot és időt a hsz.-om és a másnap megjelenő hír mellett.

de végül is mindegy.
Idézet
 
 
+5 #46 samu 2015-08-25 19:39
egyébként az is baromira ritka, hogy egy Maiden stúdióalbumon az utolsó számot ne Harris mester jegyezze, akár egyedül, akár társszerzőként. erre eddig egyedül a Virtual XI esetében volt példa. (mondjuk az se túl gyakori, hogy a kezdőszámban ne szerepeljen egyáltalán, még társszerzőként se. ilyen meg csak a Seventh Son meg a Fear albumok voltak.)
Idézet
 
 
#45 samu 2015-08-25 19:27
és erről egyébként hogyhogy nincs még hír itt a Shock! hasábjain???!!! mi lehet ennél is fontosabb???!! (-:

WE'RE GOING JUMBO FOR A HUGE 2016 WORLD TOUR!
http://ironmaiden.com/iron-maiden-and-the-book-of-souls-go-jumbo-on-massive-2016-world-tour.html

egy ilyen hírnek a címlapon lenne a helye!! (-:
Idézet
 
 
#44 Draveczki-Ury Ádám 2015-08-24 06:13
Idézet - samu:
szerintem ezt félreértették a tisztelt Shock! szerkesztők. ugyanis a Maiden nem azt mondta, hogy ezen az új albumon lesz két nóta, ami az első Dickinson/Smith szerzemény '84 óta (hiszen valóban a Moonchild is ilyen volt '88-bó

Nem félreértésről volt szó, hanem hozzáköltésről. A Moonchildot simán elfelejtettem. :) Jogos.
Idézet
 
 
+3 #43 samu 2015-08-23 21:08
"Öt éve nem hallottunk friss dalt az Iron Maidentől, a várakozásnak azonban vége: a zenekar közzétette a The Book Of Souls lemez első single-jét, a Speed Of Lightot, amely Bruce Dickinson és Adrian Smith első kettesben írt Maiden-szerzeménye az 1984-es Powerslave 2 Minutes To Midnight és Back In The Village dalai óta."

szerintem ezt félreértették a tisztelt Shock! szerkesztők. ugyanis a Maiden nem azt mondta, hogy ezen az új albumon lesz két nóta, ami az első Dickinson/Smith szerzemény '84 óta (hiszen valóban a Moonchild is ilyen volt '88-ból, ahogy azt Csabi (#38) is mondta), hanem, hogy '84 óta az új albumon lesz először két olyan dal, amit Dickinson egyedül szerzett. '84-ben a Flash Of The Blade és a Powerslave nóták voltak ilyenek, az új albumon meg ugyebár az első és az utolsó szám ilyen. és a következő mondatban írták, hogy továbbá van két Dickinson/Smith szerzemény is.

http://ironmaiden.com/new-iron-maiden-studio-album-the-book-of-souls.html
(borító alatti bekezdés utolsó két mondata)

(igaz, a Powerslave album két dala óta is volt egy Maiden szám, amit Dickinson egyedül írt, de azt Bruce eredetileg a Rémálom az Elm utcában ötödik részéhez írta, és ha jól tudom, Dickinson első szólólemezére került volna fel, de mikor Steve Harris meghallotta a számot, meggyőzte Bruce-t, hogy ebből kiváló Maiden nóta lenne, így végül a Bring Your Daughter... To The Slaughter dal a No Prayer lemezre került fel.)
Idézet
 
 
+2 #42 samu 2015-08-19 23:41
Speed Of Light - Behind The Scenes videó:
https://www.youtube.com/watch?v=u-4aYq9bxE4
Idézet
 
 
+1 #41 Venter 2015-08-18 17:13
A Saxon sosem volt metalzenekar.
Idézet
 
 
-4 #40 Svet 2015-08-18 17:00
Meghallgattam a Saxon 2000-s évekbeli dolgait ha már így mondják hogy az milyen jó. És igazatok van. Bocsánatot is kérek mindenkitől tudatlanságom miatt. Tényleg jó a Saxon, de egyik dala sem éri el ennek a Maidennek a szintjét, már bocs. Az új Saxon nótát meg ugyanúgy totál átlagnak tartom ami meg pláne nem éri el nem hogy ennek a Maidennek, de még a Blaze korszak legrosszabb dalának a szintjét sem. Ismételten bocs.
Viszont elismerem hogy tényleg jók.
A Lionheart-ot és a Sacrifice-t hallgattam meg csak mondjuk, de azok nekem is tetszettek. Nem mondom hogy éjjel nappal ezt fogom hallgatni mert 2-3 dalon kívül olyan igazán nagy slágert nem találtam magamnak, de ettől függetlenül tényleg korrekt mindkét album és az összes dal.
Szóval mégegyszer bocs mindenkitől akit megsértettem a Saxon fikázásával, csak tudjátok amiket eddig hallottam tőlük csupa 80-as évekbeli cucc volt, amik olyan szinten nyálasak voltak hogy én még rock-nak sem nevezném őket nem hogy Metalnak. xD Na jó, volt egy-két rock & rollosabb is, de azokat sem nevezném Metalnak még a legnagyobb jóindulattal sem. Szimpla 80-as évek Hard Rock-ja.
Amúgy a Saxon nem tök olyan mint ha a Motörhead állna neki iron Maident játszani? o.O
Idézet
 
 
+1 #39 samu 2015-08-18 10:47
jé, tényleg, igazad van, Csabi! nekem fel se tűnt. jogos.
Idézet
 
 
+3 #38 Csabi 2015-08-17 20:53
Úgy tudom,hogy a Moonchild-ot is Smith és Dickinson írta,Harris nélkül.
Idézet
 
 
+2 #37 Tom 2015-08-16 23:19
Idézet - Gábor:
[
Nekem a mostani hangzásuk nem tetszik.
Mi a baj a Wheel of Steel vagy Stromg Arm lemezekkel? Persze, 35 éve nem volt ennyire telt (és személytelen, műanyag) hangzás mint most, de ezek akkor is király anyagok, megszólalásban is.

Nekem a korai Saxon nem elég metal, hogy ilyen hülyén fejezzem ki magam :)
"Saxon leginkább a klasszikus rock'n'roll felől közelített. Sőt, zenéjük is leginkább heavy metal hatású rock'n'rollként volt aposztrofálható , semmint pőre fémzeneként" (idézet az első Saxon lemezről írt Klasszikushock cikkből)
Ez a bajom a régi Saxonnal. Én annál fiatalabb kölyök vagyok, én az attól súlyosabb zenéket szeretem.
Ahogy befémesedett a Saxon, úgy lett nekem szimpatikus
Idézet
 
 
+3 #36 Gábor 2015-08-16 11:34
Idézet - Tom:
Idézet - Gábor:
Idézet - Svet:
Idézet - Gábor:
Idézet - Svet:
Idézet - Tom:
Akinek ez tetszik, az idáig mit hallgatott? Mert hogy Iron Maident nem, az tuti.
Ez nagyon gyenge, az új Saxon még reggeli előtt megeszi

A Saxon? Jó hogy már nem a Def Leppard vagy valami hasonló Pop-Metal csoda. xD (Bocsi aki szerint a Saxon heavy metal, de én meghallgattam már vagy 15 dalukat ismerkedés képpen és abból max. 2 volt igazán Heavy metalnak nevezhető, és azok is felejthetőek...)
Inkább maradtál volna csöndben. A Saxon leszopná magát ha egy ilyen nótát tudna írni! ;)

A Saxon éppúgy heavy metal, mint a Maiden vagy a Priest. 80-82 közti lemezeik HEAVY METAL klasszikusok.


Látom nem ismered azt a mondást hogy nem kötelező minden klasszikust szeretni, csak azokat amik tényleg tetszenek is! :D

Nem kell szeretni, de tisztelni azért nem árt(ana)...

(Halkan megjegyzem, hogy én sem vagyok oda a korai Saxonért, legalábbis,ered eti formájában nem. A mai hangzással kiadott koncertlemezen nagyon bejönnek a régi dalok is, de a korabeli felvételek számomra erőtlenek)

Nekem a mostani hangzásuk nem tetszik.
Mi a baj a Wheel of Steel vagy Stromg Arm lemezekkel? Persze, 35 éve nem volt ennyire telt (és személytelen, műanyag) hangzás mint most, de ezek akkor is király anyagok, megszólalásban is.
Idézet
 
 
+3 #35 Tom 2015-08-16 00:11
Idézet - Gábor:
Idézet - Svet:
Idézet - Gábor:
Idézet - Svet:
Idézet - Tom:
Akinek ez tetszik, az idáig mit hallgatott? Mert hogy Iron Maident nem, az tuti.
Ez nagyon gyenge, az új Saxon még reggeli előtt megeszi

A Saxon? Jó hogy már nem a Def Leppard vagy valami hasonló Pop-Metal csoda. xD (Bocsi aki szerint a Saxon heavy metal, de én meghallgattam már vagy 15 dalukat ismerkedés képpen és abból max. 2 volt igazán Heavy metalnak nevezhető, és azok is felejthetőek...)
Inkább maradtál volna csöndben. A Saxon leszopná magát ha egy ilyen nótát tudna írni! ;)

A Saxon éppúgy heavy metal, mint a Maiden vagy a Priest. 80-82 közti lemezeik HEAVY METAL klasszikusok.


Látom nem ismered azt a mondást hogy nem kötelező minden klasszikust szeretni, csak azokat amik tényleg tetszenek is! :D

Nem kell szeretni, de tisztelni azért nem árt(ana)...

(Halkan megjegyzem, hogy én sem vagyok oda a korai Saxonért, legalábbis,ered eti formájában nem. A mai hangzással kiadott koncertlemezen nagyon bejönnek a régi dalok is, de a korabeli felvételek számomra erőtlenek)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.