Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maiden: már a héten bejelentik az új albumot?

Valami egyértelműen készülődik az Iron Maiden környékén, akik rejtélyes kirakóssal ösztönzik nyomkeresésre és gondolkodásra a rajongókat. Egyes sejtések szerint már a héten bejelenthetik az új lemezt.

0714bd

Több rövid videós teasert is megosztott az elmúlt hetekben az Iron Maiden a Belshazzar’s Feast hívószavakkal, ezek közül a legutóbbit a héten, amikor is az említett feliratot ábrázoló plakátot leszedik egy falról, alatta pedig a WOTW betűk tűnnek elő. Múlt héten Bruce Dickinson énekes tett közzé videóüzenetet, amelyben július 15-ére harangozta be a Belshazzar’s Feast nevű eseményt, de a frontember tévéinterjút is adott már ilyen feliratú pólóban. „Nem beszélhetek róla, miről van szó, de itt van az orrod előtt” – mondta akkor a Sky Newsnak a Maiden jövőbeli terveit firtató kérdésére. Az említett WOTW felirat emellett több Maidennel kapcsolatos grafikai elemen is felbukkant az utóbbi időkben, de az idei Download helyett megrendezett, limitált kapacitásra belőtt Download Pilot fesztiválon is láthattak a résztvevők Belshazzar’s Feast plakátokat a július 15-ei dátummal.

Belsazár lakomája a Biblia egyik közismert története, középpontjában a falon megjelenő „Mene, Mene, Tekel, Ufarszín” felirattal. Ebből következtetve nem nehéz összerakni, hogy a WOTW minden bizonnyal annyit tesz: Writing On The Wall. A legvalószínűbb sejtések szerint mindez a zenekar új nagylemezének címére utalhat, és a következő albumot vezeti fel a kampánnyal a Maiden. Ha hihetünk a korábbi médiaértesüléseknek, utóbbi elég régóta készen állhat, hiszen rajongói- és sajtókörökben már 2019 derekától kezdve többen is pletykáltak róla, hogy már csak a kiadásra kell várni. Ennek oka, hogy a Maiden tagjait akkoriban több alkalommal is látták Párizsban, akárcsak producerüket, Kevin Shirley-t, és a csapat a legutóbbi nagylemezeket a francia fővárosban rögzítette. A producer később olajat öntött a tűzre egyik közösségi médiás státuszüzenetével, amelyben arról szólt: korábban három hónapot töltött a francia fővárosban, és nagyon keményen dolgozott egy egyelőre meg nem nevezendő, de azért annyira nem titkos projekten. Shirley még azt is hozzátette: a munka után elég sokáig csengett a füle. A Maiden legutóbbi nagylemeze 2015-ben jelent meg The Book Of Souls címmel.

Az Iron Maiden idén június 9-én elvileg Budapesten, a Groupama Arénában koncertezett volna, de a turnét elhalasztották 2022-re, és egyelőre nem lőttek fel újabb magyar dátumot. Június 20-án ugyanakkor Prágában, július 10-én pedig Bécsben már biztosan fellépnek Steve Harrisék.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.