Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Hogy megkeresett-e bennünket a Frontiers? Naná!”

Ugyan turnéfronton folyamatosan aktív a Firehouse, a zenekar nem feltétlenül tervez új lemezt kiadni. CJ Snare énekes szerint a késztetés meglenne bennük, a gyakorlati szempontok azonban felülírják ezt...

0520firehouse

Utoljára 2003-ban, Prime Time címmel adott friss dalokat rejtő nagylemezt az észak-karolinai Firehouse. Ha hihetünk CJ Snare énekesnek, elképzelhető, hogy sosem készül már folytatás a '90-es évek egyik utolsóként befutott hajmetal-zenekarának műhelyében. „Jó kérdés", felelte a következő albumot illető terveket firtató kérdésre a frontember az Another FN Podcastben. „Sok időt töltünk együtt, hiszen sosem hagyjuk abba a koncertezést, és beszélünk is mindig a témáról. De ma már nem olyan új zenéket megjelentetni, mint azelőtt. Fogalmam sincs, több koncertjegyet adnánk-e el, ha lenne új album."

Snare szerint a hozzájuk hasonló korú zenekarok új lemezei alapvetően még a bandák saját táborát sem érdeklik igazán. „Szereted a régebbi csapatok új zenéit? Tényleg ezeket akarod hallani a koncertjeiken, vagy inkább a régi, klasszikus alapnótákat? Mert ha egy új Firehouse-lemez gondolatával játszunk, bizony erről a témáról is muszáj szót ejtenünk. Hogy megkeresett-e bennünket a Frontiers? Naná! Elgondolkodtunk az ajánlatukon? Természetesen. De így is annyi dalunk van, hogy amennyiben egy ismeretlenebb albumról szedünk elő valamit, az emberek arról is azt gondolják majd: új szerzemény. Nahát, ezt sosem hallottam, tök jó volt! – mondják majd. Őszintén szólva ha látok egy-egy régi előadót, amint új zenével jön ki, még én is azt gondolom: jézusom, hát akarok én ennyi időt meg energiát fektetni ilyesmibe? És a művészi énem azt mondja: hát persze, bazmeg, hogyne! A másik felem meg azt kérdezi: és hogyan illesztjük be ezt az egészet mindabba, amit napról napra csinálunk a turnén?"

Az említett anyag óta a Firehouse-nak csak egy Full Circle című anyaguk jött ki régi dalok új változataival, 2011-ben.

 

Hozzászólások 

 
#2 zombee 2019-05-21 18:53
Azért vannak ám régi bandák, akik ma is kihoznak simán egy olyan lemezt, amit bőven oda lehet tenni a hőskor legjobbjai mellé. Hajmetálban nem vagyok otthon, de a régi Bay Area legendák rendre olyat zenélnek lemezen és élőben, hogy csak na. Ott van pl. az új Flotsam And Jetsam lemez, vagy 20 éve nem írtak ilyen jó dalokat.
Idézet
 
 
#1 Levike 2019-05-20 13:53
Érdekes megközelítés. Ha azt veszem, hogy esetleg kiírták már magukat, akkor végülis igaza van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.