Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: még egy nagylemezt készít a Black Sabbath

0707sabsNem mondhatnánk, hogy teljesen váratlan a dolog, hiszen lebegtetések eddig is voltak, de ilyen konkrétan még nem jelentette be a Black Sabbath tagsága: immáron bizonyosnak tekinthető, hogy lesz folytatása a 13 lemeznek. Ozzy Osbourne szerint a munka jövőre indul – Tony Iommi addig is a Coventry Egyetemen oktat vendégprofesszorként…

Ugyan minden jel arra utalt, hogy a Black Sabbath hihetetlenül sikeres 13 lemeze és turnéja után ismét Ozzy Osbourne szólócsapatáé lesz a pálya, az énekes most bejelentette: eldőlt, hogy a következő szakaszban is a Sabbathé a prioritás. „Az egész Sabbath-dolog fantasztikus volt most”, mondta Ozzy a brit Metal Hammernek. „Baráti viszonyban dolgoztunk, nem baszakodtunk, hanem tudtuk: van egy közös munkánk, amit el kell végezni, és el is végeztük. Nagyszerű móka volt. Szóval csinálunk még egy lemezt, és utána lesz még egy utolsó turné. Miután kicsit leülepedett a por a legutóbbi kör után, elkezdtünk beszélgetni az ötletről, mert állandóan mindenki erről kérdezgetett minket. Megkérdeztem Sharont, hogy akkor most mi van, mert amennyiben nem megy tovább a Sabbath, szeretnék haladni megint a saját ügyeimmel. Azt mondta, hadd nézze át a dolgokat, aztán amikor három hét múlva rákérdeztem, azt válaszolta: még meg kell beszélnie ezt meg azt, satöbbi, satöbbi… Én meg: Sharon, baszd meg, nem vagyok már 21 éves, és ha megint megcsináljuk, még azelőtt szeretném nyélbe ütni a dolgot, hogy 70 éves leszek! Az idő már nem nekünk dolgozik… Sharon erre elintézte azt a bizonyos telefont, aztán azt mondta: igen, a lemezkiadó is akar még egy lemezt. Azt hiszem, megint Rick Rubinnal dolgozunk majd.”

A csapatnak egyelőre nincsenek komplett dalai a világszerte több mint egymillió példányban elkelt 13 folytatásához (bár pár ötlet maradt legutóbbról is), de Ozzy szerint 2015 elején megkezdik a demózást az anyaghoz. „Inkább előbb, mint később… Nyilván sok múlik Tony egészségi állapotán, hiszen most is kezelik a rákját, de jövőre nekifogunk a munkának. Nem tudom még, hogy Angliában vagy Los Angelesben dolgozunk majd, de akár a kibaszott holdig is elrepülök, ha arra van szükség!”

0929tonyAmíg elkezdődik a munka, Tony Iommi új szerepben próbálhatja ki magát Coventryben, a helyi egyetemen: a Sabbath gitárosa vendégprofesszorként innentől fogva zenét tanít az intézményben. Tony tavaly novemberben kapott tiszteletbeli tudományos fokozatot a Coventry Egyetemen: az akkori indoklás szerint a populáris zene világához való hozzájárulása miatt részesült az elismerésben, mint a heavy metal egyik alapítója, illetve minden idők egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb hatású könnyűzenésze. Az intézmény és Iommi kapcsolata ugyanakkor nem merült ki ennyiben: a 66 éves gitáros múlt szerdán, azaz szeptember 24-én óraadó tanárként elkezdett tanítani is az egyetemen, és dalszerzésről, komponálásról tart majd előadásokat az intézmény diákjainak, vélhetően gyakorlati megközelítésben.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Tony vendégprofesszorként előadásokat tart nálunk”, mondja az előadóművészeti tanszék vezetője, Dr. Sara Reid. „Hihetetlen tapasztalata és zenei tudása páratlanul értékes a hallgatóink számára.”

 

Hozzászólások 

 
+1 #17 Venomádi 2014-10-01 18:12
Kedves Trollmagnet! A felsoroltak közül legalább a fele bónusz (nem is értem miért), az akusztikus téma pedig még mindig 1. És nem kapsz vidit, mert már mondtam hogy miért.
Idézet
 
 
#16 Draveczki-Ury Ádám 2014-10-01 09:30
Idézet - Trollmagnet:
Az, hogy megírja a brit metálhammer az mitől hivatalos? :D

a kattintásért mindent....

Talán attól, hogy Ozzy konkrétan kijelentette nekik, hogy lesz új lemez. Mert ilyen eddig nem volt, csak célozgattak rá. Ha egyébként nem írtuk volna oda a cím elé, hogy HIVATALOS, vagy az lett volna a cím, hogy Ozzy: még egy nagylemezt készít a Black Sabbath, netán: Biztos, hogy még egy nagylemezt készít a Black Sabbath, akkor is ugyanennyi katt lett volna. Ezt azért merem ilyen biztosan kijelenteni, mert a Black Sabbath azon nevek egyike, ahol akármit hozunk le, rárepül mindenki. Ennyi. ;)
Idézet
 
 
-3 #15 Trollmagnet 2014-10-01 09:21
"Nyugodtan bezúzhattak volna valamelyik dalba egy gyors részt, amikor énekelni sem kell, a dobos úgyis bírja, a többiek meg kb halhatatlanok,"
End of the beggining vége, Pariah, naiveté in Black, damaged Soul stb.

vagy legalább 2 akusztikus témázás"
zeitgeist

. Ezek az apró elemek azok amiken baszatok egy szaltót ha még kiválóan is sikerülnek,"
várom a ivdit :D
Idézet
 
 
-3 #14 Trollmagnet 2014-10-01 09:18
Az, hogy megírja a brit metálhammer az mitől hivatalos? :D

a kattintásért mindent....


egyébként nagyon remélem, hogy tényleg lesz egy HIVATALOS bejelentés, talán Bill papát is beültetik végre a cumó elé
Idézet
 
 
+2 #13 sabsfan 2014-09-30 17:53
Az új lemezt analóg módon rögzíteném a helyükben, a stúdióban pedig elszívatnék velük egy rakás füvet! Ja és a borítón jól mutatna Conchita Wurst, ahogy gonosz vigyorral keféli az ördögöt! He-he!
Idézet
 
 
+2 #12 Valentin Szilvia 2014-09-30 13:37
Idézet - keviny:
Na, akkor valszeg én vagyok az egyetlen, aki szerint a 13 királyság. Jólvan, semmi gond, mindig is szerettem különcködni. :)


Semmi gond a 13 lemezzel. Remekül sikerült. Meg is vásároltam a deluxe verziót.
Idézet
 
 
+5 #11 Palinkas Vince 2014-09-30 11:24
Idézet - keviny:
Na, akkor valszeg én vagyok az egyetlen, aki szerint a 13 királyság. Jólvan, semmi gond, mindig is szerettem különcködni. :)


Nagyon is jó a 13, nem tudom aki panaszkodik, az mégis mire számított. A Vol.4 legalább annyira unalmas, meg úgy általában a régi Sabbath, nem igaz? Ja, azok 40 éve készültek.
Érdemes visszaemlékezni a Heaven And Hell reakcióira, akkor is ment az okoskodás mindenfelé. Pedig az is ugyanez volt: a legjobb amit görcsmentesen ki tudtak hozni magukból. Szerintem a 13 bónuszai is onnan származhatnak, a Methademic legalábbis tuti.
Idézet
 
 
-6 #10 iLane 2014-09-30 10:36
Az idióta kínrímeket nagyon rosszul viselem (ezért is nem bírok Tankcsapdát se hallgatni) és a God is Dead konkrétan viszketegséget okozott nálam, ki is kellett venni a playlistből, hogy végig tudjam azért hallgatni a lemezt párszor.

"Give me more wine
I don't need bread
...
I don't believe that God is dead"

És ezt ismétlik 23-szor Ozzy nyávogásával, komolyan... ne! Nem vicces.

Aaaaaaaaaaaargg hhh!!! :((
Idézet
 
 
+3 #9 bélféregtámadás 2014-09-30 10:25
Fasza lesz az új lemez .
Idézet
 
 
+5 #8 keviny 2014-09-30 08:34
Na, akkor valszeg én vagyok az egyetlen, aki szerint a 13 királyság. Jólvan, semmi gond, mindig is szerettem különcködni. :)
Idézet
 
 
+2 #7 Venomádi 2014-09-29 20:46
Nem feltétlenül pénzügyi szempontból kimatekozott lépés volt a lemez, sokkal inkább múltidézős, aktuális témákkal. Egész biztos hogy a banda hitt a lemezben mert ezt hallani, csak a mérleg megdőlt nagyon a retrózás irányába. Nem volt 40 éves karrierem nem tudok olyan fejjel gondolkodni, hogy megírtam már 30 lemezt, és nem tudom hogyan lehet egy bizonyos szintű autonomiát az ember fejében létrehozni mindazok után amikor azt mondják rám, hogy én teremtettem a metal zenét. De én azt mondom a változatosság gyönyörködtet. Nyugodtan bezúzhattak volna valamelyik dalba egy gyors részt, amikor énekelni sem kell, a dobos úgyis bírja, a többiek meg kb halhatatlanok, vagy legalább 2 akusztikus témázás. Ezek az apró elemek azok amiken baszatok egy szaltót ha még kiválóan is sikerülnek, de ezek csak a személyes igényeim, úgyis az a fontos hogy ők elégedettek legyenek. Ha most jobban megerőltetem az agyam kb. azt mondanám hogy Iommi 2000 óta ezt a fajta zenét csinálja. Túl málházós ez, ezért sem különösebben ragadt el engem az utolsó dioval készült lemez. Talán az utolsó olyan lemez a Fused volt közel 10 éve, amin még voltak olyan szintű újdonságok.
Idézet
 
 
+2 #6 kamikaze 2014-09-29 19:59
Idézet - iLane:
Tudom, hogy egyedül vagyok vele, de ez a 13 nagyon nem jött be. Esküszöm próbáltam jóra hallgatni, de valamiért irritál.


Nem vagy egyedül, a tiszteletre méltó múltjuk ellenére sajnos roppant unalmas lemez lett. Nem kéne ezt már bolygatni, mert még rosszabbul is elsülhet. A koncertezés rendben van, hogy aki még nem látta őket, az is megnézhesse. De egy jó új lemez megírása valószínűleg nincs meg bennük. Ez már gyakorlatilag csak a pénzről szól. Sharon mi más eredményre juthatott a nagy számolásban, volt valakinek efelől bármi kétsége? Egy üzletasszony, hogy dönthetett volna, ha a tagok is jó bulinak tartják az egészet?
A véleményeket pedig vállalni kell, akármennyi mínuszt is eredményez. Van aki így látja, más pedig örül, ha nem a mennydörgéssel fejeződik be az utolsó stúdió lemezük. Az is egy vélemény.
Idézet
 
 
+2 #5 Venomádi 2014-09-29 19:28
Bírom ezt a diktatúrát az oldalon ami van: megjegyez valaki valamit és kultúráltan, de ez miért minusz? Hát istenem én sem tartom 100%-os lemeznek, nyugodtan játszhattak volna Ozzy hangjával, és pont hogy nem arra értem hogy erősebben énekeljen, hanem hangulati elemeket vigyen a dalba. Amit el kell ismerni hogy ennyi idősen szép teljesítmény, de én nem leszek elfogult.
Idézet
 
 
+2 #4 iLane 2014-09-29 17:27
Jajjj ne! Tudom, hogy egyedül vagyok vele, de ez a 13 nagyon nem jött be. Esküszöm próbáltam jóra hallgatni, de valamiért irritál. Főleg Ozzy asszem...
Idézet
 
 
-5 #3 nekem8 2014-09-29 17:02
Megint rick rubin=megint egy unalomig ismételt foshalmaz lemez.
Tony majd elmagyarázza, hogy írt egy akkora riffet, mint ami az "I" című számban van... Komolyra fogva: van amit nem lehet tanítani, maximum elmeséli, hogy ő hogyan vélekedik a dalszerzésről. Mert "tuti" recept nincs.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.