Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: 2015 áprilisában új albummal jelentkezik a Faith No More

Végérvényes ténnyé vált, amit két napja már rebesgettünk: 2015-ben új nagylemezzel jelentkezik a San Francisco-i Faith No More, a '80-as évek végének és a '90-es évek elejének egyik legfontosabb, legnagyobb hatású rockzenekara. Az egyelőre cím nélküli anyag áprilisban kerül a boltokba, de egy limitált kislemezt már novemberben kihoznak.

0902fnm

„Mindig is volt közöttünk egy olyan összhang, ami senki másra nem jellemző, de ez az utóbbi pár év turnézás arra is rádöbbentett minket, hogy nemcsak jobban játszunk együtt, de hogy azok az új ötletek is mindenkinek tetszenek, amikkel előrukkolunk", mondta a Rolling Stone-nak Billy Gould basszer. „Így aztán úgy döntöttünk, csinálunk magunknak programot 2015-re: készítünk egy albumot, amire büszkék lehetünk, felpörgetjük magunk körül a dolgokat, aztán elő is adjuk a zenét. És talán egy kicsit jobban fókuszálunk majd az amerikai rajongóinkra is."

A Faith No More máris dolgozik a lemezen egy oaklandi stúdióban, a produceri feladatokat maga Billy látja el, és a kiadást is házon belül oldják meg: a banda által létrehozott Reclamation Recordings dobja majd piacra az anyagot, amelyet aztán Mike Patton énekes cége, az Ipecac terjeszt. Ami a zenei irányvonalat illeti, Billy szerint bizonyosan nem a régi lemezek megismétlése várható a zenekartól. „Szerintem amit csinálunk, abban tükröződik mindaz, ahová eljutottunk a Faith No More utolsó nagylemezének elkészítése óta. Ez szerintem még érdekesebbé teszi ezt az egészet. Vannak nagyon erőteljes részek, és olyanok is, amik hatalmas terűek. Akármit is csinálunk, az mindig úgy szól majd, mint a Faith No More, és remélhetőleg nem úgy, mint egy csapat ötvenes arc, hiszen egyébként azok vagyunk... Elég tág megközelítésű, széles merítésű lemez lesz az új a hangzás tekintetében is, de szerintem egy csomó olyan elem is akad benne, amik mindig is jellemzőek voltak ránk. Annyit tudok mondani, hogy pontosan azt tesszük, amit helyesnek érzünk."

A Faith No More új lemeze 2015 áprilisában jelenik meg, de a csapat februártól már az ausztrál Soundwave fesztiválturné headlinereként játszik majd. Addig sem kell azonban teljesen ínségben, tűkön ülve várakozni, mert november 28-án, a Record Store Dayhez kapcsolódó Black Friday keretében mindössze ötezer példányban kijön kislemezen az a Motherfucker dal, amelyet a banda júliusban, a londoni Hyde Parkban már bemutatott élőben. A felállás természetesen ugyanaz, ami az újjáalakulás óta változatlan: Patton és Gould mellett Roddy Bottum billentyűs, Mike Bordin dobos és Jon Hudson gitáros zenél

A zenekar legutóbb 1997-ben adott ki új nagylemezt Album Of The Year címmel. Az idén nyáron huszonöt éve megjelent, klasszikus The Real Thing lemezről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 loup 2014-09-03 10:37
Jaj de jóóó! :)
Idézet
 
 
+2 #3 Norbi 2014-09-03 08:49
Ez mekkora!!! :)
Nagyon várom!!!
Idézet
 
 
+3 #2 ozell 2014-09-02 20:07
Az egész interjú:

http://www.rollingstone.com/music/news/faith-no-more-to-release-first-album-in-18-years-plot-u-s-tour-20140902
Idézet
 
 
+8 #1 Chris92 2014-09-02 18:38
Királyság! :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.