Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hiába a listavezető nagylemez, kirúgták a fő dalszerzőt

0311kabanenJanuár végén Budapesten is fellépett a finn Battle Beast, akiknek idei albuma, az Unholy Savior a listák első helyén kezdett Finnországban. Ám még ez sem akadályozta meg a csapat tagjait abban, hogy kirúgják a fő dalszerzőt, Anton Kabanen gitárost.

Nem sokkal a Sabaton előzenekaraként lefolytatott európai turné végén kirúgta Anton Kabanen gitárost a finn Battle Beast. A zenekar nem kívánta kommentálni a döntést, egyszerűen csak összehangolhatatlan nézetkülönbségekre hivatkoztak. „Nem akartam távozni, a döntést a zenekar többi tagja hozta meg, és már érett is egy ideje", mondta Kabanen a Rumbának. „A Battle Beast név tulajdonosa nem én vagyok, hanem a Battle Beast cég, és mivel a cégben öten ellenem szavaztak, nem volt más választásom."

A kibékíthetetlen ellentétek Kabanen szerint zenei természetűek voltak: a gitáros szerint a többieknek egyszerűen nincs elegendő zenei tudásuk ahhoz, hogy értsék, mivel próbált előrukkolni, és nem voltak képesek tolerálni azt sem, hogy mindent megtervezett a legapróbb részletig, gyakorlatilag kihagyva őket ezzel a kreatív folyamatokból.
A felek természetesen folytatják a zenélést: a Battle Beast egyelőre egy beugró gitárossal folytatja a turnézást, de máris rendelkeznek friss ötletekkel a következő anyaghoz, és Kabanen sem akasztja szögre a gitárját. Arról azonban csak későbbre ígér tájékoztatást, hogy pontosan mihez is kezd majd szólóban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.