Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hetfield mellett Trujillo is énekel az új Metallica egyik dalában

Friss szerepben mutatkozik be Robert Trujillo az áprilisban érkező új Metallica-lemez You Must Burn! című dalában: a basszer énekesként is debütál a számban James Hetfield mellett.

1127met

Nincs már messze a Metallica új, 72 Seasons albumának április 14-ei megjelenése, most pedig érdekes újabb információval gazdagodtunk a lemez kapcsán: a koncerteken háttérvokalistaként, illetve az elhíresült „doodle”-ökben teljes jogú énekesként is funkcionáló Robert Trujillo a stúdióban is debütált a mikrofonnál az egyik dalban. „Soha életemben nem énekeltem, mielőtt beléptem volna a Metallicába, szóval tök jó, hogy nyomhatom a háttérvokálokat – mondta a basszer a zenekar rajongói magazinjának, a So What!-nak. – Most pedig, életemben először egy Metallica-lemezen is énekelhettem és segíthettem Jamest. Nagyon büszke vagyok erre… James és a producerünk, Greg Fidelman most először bízta rám ezt a feladatot ilyen léptékben.”

A szóban forgó dal címe You Must Burn!, és magát Robertet is váratlanul érte társai felvetése a stúdióban. „Eléggé meglepett, amikor Greg felhívott, mert épp pár basszustémát akartam rögzíteni, de azt mondta: énekelni is kellene ezt-azt. Én meg: tényleg? Kicsit ideges lettem… De közben persze nagyon is motivált a dolog. Szerencsére azért a komfortzónám része ez az egész… Nem tudom, nem mondanám, hogy az általam nyújtott minőség miatt, de kétségtelen, hogy nagyon benne van a kérdéses részben a személyiségem, a hangom pedig illik a dalhoz és ahhoz a basszuskiálláshoz is, a hangulathoz meg az érdekes megközelítéshez is. Nagyszerű, hogy Jamesszel közösen jammelve kidolgozhattuk azt a témát, utána pedig rá is énekelhettem.”

metallica_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

A Lux Æterna, a Screaming Suicide és az If Darkness Had A Son már meghallgatható, a következő single csütörtökön debütál. A zenekar áprilistól Európában koncertezik, és a körút érdekességét ezúttal azt jelenti, hogy a csapat minden állomáson két bulit játszik, méghozzá ismétlések nélküli setlisttel. A hozzánk legközelebbi kettős dátum május 26-án és 28-án esedékes Hamburgban. Európában az első estéken az Architects és a Mammoth WVH, a második bulikon a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills, míg az észak-amerikai kör első bulijain a Pantera és a Mammoth WVH, a második estéken szintén a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills játszik majd velük.

 

Hozzászólások 

 
#8 Equinox 2023-03-29 20:29
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Equinox:
Nem ő énekelte a magyar koncertes TCS nótát? Meg úgy általában is rémlik, hogy láttuk már énekelni. Annyira nem prömier ez.

Konkrétan bele is van linkelve a hírbe. :)

Ezért kellett volna mindet elolvasni, lebuktam :) Facebook az oka :)
Idézet
 
 
#7 Toti 2023-03-29 19:59
Idézet - Equinox:
Nem ő énekelte a magyar koncertes TCS nótát? Meg úgy általában is rémlik, hogy láttuk már énekelni. Annyira nem prömier ez.

Én úgy vettem ki az interjúból, hogy nem háttérvokál lesz, hanem egy-egy sort fog énekelni (valahogy úgy tudom elképzelni, mint a Spit Out The Bone koncertverziójá ban), de nem vagyok benne biztos. Háttérvokált már "énekelt" (Dream No More - "Wake!"), szóval csak Jason hangja nem hallható stúdiólemezeken (a Garage Inc.-en igen).
Idézet
 
 
#6 Draveczki-Ury Ádám 2023-03-29 16:27
Idézet - Equinox:
Nem ő énekelte a magyar koncertes TCS nótát? Meg úgy általában is rémlik, hogy láttuk már énekelni. Annyira nem prömier ez.

Konkrétan bele is van linkelve a hírbe. :)
Idézet
 
 
#5 Equinox 2023-03-29 15:49
Nem ő énekelte a magyar koncertes TCS nótát? Meg úgy általában is rémlik, hogy láttuk már énekelni. Annyira nem prömier ez.
Idézet
 
 
#4 Toti 2023-03-29 08:55
Vannak még érdekes dolgok az interjúban. James megcsinálta az akusztikus Blackened 2020-t, elküldte a többieknek, ez volt a jel, hogy jól van. Ezen fellelkesülve Lars megkérte Robertet, hogy csinálja meg a The Day That Never Comes akusztikus változatát, abból nem lett semmi, helyette írt egy másikat, ami nem abban a formájában lesz majd a lemezen. A záró Inamoratában egy sabbathos, geezeres basszusrész is lesz - kíváncsi vagyok nagyon erre is, meg az egész lemezre.
A jelek szerint meg holnap jön a címadó 72 seasons.
Idézet
 
 
#3 Abigél 2023-03-29 07:10
Új, magyar betegség lép fel mindig ilyenkor az un. Lars U. fikázós szindróma :) Sohasem tudnak túllépni rajta. Csak az irigység beszél belőlük.
Idézet
 
 
#2 Nordmann 2023-03-29 04:52
Néhány dalra a dobokhoz is beülhetett volna. :)))
Idézet
 
 
#1 Tulus 2023-03-28 13:35
Nagyon várom már az új lemezt :)

Robert egy szimpatikus, jófej arc, biztosan jól odatette magát :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.