Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatesphere: agresszió, gyűlölet és piálás

Szeptember 26-án jelenik meg a dán thrasher Hatesphere új nagylemeze, a The Great Bludgeoning. Az albumot már az is rokonszenvessé teszi, hogy az új énekessel és basszusgitárossal kiálló zenekar nem igyekszik „ez a valaha készített legjobb lemezünk" szövegekkel lenyomni a torkunkon: ehelyett egyszerűen csak azt mondják, azt csinálták rajta, amihez értenek.

A The Great Bludgeoning producere Tue Madsen volt, és ezen a lemezen debütál a Hatesphere tavaly júniusban csatlakozott új énekese, Esben „Esse" Hansen, valamint a nemrég belépett Jimmy Nedergaard basszusgitáros is. Mindez azt jelenti, hogy az alapító Peter „Pepe" Lyse Hansen gitáros körül 2007 óta teljes egészében kicserélődött a dán brutalizátorok tagsága.

„Ilyen tapasztalt új emberekkel igen nyugodt és élvezetes munkának bizonyult megírni a dalokat", áll a banda közleményében. „Mindannyian egyetértettünk a koncepcióban: a lényeg továbbra is a metal, és minden, ami azzal együtt jár. A borító, a cím és a szövegek egyaránt önmagukért beszélnek. A Hatesphere egy dühös hangzású metalbanda, és nem áll szándékunkban tagadni ezt. A borító is ezért kapott amolyan vissza a gyökerekhez-jelleget, és a szövegek is az agresszióról, a piálásról meg a gyűlöletről szólnak – vagyis ami mindig is a Hatesphere lényegét adta. Brutalitást, dallamokat és groove-okat várhat mindenki a lemeztől, méghozzá pont a megfelelő dózisokban."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek majd fel:

01. The Killer
02. Venom
03. Smell Of Death
04. Decayer
05. The Wail Of My Threnode
06. Resurrect With A Vengeance
07. The Great Bludgeoning
08. Need To Kill
09. Devil In Your Own Hell

A banda utolsó, szám szerint hetedik albuma, a To The Nines 2009-ben jelent meg, és otthon, Dániában szép sikereket aratott, akárcsak elődei. A zenekar reméli, hogy az új albummal még tovább erősíthetik majd pozícióikat.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.