Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatalmas siker a Ghost és a Sabaton új albuma

Tarolnak a nemzetközi eladási listákon a Ghost és a Sabaton új albumai. Mind az Impera, mind a The War To End All Wars készítőik eddigi legjobb helyezéseit produkálták.

0120ghost

Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási siker a Ghost új, Impera című albuma. A lemez a Billboard-lista második helyén kezdett 70 ezer példányos első heti eladással, amiből 62.500 tényleges és albumeladást jelent, mintegy 7000 esik az úgynevezett stream equivalent albumfogyási kategóriába (itt az adott lemez dalaira eső 3750 ingyenes vagy 1250 előfizetéses on-demand audio- vagy videóstream után számítanak egy plusz eladott példányt – jelen esetben a hétezres szám a valóságban 9,11 millió streames hallgatást jelent), 500 pedig a track equivalent album kategóriába (ezek egy adott lemezről értékesített tíz dal után számított egy-egy példányt jelentik). Ezt a magas teljes albumra eső példányszámot 2022-ben eddig még semmilyen más előadó sem tudta még produkálni.

Az Impera remekül fogy a világ többi piacán is: Németországban, Finnországban és Svédországban a listák élén, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Belgiumban, Norvégiában a második, Ausztráliában és Kanadában a harmadik, Franciaországban, Írországban és Svájcban az ötödik pozícióban kezdett az album.

0817sabaton

Az utóbbi hetek másik roppant sikeres metállemeze a Sabaton friss The War To End All Wars albuma. Az anyag az élen nyitott Németországban, Ausztriában, Svédországban, Lengyelországban, Finnországban és Magyarországon is, második lett Norvégiában, negyedik Svájcban és Belgiumban, hatodik Hollandiában és Csehországban, illetve tizenhatodik Nagy-Britanniában. Az Egyesült Államokban a Sabaton nem számít nagy névnek, itt a nyolcvanhetedik pozícióig jutottak.

Jó hír, hogy hamarosan mindkét csapat fellép Magyarországon. Tobias Forge és zenekara a Papp László Sportarénában koncertezik május 18-án az Uncle Acid & The Deadbeats és a Twin Temple vendégeskedésével. Részletek itt. A Sabaton augusztus 20-án játszik a Barba Negra szabadterén. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.