Shock!

október 22.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Hash Pipe: így játszik Weezert a Toto

Sajátos feldolgozással jelentkezett a Toto: Steve Lukatherék a Weezer Hash Pipe dalát értelmezték újjá, méghozzá viszonzásképpen, hogy az amerikai alternatív rockerek ismét slágert csináltak a tengerentúlon az Africából.

0104toto

Mifelénk nem annyira ismert a Weezer, az Egyesült Államokban azonban a ’90-es évek dereka óta sikeres csapatnak számítanak. Mivel a zenekar amolyan alternatív, power/popos muzsikában utazik, meglehetősen furcsa is lehet, hogy a közelmúltban mind a Rosannát, mind az Africát feldolgozták a Totótól, az pedig még meglepőbb, hogy utóbbi hatalmas sikert aratott a tengerentúlon ebben az új változatban. Mindez természetesen alaposan ráirányította odaát a figyelmet a Totóra, akik a ’90-es évek legeleje óta sokkal inkább Európára és Ázsiára építenek, mintsem hazájukra. Amolyan főhajtásként most a Toto is felvett egy Weezer-dalt, méghozzá az eredetileg 2001-ben megjelent Hash Pipe-ot, alább máris meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 BruceStark 2018-08-12 19:56
A Weezer első két albuma zseniális. A "Blue Album" poposabb, dallamosabb, nagyszerű power pop, a Pinkerton meg egy sokkal elborultabb, Nirvana-Pixies gyökerű, néhol zajrockba átmenő színtiszta depresszió. A harmadik (Green Album) és a negyedik albumuk (Maladroit) is nagyszerű. A "Green Album" az első lemez poposabb világát hozza vissza, a Maladroit meg tökéletes kezdőpont metalosok számára a Weezer megismeréséhez, Rivers Cuomo akár elsőrangú metal gitáros is lehetne.
Idézet
 
 
#1 ddrum77 2018-08-11 11:20
mindkettő zsenális, indulhat a közös turné!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.