Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harris: „Mindenképpen szeretnénk készíteni még legalább egy lemezt”

Steve Harris 2012-ben elég komoly port vert fel, amikor azt nyilatkozta, hogy újabb tíz év már biztosan nincs az Iron Maidenben, és azóta ugyebár Bruce Dickinson már egy rákos megbetegedésen is átesett. A basszer most azt mondta: minimum egy lemezt még mindenképpen készítenek, ám már akkor sem lenne hiányérzete, ha holnap befejeződne a zenekar története.

0618maidenb

„Mindenképpen szeretnénk készíteni még legalább egy lemezt, és tovább is akarunk turnézni”, mondta Harris a Vorterixnek, amikor a Maiden hosszabb távú perspektíváiról kérdezték. „Jelenleg nagyon jól érezzük magunkat, boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk azok után, amiken Bruce keresztülment. Igazi kitüntetés, hogy játszhatunk, mert egy éve még azt sem tudtuk, egyáltalán képesek leszünk-e még turnézni valaha…”

Mindebben az is benne van, hogy ha Bruce kiesett volna a képből, a Maiden nem megy tovább. „A pályánk ezen szakaszában nem hinném, hogy kerestünk volna másik énekest. Semmi értelme nem lett volna, és úgysem igazán tudnánk helyettesíteni Bruce-t. De hálistennek nincs is rá szükség. Az a legfontosabb, hogy már jól van, a második legfontosabb pedig, hogy turnézhatunk, és további lemezeket készíthetünk.”

Steve nemrég ünnepelte 60. születésnapját, és tisztában van vele, hogy már egyikük sem lesz fiatalabb. „Abba persze sok időbe telt beletörődnöm, hogy focizni már nem tudok rendszeresen. Néha persze ma is játszom, de ezt például nehezen fogadtam el. És ha a zenekari dolgokat nézzük, ez az egész csak rosszabb lesz, szóval nem mondhatnám, hogy különösebb várakozásokkal tekintek elé… Az embernek ilyenkor másra kell fordítania az energiáit, mással kell elfoglalnia magát. Több dalt akarok írni, több saját dalt. Még mindig rengeteg ötletem van, igazából még talán túl sok is, de hát ez egy kellemes probléma. Inkább ez legyen a bajom, mintsem az, hogy kifutok az ötletekből…”

És hogy meddig nyomhatja tovább a Maiden? „Fantasztikus pályafutásunk volt. Ha holnap befejeződne, akkor is csodálatos volt ez az egész, és együtt tudnék élni vele. De természetesen még folytatni akarjuk. Remélhetőleg még mehet a dolog egy kicsit tovább.”

Az Iron Maiden július 1-jén a VOLT-on játszik, további részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+8 #3 Vén Tengerész 2016-03-24 20:13
A zenén, a szövegeken, a borítókon, a koncerteken-, tehát magán a produkción túl valószínűleg éppen ez, az emberi oldal az, ami miatt annyira egyedülállók a mai napig. Szinte megborzong az ember amikor a rajongóikat nézi, ilyen fokon csak nagyon keveseket szerettek/szeretnek. És az a döbbenetes, hogy esetükben ez gyakorlatilag a kezdetektől fogva így megy. De hát ennek oka van, senki nem kap ilyesmit ingyen. Több millió megtett kilométer, ezer és ezer át nem aludt éjszaka, iszonyat mennyiségű munka, és mindezt úgy, hogy végig megmaradni embernek. Sokszor érzi úgy az ember az életben, hogy nincs igazság amikor körbenéz, és látja egyesek milyen kiváltságos életet élnek - na ők nem ilyenek, minden egyes mosolyért, kézfogásért, pennyért megdolgoztak, és soha fel sem merül, hogy sajnálni kéne tőlük bármit is. Sőt.
Idézet
 
 
+24 #2 frontiers 2016-03-23 12:33
„Fantasztikus pályafutásunk volt. Ha holnap befejeződne, akkor is csodálatos volt ez az egész, és együtt tudnék élni vele. De természetesen még folytatni akarjuk. Remélhetőleg még mehet a dolog egy kicsit tovább.”
Nem vagyok egy nagy Maiden fan, az utóbbi években kezdtem csak el hallgatni őket, de ez a mondat igen csak tiszteletre méltó és kalapot emelek előtte. Más zenekar is bőven tanúlhatna tőlük és nem kéne milliónyi búcsú túrné, meg comeback túrné, meg még 1 lemez, de aztán mégiscsak csinálunk még 1-et! Ha, valakik, akkor ők megérdemlik a sikert és azt, ami körül veszi őket.
Idézet
 
 
+32 #1 P 2016-03-23 11:43
Annyira imádom ezeket az embereket. Igazi példaképek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.