Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Háromórás monstre koncertekre készül a Foo Fighters az idei turnén

1120grohlUgyan a Sonic Highways című új Foo Fighters-album némileg megosztotta a közönséget – mi sem ájultunk el tőle… –, a zenekar ezévi koncertjei ettől függetlenül is a nyálcsorgató kategóriába tartoznak mindazok számára, akik szeretik őket: Dave Grohlék egyáltalán nem veszik majd sika-kasza-léc jellegűre a bulikat…

Akár esténként három teljes órát is a színpadon tölthet majd a Foo Fighters legénysége a jövő évi világkörüli turné állomásain. Erről maga a csapat beszélt egy ausztrál magazinnak adott friss interjúban a napokban. „Szeretek addig játszani, amíg a közönség teljesen ki nem készül”, vallotta be Pat Smear gitáros a News.Com.Aunak. „Dave beszélhet erről igazán, mert ő alakítja ki azt a kapcsolatot a közönséggel, ami annyira inspirálja őket. Ha nem lenne ott velünk egy ennyire ösztönző arc, mint ő, a tömeg sem lenne ugyanaz, márpedig ez oda-vissza hat. Így aztán szerintem pontosan lehet tudni, mikor telt meg velünk a közönség.” „A koncerteknek általában akkor van vége, ha fájni kezdenek a csuklóim”, tette hozzá Grohl. „Pontosan lehet tudni, hogy túl sok időt töltöttél el a színpadon, ha már azzal foglalkozol, hogy fáj a derekad, és nem az éppen játszott dalra koncentrálsz…”

A Foo Fighters Dél-Amerikában kezdi az idei koncertmenetrendet január közepétől, utána pedig egy nyolcállomásos stadionturné vár rájuk Ausztráliában és Új-Zélandon. Európába természetesen ők is a fesztiválszezonban érkeznek majd, de Németországnál sajnos nem jönnek közelebb hozzánk, így aki akarja, legegyszerűbben a Rock Am Ringen és a Rock Im Parkon kaphatja el őket június első felében. További közelebbi dátumok sajnos nem tűnnek esélyesnek, mivel az európai kör vége után indul a grandiózus amerikai turné, amely gyakorlatilag megszakítás nélkül fut majd október közepéig.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.