Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgass bele, mire jutott a stúdióban Dan Spitz és Dave Mustaine!

Megjelent az egykori Anthrax gitáros Dan Spitz sok hányattatást megért projektje, a Red Lamb első nagylemeze, amelynek társproduceri teendőit a Megadeth főnök Dave Mustaine látta el. A trió első klipje, a The Cage már meg is tekinthető.

Maga Dan robbanékony hard rock, pop/punk, alternatív rock keverékként írja le az anyagot némi thrash-ízzel, és ennek létrehozásában olyan arcok szegődtek társául, mint Patrik Johansson, Yngwie Malmsteen és a W.A.S.P. korábbi dobosa, illetve Don Chaffin énekes. A basszusgitár-sávokat Spitz játszotta fel az albumra, a sampleres, szintis megfejtésekért pedig a Nine Inch Nails és a Marilyn Manson korábbi tagja, Chris Vrenna felelt. Az anyagot Dan mellett régi cimborája, a Megadeth főnök Dave Mustaine jegyzi producerként, a keverést pedig Johnny K (Disturbed, Megadeth, Machine Head satöbbi) vállalta magára. Maga Mustaine egyébként korábban a Soundgarden, a Disturbed és a Rage Against The Machine keverékeként jellemezte a zenét.

A Red Lamb, illetve Deuxmonkey nevű elődje a felszín alatt már jónéhány éve létezik, az eredeti tagságban Spitz mellett az Accept basszusgitárosa, Peter Baltes is érdekelt volt, illetve egy rövid ideig a vándormadár énekes, Wade Black is énekelt Dannél, ő azonban utóbb összeveszett a gitárossal.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Watchman
02. The Cage
03. Get Up
04. Runaway Train
05. Angels Of War
06. Puzzle Box
07. Keep Pushing Me
08. Warpaint
09. One Shell (In The Chamber)
10. Standby Passenger
11. Temptation
12. Don't Threaten To Love Me

Dan Spitz 1982-től szolgált az Anthrax szólógitárosaként, végigzenélte a zenekar legsikeresebb korszakát, majd a '90-es évek közepén, a Sound Of White Noise album turnéit követően került ki a csapatból. A 2005-ös Among The Living felállásos újjáalakulás őt is visszahozta, azon a nyáron Mezőtúron is fellépett a csapattal, de végül nem maradt társaival. A gitáros napjainkban nem főállású zenész, gitározás helyett jól menő luxusórásként keresi a kenyerét, és csak mellékesen metalkodik.

 

Hozzászólások 

 
-1 #5 vitya121 2012-02-28 08:47
A Megadethben csak az ének szar a Cryptic óta a zene az ég jobb,de azért nem Countdown.Még ez az ének is jobb lenne mint Dave-é
Idézet
 
 
#4 Kiss Gábor (Shock!) 2012-02-09 20:31
Az énekes elég jellegtelen, Wade Black-kel jobban ütne.
Idézet
 
 
+5 #3 qtomi 2012-02-09 11:01
[quote name="pannonblack"]Hát ez nagyon gyenge! Látszik hogy az Anthrax-ben sem ő volt a fő dalszerző!...

Ez gyenge? Neked nincs akkor füled... még az Anthrax hatás is benne van. Jó kis dal, nagyon szép klippel megtámogatva!
Idézet
 
 
+5 #2 Venomádi 2012-02-09 10:05
Hát azért pár slágert írt az Anthraxnek, a Megadeth pedig már régóta nem árnyéka önmagának, ha nem tűnt volna fel, már kb 11 éve.. Főleg az utóbbi 5-ben nem.. Metalicskáék annál inkább
Idézet
 
 
-5 #1 pannonblack 2012-02-09 09:42
Hát ez nagyon gyenge! Látszik hogy az Anthrax-ben sem ő volt a fő dalszerző! Ott csíptem,mert egy másodgitárosnak megfelelő volt,meg viccesen mutatott a színpadon.:) Most viszont kiderült,hogy még olyan nagy névvel sem képes színvonalas produkcióra min Mustaine.Mondjuk a Megadeth is önmaga árnyéka kb a Cryptic lemez óta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.